非洲紫羅蘭及苦苣苔科植物版 版聚 (額滿)

作者: george 發表于 2012-4-5 16:49:47
13302 95

各位花友親鑑:

「好雨知時節,當春乃發生,隨風潛入夜,潤物細無聲」(杜甫《春夜喜雨》),今日一場春雨既滋養大地萬物,亦喚起紫版各版友對版聚的熱情!得眾熱心花友的支持和協助,遂決定舉辦版聚,供各位新知舊愛聚首一堂,切磋交流,詳情臚列如下:

•        日期:二零一二年四月二十一日(星期六)
•        時間:下午二時半恭候,三時正開始,七時正完結
•        地點:香港城市大學學生宿舍多用途禮堂B(地圖隨後奉上)
•        名額:三十位(先報先得)
•        接受報名日期:二零一二年四月六日(星期五)中午十二時正
•        費用:每位港幣八十圓

當日將安排非洲紫羅蘭及苦苣苔植物種植示範,亦設答問環節。歡迎各花友捐贈植株、小苗或用具,嘉惠花友。
所收費用將悉數用作支付食物費用、場租及布置物品,若尚有餘數將撥歸日後活動基金。確認報名後需先過數作實(詳情短信聯絡),否則名額將讓予其它花友。

若有任何問題歡迎提出,希望屆時與大家相聚!順頌

日安

香港園藝館超級版主兼
非洲紫羅蘭及苦苣苔科植物版主
佐治敬約

8/4/12:
各位已報名的花友,請查收短訊,並於所列日期前過數,以作實報名,否則名額將讓予其它花友,謝謝!

DORA 發表於 2012-4-5 16:51:44 |顯示全部樓層
1. DORA, thanks!
回復

george 發表於 2012-4-5 16:52:21 |顯示全部樓層
DORA 發表於 2012-4-5 16:51
1. DORA, thanks!

Dora, 接受報名日期是二零一二年四月六日(星期五)中午十二時正開始呢

sorry ah, 大眼雞驚報唔切添!  發表於 2012-4-5 16:53
回復

edward 發表於 2012-4-5 16:54:04 |顯示全部樓層
好野!!!開成喇....
回復

Breeze 發表於 2012-4-5 20:30:19 來自手機 |顯示全部樓層
太好啦~希望可以成功報名啦~
回復

Dreamer 發表於 2012-4-5 21:38:38 |顯示全部樓層

李商隱《春雨》
悵臥新春白袷衣, 白門寥落意多違。
紅樓隔雨相望冷, 珠箔飄燈獨自歸。
遠路應悲春晼晚, 殘宵猶得夢依稀。
玉璫緘札何由達? 萬裡雲羅一雁飛。

一場春雨牽起眾花友思念之情懷,佐治確有呼風喚雨之嫌呵~~
回復

sam261 發表於 2012-4-5 21:50:22 |顯示全部樓層

我未試過去版聚, 想去, 但今次可能今次去唔到tim...

小野貓  點解丫?...版聚好熱閙個喎~

揾緊工, 如果有新工返就未必去到lu....

Thanks, Breeze & 小野貓

俾心機~ Good Luck~  發表於 2012-4-6 16:13
哎吔...咁做野緊要...祝你搵工作成功~  發表於 2012-4-6 15:35
點解丫?...版聚好熱閙個喎~  發表於 2012-4-6 13:58
回復

joycewsm 發表於 2012-4-5 21:59:55 |顯示全部樓層
如要幫忙,如送食物、安排坐位等,請隨便吩咐。
回復

Breeze 發表於 2012-4-6 12:00:18 |顯示全部樓層

報名
1. Breeze (謝謝)

小野貓  你咁快架~都未定好~你排乜野?? =="
未定好???唔明~

你塊 Rob's Penny Ante 修葉等到出左葉仔啦~ 你仲要唔要嫁~

小野貓  好唔開心丫....無得去丫~~~~~~喵~~~~~€  發表於 12 秒前
可以請假嗎?

小野貓  要丫要丫~我試下同人調下個短週返黎先~我真係好想去...調倒你到時比我啦好唔好...費事浪費郵費嘛~  發表於 半小時前
當然無問題啦~ 我只係怕整"事"左佢之後唔知點同你交代咋~

silicon  又喺你排第一呀 ~?)  發表於 半小時前
冇呀~冇呀~

你唔使扮野...係人都見倒~  發表於 2012-4-7 00:16
又喺你排第一呀 ~?)  發表於 2012-4-6 13:08
要丫要丫~我試下同人調下個短週返黎先~我真係好想去...調倒你到時比我啦好唔好...費事浪費郵費嘛~  發表於 2012-4-6 12:12
好唔開心丫....無得去丫~~~~~~喵~~~~~€  發表於 2012-4-6 12:10
唉哎...我都眼大睇過龍添...hehehehe~死啦....我果日收四點去唔倒~嗚~  發表於 2012-4-6 12:08
回復

小野貓 發表於 2012-4-6 12:14:15 |顯示全部樓層
報名
2. 小野貓 (謝謝George既舉辦同joycewsm既熱心幫忙)
回復

kelly 發表於 2012-4-6 12:17:47 |顯示全部樓層

報名
2. 小野貓 (謝謝George既舉辦同joycewsm既熱心幫忙)
3. kelly (佐治有嘢幫手隨便吩咐)

回復

ylee 發表於 2012-4-6 12:25:27 |顯示全部樓層
報名
3. kelly
4.ylee (好嘢,終於有版聚,謝謝GEORGE 大大
回復

N-Blythe 發表於 2012-4-6 13:00:23 |顯示全部樓層
報名
3. kelly
5. N-Blythe (thanks)
回復

joycewsm 發表於 2012-4-6 13:34:09 來自手機 |顯示全部樓層
報名
3. kelly
6. joycewsm
回復

DORA 發表於 2012-4-6 13:55:47 |顯示全部樓層

報名
3. kelly
6. joycewsm
7. DORA (thanks!)

好開心你會出席丫...到時帶C21修葉比你丫~  發表於 2012-4-7 12:40
回復

ohoh 發表於 2012-4-6 14:45:11 |顯示全部樓層
報名
3. kelly
6. joycewsm
8.Ohoh(thanks)
回復

saolan 發表於 2012-4-6 15:28:45 |顯示全部樓層
報名
3. kelly
6. joycewsm
8. Ohoh(thanks)
9. saolan (好其待...)
回復

ringring1968 發表於 2012-4-6 17:52:39 |顯示全部樓層
報名
3. kelly
6. joycewsm
10.豆丁媽
11.Rocky
回復

edward 發表於 2012-4-6 20:09:23 |顯示全部樓層
報名
3. kelly
6. joycewsm
10.豆丁媽
11.Rocky
12:edward

好野...edward你終於黎啦~^^  發表於 2012-4-6 20:14
回復

AIR 發表於 2012-4-6 21:10:15 |顯示全部樓層
報名
3. kelly
6. joycewsm
10.豆丁媽
11.Rocky
12:edward
13. Air (辛苦哂各位搞手, 到時一定會出席)
回復

12345下一頁