亞姑~~可唔可以唔好種花

作者: karenclc1 发表于 2011-11-17 11:13:43
4729 35
真係唔知係唔係見我帶住果仔好蝦D, 我隔離天台的宅中男3番4次叫我, 亞姑唔好種花, 因為有D葉吹到係佢天台, 又話"聽"到我淋花D水整濕佢天台..................
仲係最嬲叫我亞姑, 頂

評分

查看全部評分

江江 發表於 2011-11-17 11:16:45 |顯示全部樓層

笑得我~~~~~~~~~~~~~
土豆貓 發表於 2011-11-17 11:20:13 |顯示全部樓層
錦好耳力既....可以"聽"到你淋濕佢個天台既.....但講時講, 開口埋口叫人地做阿姑又確實係幾火既....錦你d植物有無真係吹到佢既天台呀....????
jellyfishy 發表於 2011-11-17 11:20:54 |顯示全部樓層
咁下雨天佢天台濕左點算呀? d風吹街外d葉去佢天台又點計數呀? 條友想識你咋?
八王爺 發表於 2011-11-17 11:24:19 |顯示全部樓層
真喺無品,叫人「阿姑」!
好想知樓主怎樣回應這「宅男」!
claudiatang 發表於 2011-11-17 11:28:29 |顯示全部樓層
什麼年代了,還有人會稱呼別人做阿姑.....................(笑到我標眼水)
他肯定是阿伯。
jay嵐 發表於 2011-11-17 11:30:25 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2011-11-17 11:20
咁下雨天佢天台濕左點算呀? d風吹街外d葉去佢天台又點計數呀? 條友想識你咋?  ...

哈哈~我十分支持你既講法XD~
江江 發表於 2011-11-17 11:37:00 |顯示全部樓層
claudiatang 發表於 2011-11-17 11:28
什麼年代了,還有人會稱呼別人做阿姑.....................(笑到我標眼水)
他肯定是阿伯。 ...

咪係
家吓全部喊晒女的~~~靚妹妹  靚姊  靚嬸嬸(80歲以上的)
男的~~哥哥  型仔  型叔叔  伯伯 (80歲以上的)
jellyfishy 發表於 2011-11-17 11:42:45 |顯示全部樓層
我鍾意叫人地:姐姐仔,哥哥仔,小姐,先生...
karenclc1 發表於 2011-11-17 11:45:05 |顯示全部樓層
有次元朗山火, 第2日佢問我係唔係燒衣紙, d灰吹左去佢天台.............

咁你就同佢講 「冇吖!可能你時運低啫!」  發表於 2011-11-17 22:41
土豆貓 發表於 2011-11-17 11:47:16 |顯示全部樓層
karenclc1 發表於 2011-11-17 11:45
有次元朗山火, 第2日佢問我係唔係燒衣紙, d灰吹左去佢天台.............

嘩...你隔離個宅男真係住佢隔離都想死.....不過又真係好好笑.....忍吳住啦...哈哈哈.....
karenclc1 發表於 2011-11-17 11:47:30 |顯示全部樓層
土豆貓 發表於 2011-11-17 11:20
錦好耳力既....可以"聽"到你淋濕佢個天台既.....但講時講, 開口埋口叫人地做阿姑又確實係幾火既....錦你d ...

應該無, 因為我左面天台都有人種花, 所以唔係得我一個人有種花
karenclc1 發表於 2011-11-17 11:50:04 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2011-11-17 11:20
咁下雨天佢天台濕左點算呀? d風吹街外d葉去佢天台又點計數呀? 條友想識你咋?  ...

佢昨日又問我, 點解成日有d臭味飄出黎tim 呀

因為佢放屁囉~~~ 哈哈哈~~~  發表於 2011-11-17 11:52
土豆貓 發表於 2011-11-17 11:54:41 |顯示全部樓層
karenclc1 發表於 2011-11-17 11:47
應該無, 因為我左面天台都有人種花, 所以唔係得我一個人有種花

都估到吳係你既問題啦.....果d人實左太無聊姐......其實大家隔離鄰舍應該好好相處啦! 我絕對相信鐘意種花既花友係好友善既......果個大叔可能到左更年期啦....
jellyfishy 發表於 2011-11-17 11:55:09 |顯示全部樓層
咁攪笑既~ 真係增添好多笑話呀~~ 如果佢係我鄰居,我實行陪佢玩,妙問妙答~~ 
e.g.
宅男先生,你今早大便嗎? 我响自己屋好似聞到異味~
宅男先生,我見到好似有隻老鼠响你屋頂出理,你有份養架? 快d捉番佢地入屋啦~
宅男先生...

你太客氣啦! 如果佢叫我"大姑", 我就叫佢"大叔"好啦!, 再者, 就算唔係妹妹仔至多叫人一聲"呀姐"都好呀!  發表於 2011-11-17 12:20
我唸佢会怒到跳過來~~同你咀過  發表於 2011-11-17 12:00
笑死左啦...哈哈哈!  發表於 2011-11-17 11:57
prodorothyhkg 發表於 2011-11-17 12:08:25 |顯示全部樓層
karenclc1 發表於 2011-11-17 11:50
佢昨日又問我, 點解成日有d臭味飄出黎tim 呀

你覆佢:呀伯,你痾x 唔出係咁放屁唔好入埋數啊

karenclc1 發表於 2011-11-17 12:12:41 |顯示全部樓層
佢問我D臭味係唔係我個仔整出來的

你跟他對話時都可以問他:你今早沒刷牙呀?  發表於 2011-11-17 12:39
金盞花 發表於 2011-11-17 12:24:34 |顯示全部樓層
如果我係你的話就每次見到佢就避走好啦!  真係受唔住佢樣樣嘢都賴人又冇禮貌, 真係俾呢d人激死
BanbieChan 發表於 2011-11-17 12:41:27 |顯示全部樓層
真係聽到都嬲呀~~~
江江 發表於 2011-11-17 12:57:33 |顯示全部樓層
金盞花 發表於 2011-11-17 12:24
如果我係你的話就每次見到佢就避走好啦!  真係受唔住佢樣樣嘢都賴人又冇禮貌, 真係俾呢d人激死 ...

同意、
很多人是有 「妄想迫害症」
個案 1
有個阿叔投訴噪音................
原來全層單位 加埋上層..上下幾層 佢都有投訴話人嘈
佢走去別人門口行來行去  引啲狗仔吠  跟住就投訴話啲狗仔吠到佢訓唔到
佢隔離的少婦加二歲大的b女, 就俾佢時時拍門(你BB玩,,地板發出震響)  嚇到賣楼搬走了

個案 2
有個宅叔重.............恐怖
楼上户主的一時一刻, 每日作息, 佢都有詳細入簿
怀疑佢用 「聽筒 」貼住个天花板來收料

評分

查看全部評分

12下一頁