你地會唔會同啲貓貓狗狗同床瞓

作者: empire 发表于 2012-3-12 10:26:10
14855 56
claudiatang 發表於 2012-3-13 22:35:28 |顯示全部樓層
青蛙媽媽 發表於 2012-3-13 18:11
我女同學仔d家長, 有次同佢地食早餐, 佢地講個主人同d貓狗訓埋張床, 好污衊, 我即刻唔出聲, 又講道d人叫隻 ...

如果那位家長見到有人拿住個甜筒和狗狗他一啖,牠一啖的,不知可會驚叫.....................

肯定開口大罵, d人痴鬼線~  發表於 2012-3-14 11:27
即暈!@@  發表於 2012-3-13 23:10
jeffreyngcm 發表於 2012-3-13 23:26:02 |顯示全部樓層
mono  咁多,咁你會唔會知邊隻無開大或無去尿尿?  發表於 2 分鐘前

實在好難照顧到甘多隻,唯有細心d留意貓貓既状態,

有邊隻状態差就特別留意多d囉

一早米要同佢地採金礦~大把金條~  發表於 2012-3-14 11:28
enemy 發表於 2012-3-14 11:19:19 |顯示全部樓層
以前隻老狗會在我們出晒門口之後跳上賓賓張床瞓..攪到賓賓冇得偷賴瞓覺
另外, 每逢打風,佢夜晚會在熄燈後巡場一次,確保其他人瞓晒之後就跳上賓賓張床,貼住佢背脊瞓~

咁叻另嘅  發表於 2012-3-14 11:25
青蛙媽媽 發表於 2012-3-14 11:33:13 |顯示全部樓層
每朝早阿女7:45am起身, 攪左手機, 一響阿喵就好醒目係度叫甦我,

臨著過多3個字後先起身, 阿喵一定係度係你個耳仔隔離, meow meow meow~

我嘗試用張被遮著個頭, 點知阿喵隻手同我掀開張被, 最後都要起身~
corina 發表於 2012-3-14 12:07:44 |顯示全部樓層
青蛙媽媽 發表於 2012-3-14 11:33
每朝早阿女7:45am起身, 攪左手機, 一響阿喵就好醒目係度叫甦我,

臨著過多3個字後先起身, 阿喵一定係度係 ...

唔準瞓,要喂阿喵食早餐!!!!
金盞花 發表於 2012-3-14 12:26:28 |顯示全部樓層
家中有3隻貓~  宜家天氣涷就瞓晒上床, 好多時[責]住張被搞到你想轉身都唔可以.  BB有時會瞓我枕邊; 甜甜就瞓腰側; nana都會瞓我旁邊, 但有時會瞓上我心口, 仲要[責]住頸位, 真係俾佢搞到氣都透唔到.  

睇書話d貓瞓上床靠近你嘅位置係表示對你個親密度, 以bb嚟講就係100%對我親密, 可能當係媽咪咁親近, nana就[責]住我嚟瞓就當我係貓奴, 可能平時我鍾意當佢係公仔咁玩, 其實在佢嚟講我至係佢件玩具

我三隻貓,只有柏林小姐敢叫我起身餵牠...............牠是用舌頭舔我個嘴(死未)。想唔起身都唔得﹗  發表於 2012-3-15 11:24
vivi 發表於 2012-3-14 12:47:11 |顯示全部樓層
青蛙媽媽 發表於 2012-3-14 11:33

臨著過多3個字後先起身, 阿喵一定係度係 ...

我隻咖啡都係咁, 好準時
prodorothyhkg 發表於 2012-3-14 15:02:55 |顯示全部樓層
我隻樂都有叫你起床放佢上天台OL的習慣~
hellokitty_971 發表於 2012-3-14 20:03:20 |顯示全部樓層

每晚到時到候, 就會崔我入房訓啊

佢個樣瞓得好SWEET呀~  發表於 2012-4-20 19:17
真係想咬佢,訓成咁既樣~  發表於 2012-3-15 14:34
肥汪瞓覺個樣好乞人憎................  發表於 2012-3-15 11:22
兵兵 發表於 2012-3-15 12:08:20 |顯示全部樓層
貓貓常睡在我的床上......還要是正中間=__=
所以事情的真相是: 我睡了牠的床,我要跟牠同床睡覺=0=

