交換迷岩-2

作者: jo_jo 發表于 2012-2-24 01:53:40
2371 10

我想要:

Delta Fox
Eileen
Little Lulu
Ozark Pink Kitten ~ 已換到
Ozark Something Special
Ozark Jumbo Sundae
Ozark Orange Sherbet
Kc's Lovely Rose
Kc's Spicy Girl
Chippewa Twilight
Hcy's Coral Candy ~ 已換到

我有以下苗 ( 一定有根 ) 可交換 :

Cherry Sprite (紅色正版)
Ozark Double Beauty
Ozark Double Snowrose
Nora's Bohemian Rhapsody
Nora's Moonlight
Nora's Snow White
Pirate's Spanish Rose
Nora's Drift Sands

p.s. 由種子發嘅苗不會交換呵!側芽最少要有直徑 2 cm
edward 發表於 2012-2-24 02:36:21 |顯示全部樓層
我可以用av同你換嗎?

sorry, no  發表於 2012-2-24 02:41
回復

Karine 發表於 2012-2-24 08:47:10 |顯示全部樓層

你要嗰d我都無,Sinn hcy lady lady側芽有無興趣,未有根,浸泡在珠石中10日左右,要自行發根
8下得唔得,點解種子發的苗唔要呢?
回復

小卡 發表於 2012-2-24 11:16:10 |顯示全部樓層
我有你想要既第一種,不過我系大陸,好難平信寄比你,真可惜

o..................  發表於 2012-2-24 12:52
回復

jo_jo 發表於 2012-2-24 12:23:16 |顯示全部樓層
Karine 發表於 2012-2-24 08:47
你要嗰d我都無,Sinn hcy lady lady側芽有無興趣,未有根,浸泡在珠石中10日左右,要自行發根
8下得唔得, ...

Sinn hcy lady lady ~ 我已有
點解種子發的苗唔要呢?因為種子發的苗會同側芽有分别,花形、花色、葉形 ~ 其中一樣都會因此改變,所以已唔係原來嗰隻品種
回復

Karine 發表於 2012-2-24 13:06:28 |顯示全部樓層
jo_jo 發表於 2012-2-24 12:23
Sinn hcy lady lady ~ 我已有
點解種子發的苗唔要呢?因為種子發的苗會同側芽有分别,花形、花色、葉形 ~ ...

其實我都估到你有, 不過呢兩棵實在太大誘惑, 所以我試下啫

謝謝資訊 我都有d苗仔等緊大, 到時睇下佢變成點先
回復

Sergio 發表於 2012-2-24 13:31:04 |顯示全部樓層
Karine 發表於 2012-2-24 13:06
其實我都估到你有, 不過呢兩棵實在太大誘惑, 所以我試下啫

用種子發的苗跟側芽有別.  可否告知分別有多大, 那個繁殖出來的花會好些.
回復

jo_jo 發表於 2012-2-24 14:35:55 |顯示全部樓層
Sergio 發表於 2012-2-24 13:31
用種子發的苗跟側芽有別.  可否告知分別有多大, 那個繁殖出來的花會好些. ...

有時成朵花變哂樣,or 啲色深淺有別,所以我只會用側芽繁殖
回復

Sergio 發表於 2012-2-24 14:37:02 |顯示全部樓層
jo_jo 發表於 2012-2-24 14:35
有時成朵花變哂樣,or 啲色深淺有別,所以我只會用側芽繁殖

多謝指點!
回復

edward 發表於 2012-2-24 14:53:03 |顯示全部樓層
買ok嗎?
回復

jo_jo 發表於 2012-2-24 15:12:01 來自手機 |顯示全部樓層
edward 發表於 2012-2-24 14:53
買ok嗎?

如果我義賣,你自然会喺出售版見到。
回復