My puppies

作者: juju0268 发表于 2011-11-9 15:08:38
4278 41
Got 2 puppies last weekend
juju0268 發表於 2011-11-9 15:13:19 |顯示全部樓層
很好感情的兩姐弟
juju0268 發表於 2011-11-9 15:14:55 |顯示全部樓層
去到邊都孖住

貓貓目及到實

貓貓目及到實
prodorothyhkg 發表於 2011-11-9 16:02:14 |顯示全部樓層
哈哈,你D貓好八卦
prodorothyhkg 發表於 2011-11-9 16:04:21 |顯示全部樓層
金毛BB會怕凍,呢幾日有冇暖D既地方比佢地訓?
yanfung 發表於 2011-11-9 16:24:50 |顯示全部樓層
好可愛啊,,佢地會唔會貓狗鬥一番架
juju0268 發表於 2011-11-9 16:39:20 |顯示全部樓層
prodorothyhkg 發表於 2011-11-9 16:04
金毛BB會怕凍,呢幾日有冇暖D既地方比佢地訓?

有狗屋, 有狗床同被被, 不過佢地都係瞓地下
juju0268 發表於 2011-11-9 16:39:51 |顯示全部樓層
yanfung 發表於 2011-11-9 16:24
好可愛啊,,佢地會唔會貓狗鬥一番架

因為狗狗未打針, 唔比佢地contact住
juju0268 發表於 2011-11-9 16:44:52 |顯示全部樓層
juju0268 發表於 2011-11-9 16:39
因為狗狗未打針, 唔比佢地contact住

佢地有屋仔, 床仔同camp仔

貓爸搭篷中

貓爸搭篷中

多謝好心鄰居送的狗屋

多謝好心鄰居送的狗屋

狗床有貓爸的臭衫臭毛巾加張新的抓毛毯

狗床有貓爸的臭衫臭毛巾加張新的抓毛毯
eve3313 發表於 2011-11-9 16:52:42 |顯示全部樓層
狗狗豪宅呀 !  好利害!
juju0268 發表於 2011-11-9 16:59:57 |顯示全部樓層
eve3313 發表於 2011-11-9 16:52
狗狗豪宅呀 !  好利害!

要多謝好心鄰居送出豪宅一間
prodorothyhkg 發表於 2011-11-9 17:20:35 |顯示全部樓層
juju0268 發表於 2011-11-9 16:44
佢地有屋仔, 床仔同camp仔

貢就好啦,不過留意這2天有雨及大風,千祈唔好比佢地凍親,有時d狗b好衰架,尤其係金毛呢d水狗,見到水發癲架,邊度撇雨就走去玩水
我老菲細個果陣見到有水,好少少既水都去碌下先安樂架
juju0268 發表於 2011-11-9 17:24:49 |顯示全部樓層
prodorothyhkg 發表於 2011-11-9 17:20
貢就好啦,不過留意這2天有雨及大風,千祈唔好比佢地凍親,有時d狗b好衰架,尤其係金毛呢d水狗,見到水發癲架, ...

係呀, 我地整左個帳篷比佢地唔入去瞓係都要瞓出面
個地下濕佢地就玩滑水
比被佢又唔"呂"
都幾擔心佢地會凍親
頭痛ing
cowcowpop 發表於 2011-11-9 20:08:43 |顯示全部樓層
juju0268 發表於 2011-11-9 17:24
係呀, 我地整左個帳篷比佢地唔入去瞓係都要瞓出面
個地下濕佢地就玩滑水
比被佢又唔"呂"

Go to buy some wood tiles, it will keep the wet floor away from the dog.
I have some for my gods too.
juju0268 發表於 2011-11-9 21:46:54 |顯示全部樓層
怕唔怕"cake"住佢地D指甲?
claudiatang 發表於 2011-11-9 22:13:55 |顯示全部樓層
兩隻B好親愛啊﹗
mirry 發表於 2011-11-9 23:07:21 |顯示全部樓層
好可愛既BB 呀!!!!! 金毛BB!!!! 我既至愛!!!

不過養係露台唔旨日曬雨淋咩??? 同埋佢地再大D 可能就唔夠位架啦

BB 身體弱, 金毛皮膚同腸胃都差D, 要小心照顧呀

我都有一孖金毛女架!!!
金盞花 發表於 2011-11-10 00:13:43 |顯示全部樓層
以前我哋養狗B會將佢放入洗手間,再加1盞燈膽近住佢用嚟保暖.  如果你唔想將2隻狗B接觸貓貓住, 呢2日天氣涼, 暫時放入洗手間養住先得唔得呢
juju0268 發表於 2011-11-10 09:58:25 |顯示全部樓層
mirry 發表於 2011-11-9 23:07
好可愛既BB 呀!!!!! 金毛BB!!!! 我既至愛!!!

不過養係露台唔旨日曬雨淋咩??? 同埋佢地再大D 可能就唔夠位 ...

我會比心機架喇
juju0268 發表於 2011-11-10 10:04:35 |顯示全部樓層
金盞花 發表於 2011-11-10 00:13
以前我哋養狗B會將佢放入洗手間,再加1盞燈膽近住佢用嚟保暖.  如果你唔想將2隻狗B接觸貓貓住, 呢2日天氣涼, ...

第一, 因為貓砂盤在廁所, 狗狗唔入得
第二, 有間屋仔+大鐵籠(之前屋企帶過來的, 門常開) + 抓毛被比佢地架, 再凍d會比衫仔佢地著架喇
第三, 之前佢地舊屋企一直都係被困屋外的大鐵籠, 大小二便就係屋前空地, 所以而家都有d野性, 要教好乖先入屋
第四, 貓爸係露台搭左兩個大帳篷遮風擋雨
最後, 如果天氣再差就比佢地瞓樓梯(室內但屋外)

係呀! 我都見你準備得好妥當, 我只係擔心狗B爛玩會凍親, 原來你仲有最後一部, 咁睇嚟都好掂啦!  發表於 2011-11-10 12:40
123下一頁