有無人有興趣EP團購

作者: saiwahc 發表于 2012-1-25 21:18:03
10017 66
fatman 發表於 2012-1-29 12:27:07 |顯示全部樓層
鮮水 發表於 2012-1-29 12:13
聽聞人地到貨扔曬出黎...先到先揀.....
唔似某D賣家...自己揀起曬D好野先俾人揀......
算係相對地比較 ...

一分錢一分貨
貴少少係有佢原因
回復

infinity 發表於 2012-2-1 04:18:37 |顯示全部樓層
鮮水 發表於 2012-1-29 12:13
聽聞人地到貨扔曬出黎...先到先揀.....
唔似某D賣家...自己揀起曬D好野先俾人揀......
算係相對地比較 ...

多謝大家支持,我都係過來人,好明白攪團購會有好多潛在未能預料的事發生,同一個品種嘰貨總會有d好有d差,甚至死嘰都有,如果人地認購幾多棵我o地就如數訂咁多棵嘰話,萬一收貨後有部份已死或好樣衰的話,咁肯定就會有人唔開心,果時已經唔係錢嘰問題,而係人o地由訂購到等待收貨果段時間嘰期待之心馬上就會跌落谷底,我實在唔想見到咁樣,所以一d比較多人訂購嘰品種,我o地通常都會額外訂多幾棵,有死嘰或樣衰嘰我情願自已啃左佢。我知當我出來講喱番說話後,可能有人會出來話我成機抽水,眼見好多例子做好人做好心未必一定會有好結果,不過話之人講乜都好,我只係做番我自已,錢可以虧人格虧不得,特別聲明,我這番說話並無針對任何人而說,凡自行對號入座的,可別算在我的帳上。

錢可以虧人格虧不得,讚  發表於 2012-2-1 13:50

評分

查看全部評分

回復

avery 發表於 2012-2-1 10:35:34 |顯示全部樓層
infinity 發表於 2012-2-1 04:18
多謝大家支持,我都係過來人,好明白攪團購會有好多潛在未能預料的事發生,同一個品種嘰貨總會有d好有d差 ...

你門口有冇裝 CCTV 呀? 睇下果條友會唔會又扮女人去你門口影相至得 ~~ 哈哈哈 ~

題內話,除非留黎賣,否則訂 BE 同 EP 組培實生苗完全冇必要定多,咁耐加埋成 20 次一棵都冇死過,但 EP 杄插芽好多時都有D問題,返黎有好大機會折損,訂之前三思

打開門做生意,只要係堂堂正正嘰,我任何人都歡迎  發表於 2012-2-1 23:29
謝謝提醒  發表於 2012-2-1 23:21
回復

鮮水 發表於 2012-2-1 13:51:49 |顯示全部樓層
avery 發表於 2012-2-1 10:35
你門口有冇裝 CCTV 呀? 睇下果條友會唔會又扮女人去你門口影相至得 ~~ 哈哈哈 ~

題內話,除非留黎賣,否 ...

聽聞infinity係有婦之夫,一陣俾人影完相大造文章......
恐怕耳仔不保

如果咁都信,我休o左佢  發表於 2012-2-1 23:27
回復

desmond 發表於 2012-2-1 14:33:54 |顯示全部樓層
睇番本帖是有人佛心蛇口,但有人是接受唔到囉!! (行過多口,請勿回應)

回復

比得大帝 發表於 2012-2-1 14:51:23 |顯示全部樓層
avery 發表於 2012-1-25 22:36
似乎你連響人地平台搞團購有咩規矩都唔知,自己去睇下人地壇主成板紙咁長既指引你跟唔跟到先算啦~ 好心提你 ...

其實果編指引唔係壇主寫嘅, 而係區區在下, 目的唔係要難為或打撃辦團購者, 而係想理順團購.

我曾辦過幾次團購, 做版主時也收過不少投訴, 明白團購好多濕熱嘢, 易產生爭嗌, 有見及此才列出有關指引.

如果想攪團購, 請細閱有關指引.

評分

查看全部評分

回復

Y2J 發表於 2012-5-16 16:47:55 |顯示全部樓層
saiwahc 發表於 2012-1-25 22:40
第一, 我從來無話要'搞'團購,係到'討論' 有無興趣,應該無犯任何法例
第二, 我從來無同人鬥快 ...

距份人系邊度都同人嘮糕,無嗮踩距,以為自己好巴閉
回復