騎呢英文名

作者: gtrnismo 發表于 2008-3-25 15:40:02
9581 74
cuiyao 發表於 2008-3-27 00:42:42 |顯示全部樓層
原帖由 Jumpluff 於 2008-3-27 00:36 發表
唔好打我

仲有個我好鍾意佢d 歌既音樂人梁基爵
個英文名叫Gaybird....想點

我貼左incisa條link喇

sorry. 其實我係打自己.我以前個老細教我.做人當先自嘲.先踩爆自己樽鹽.到人0地出手打你時. 都會輕手0的..

梁基爵叫gaybird? 你有冇聽過伍佰..原來叫 uncle five!!!!
回復

Exodus 發表於 2008-3-27 01:51:24 |顯示全部樓層
咁伍佰改左藝名順便改埋英文名姐
回復

IVAN 發表於 2008-3-27 17:29:52 |顯示全部樓層
改名呢家野真係好多笑料 ~~
香港有條例 for 改名
不過有例 = 無例
條例 free 到可以比人改自己做
"環珠格格"
死未
回復

Simplyone 發表於 2008-3-27 23:43:09 |顯示全部樓層
有個同事叫 "呂書光" ~  
有個vendor 叫 "蔡現成" ~  
回復

seasonsjoe 發表於 2008-3-28 14:18:08 |顯示全部樓層
我見個有位國內人仕個名叫 ....... 刁牛.....
回復

jellyfishy 發表於 2008-3-28 14:54:47 |顯示全部樓層
原帖由 seasonsjoe 於 2008-3-28 14:18 發表
我見個有位國內人仕個名叫 ....... 刁牛.....

你個 藝名夠特別: seasonsjoe = 四季草~
回復

cuiyao 發表於 2008-3-28 19:43:34 |顯示全部樓層
原帖由 Jumpluff 於 2008-3-27 01:51 發表
咁伍佰改左藝名順便改埋英文名姐

0下? 0甘真係唔知喎!!
要將自己個英文名改為uncle five..實在需要一0的幽默感同勇氣..
回復

cuiyao 發表於 2008-3-28 19:48:52 |顯示全部樓層
原帖由 Simplyone 於 2008-3-27 23:43 發表
有個同事叫 "呂書光" ~  
有個vendor 叫 "蔡現成" ~  

「呂書光」有0的慘。
我仲記得中學讀 integrated science. 個老師掩住半邊咀.同大家分享佢有個學生叫蕭東就。佢仲話,呢個原本係好名,但因為上堂要用bunsen burner. 大家就忽然覺得蕭東就=燒燶袖....
回復

小桐兒 發表於 2008-3-28 20:44:55 |顯示全部樓層
我公司有個新同事叫kiss
回復

Exodus 發表於 2008-3-29 00:32:31 |顯示全部樓層
KISS XD!!!!
回復

gtrnismo 發表於 2008-3-29 00:53:17 |顯示全部樓層

姓于?

原帖由 小桐兒 於 2008-3-28 20:44 發表
我公司有個新同事叫kiss

kiss yu
回復

小桐兒 發表於 2008-3-29 08:00:54 |顯示全部樓層
原帖由 gtrnismo 於 2008-3-29 00:53 發表

kiss yu

好彩佢唔係姓于~不過叫佢時總係覺得怪怪咁
回復

raccoon 發表於 2008-3-30 13:33:37 |顯示全部樓層
我聽過話有個教授姓葉,改佢個女個名叫綠素,英文名係chlorophyll。
回復

Exodus 發表於 2008-3-30 16:03:03 |顯示全部樓層
原帖由 raccoon 於 2008-3-30 13:33 發表
我聽過話有個教授姓葉,改佢個女個名叫綠素,英文名係chlorophyll。

我係佢個女既話
我應該好想死
回復

gtrnismo 發表於 2008-3-31 11:57:18 |顯示全部樓層

講真?

原帖由 raccoon 於 2008-3-30 13:33 發表

有無畢氏定理? 忽然唸起有人個呀sir叫"damsheet"之類

讀出尼完全一樣, 寫就無考究過
回復

RosesGarden 發表於 2008-4-3 01:22:03 |顯示全部樓層
見過有內地同事嘅英文名叫 Smile, Handsome, etc....
回復

四少 發表於 2008-4-3 02:30:20 |顯示全部樓層
樓主是否指國內 ?
國內人咩都會改 ....
不過香港人有 D 都怪怪地, 今日先有個行家女仔叫 "CAT" ... 以前有個難攪巴辣火爆臭串自大的老女人 客人叫 "BABY" ....
回復

gtrnismo 發表於 2008-4-3 17:58:51 |顯示全部樓層

不一定國內

原帖由 四少 於 2008-4-3 02:30 發表
樓主是否指國內 ?
國內人咩都會改 ....
不過香港人有 D 都怪怪地, 今日先有個行家女仔叫 "CAT" ... 以前有個難攪巴辣火爆臭串自大的老女人 客人叫 "BABY" .... ...

雖然國內人D名真係0泄不同, 但香港都不甘視弱

叫得自己做baby, 如果唔係出尼做, 唔係晚晚one two 字咋bumper, 就係"難攪巴辣火爆臭串自大的老女人"
呢個我一定信你

講到呢度, 我係時候要開過post了,有關你個baby既post
回復

cuiyao 發表於 2008-4-3 19:01:47 |顯示全部樓層

火星人

原帖由 gtrnismo 於 2008-4-3 17:58 發表

雖然國內人D名真係0泄不同, 但香港都不甘視弱

叫得自己做baby, 如果唔係出尼做, 唔係晚晚one two 字咋bumper, 就係"難攪巴辣火爆臭串自大的老女人"
呢個我一定信你

講到呢度, 我係時候要開過post了,有關你個bab ...

and today i met someone called MARS...
回復

gtrnismo 發表於 2008-4-4 00:16:16 |顯示全部樓層

sailor mars?

原帖由 cuiyao 於 2008-4-3 19:01 發表

and today i met someone called MARS...

i think of the sailor moon song
fighting evil by moonlight, winning love by daylight
never running from a real fight she is the one name sailor moon...

(sailor venus, sailor mercury, sailor mars, sailor jupiter)
回復