我隻貓都係瞓中間咖!!!!XD  發表於 2012-3-15 14:53
我都有咁情況~ 好多時搞到屈住個身嚟就佢哋, 搞到瞓到腰骨痛.  發表於 2012-3-15 12:43
金盞花 發表於 2012-3-15 12:36:24 |顯示全部樓層
claudiatang: 我三隻貓,只有柏林小姐敢叫我起身餵牠...............牠是用舌頭舔我個嘴(死未)。想唔起身都唔得﹗

平時我鍾意同佢哋鼻碰鼻(當鍚錫), 但近來BB識鍚鍚我(用舌lam lam我咀 )~~~佢真係一隻好爹人嘅仔貓
vivi 發表於 2012-3-15 15:33:59 |顯示全部樓層
兵兵 發表於 2012-3-15 12:08
貓貓常睡在我的床上......還要是正中間=__=
所以事情的真相是: 我睡了牠的床,我要跟牠同床睡覺=0= ...

我果d全都唔會瞓中間,
我返左工呢, 咖啡就上我張床瞓d被入面
我係屋企佢就瞓床尾
細細小時候, 冬季就會捐入我被入面瞓, 而家大個左就冇lu
everydayfan 發表於 2012-3-17 17:26:21 |顯示全部樓層
我俾佢訓床下底, 狗床放係床下底或者床邊地下
iciiicream 發表於 2012-4-13 21:36:32 |顯示全部樓層

我D 貓鍾意既時候會跳上我個身上面訓,仲會坐住我個頭。。。唔鍾意既時候捉佢都無用,唔輪到我揀~

坐頭~~~XDDDDD 會唔會放屁呀~ 我隻狗仔會放屁架..好臭呀~  發表於 2012-4-20 19:19
適少少 發表於 2012-4-14 11:39:22 |顯示全部樓層
從細D長者都唔准貓狗入屋, 屋外有小屋
更加唔准抱上床, 話會野到人哮喘架 (氣管敏感等等....)
我就最怕野到成頭虱

虱好易攪掂架~  發表於 2012-4-17 15:52
toffeechu 發表於 2012-4-17 13:54:09 |顯示全部樓層
我家狗狗係可以上床訓! 亦有三張狗床同人床係level 可以伸展左人床0既空間 ^^ 不過狗一定要係我上床訓之後得我批准先可以上床 !!!!!!!!!!!
mingfunming 發表於 2012-4-17 16:30:29 |顯示全部樓層
我兩隻貓都比佢全屋自由走,包括:床
曖娜娜子 發表於 2012-4-20 19:22:30 |顯示全部樓層
我隻狗狗又系高度自由呀~~想瞓邊就瞓邊~~
以前我熟睡時被佢錫醒~ 鬧咗佢幾次~ 而家我醒咗後要講一句"起身喇~"佢先會行過黎錫我~ ^^
Claraslm 發表於 2012-4-26 15:50:54 |顯示全部樓層
claudiatang 發表於 2012-3-13 22:35
如果那位家長見到有人拿住個甜筒和狗狗他一啖,牠一啖的,不知可會驚叫.....................  ...

我媽糖尿,但喜吃乳酪, 我們常禁止佢吃, 後來同意她只吃半杯, 開始時她吃了一半後試給貓BB吃少許, 貓B們試過便十分喜歡, 其中一只"四仔"吃完後,更爬上我媽咀邊lam, 看到你打冷震, 但我媽好受落. 我老豆好羨慕tim, 而家更是1人2貓同一時間吃一杯乳酪, 用同一條匙, 問你怕未@-@
claudiatang 發表於 2012-4-26 15:55:02 |顯示全部樓層
Claraslm 發表於 2012-4-26 15:50
我媽糖尿,但喜吃乳酪, 我們常禁止佢吃, 後來同意她只吃半杯, 開始時她吃了一半後試給貓BB吃少許, 貓B們試 ...