交換數款AV 花苖

作者: sunsunsun 發表于 2011-9-12 01:03:33
1461 19

比較想交換 AV苖, 迷岩(走莖或蟲也可以), 花貓(走莖或鱗莖也可), 苦苣苔科 , 其他也會考慮

成株花照
數字標準型314

數字標準型314

數字標準型314

無名標準型AV2

名標準型AV2

名標準型AV2

Crimson ice

名標準型AV2

名標準型AV2

無名標準型AV5

名標準型AV5

名標準型AV5

花苖現況(11/9):
數字標準型314苖 - 最後10份

數字標準型314苖

數字標準型314苖

無名標準型AV2苖 - 最後8份

無名標準型AV2苖

無名標準型AV2苖

Crimson ice苖 - 已完結

無名標準型AV5苖 - 最後5份

無名標準型AV5苖

無名標準型AV5苖

交收方法:  面交 - 因天氣太熱, 郵寄會令苖熱壞
地點: 地鐵(不出閘-觀塘線沿線, 出閘-太子站, 旺角東鐵站, 彩虹或藍田站)
時間: 星期1-5 下午5:30-6:30 (其他時間或地點有待商量)

交換與否, 本人會視花苖健康情況而有最終決定權,
有興趣交換者請PM本人, 多謝合作
在這排隊:

交換: 標準型314苖   最後10份
1. 花草樹木 (我有 E.Tropical Topaz 走莖)19/9 已交收
2. rockyyip2002 (虾餃 葉片) 15/9 已交收
3. N-Blythe (K. Ampallang 花貓無根側芽)16/9 已交收
4.
5.
無名標準型AV2苖  最後8份
1.graceyeung 15/9 已交收
2.chingyi724(我有k.brimestone蟲(約5cm長)或e.funny haagu走莖(8塊葉)可以交換)17/9 已交收
3.
4.
5.

Crimson ice苖  已完結
1. graceyeung 15/9 已交收
2. 花草樹木 (交換無名標準型AV 小苗或 489,466 修葉)19/9 已交收
3. rockyyip2002 (453 葉片) 15/9 已交收
4. N-Blythe (Sinn. Tinkerbells 無根側芽 或無名有根花貓側芽16/9 已交收

無名標準型AV5苖   最後5份
1.yeahyeah (我有無名AV葉片, "盆AV宜家有花蕾, 不過花未開出黎")
2.
graceyeung 發表於 2011-9-12 12:19:47 |顯示全部樓層
交換: 標準型314苖
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.

無名標準型AV2苖
1.graceyeung
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.

無名標準型AV4苖
2.
3.
4.
5.

無名標準型AV5苖
1.
2.
3.
4.
5.

hello, 我得422, a 41, 同埋 2 隻無名花的修葉, 唔知你會唔會考慮我.
回復

chingyi724 發表於 2011-9-12 16:46:57 |顯示全部樓層

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.

無名標準型AV2苖
2.chingyi724(我有k.brimestone蟲(約5cm長)或e.funny haagu走莖(8塊葉)可以交換)
3.
4.
5.
6.
7.
8.

無名標準型AV4苖
2.
3.
4.
5.

無名標準型AV5苖
1.
2.
3.
4.
5.

hello, 我得422, a 41, 同埋 2 隻無名花的修葉, 唔知你會唔會考慮我.
回復

花草樹木 發表於 2011-9-12 23:36:50 |顯示全部樓層
1. 花草樹木 (我有 E.Tropical Topaz 走莖)
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.

無名標準型AV2苖
2.chingyi724(我有k.brimestone蟲(約5cm長)或e.funny haagu走莖(8塊葉)可以交換)
3.
4.
5.
6.
7.
8.

無名標準型AV4苖
2. 花草樹木 (交換無名標準型AV 小苗或 489,466 修葉)
3.
4.
5.

無名標準型AV5苖
1.
2.
3.
4.
5.

回復

rockyyip2002 發表於 2011-9-13 00:17:12 |顯示全部樓層
1. 花草樹木 (我有 E.Tropical Topaz 走莖)
2. rockyyip2002 (虾餃 葉片)
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.

無名標準型AV2苖
3.
4.
5.
6.
7.
8.

無名標準型AV4苖
1. graceyeung
2. 花草樹木 (交換無名標準型AV 小苗或 489,466 修葉)
3. rockyyip2002 (453 葉片)
4.
5.

無名標準型AV5苖
1.
2.
3.
4.
5.
回復

N-Blythe 發表於 2011-9-13 02:06:51 |顯示全部樓層
3. N-Blythe (K. Ampallang 花貓無根側芽)
4.
5.
6.
7.
8.
9.

無名標準型AV2苖
3.
4.
5.
6.
7.
8.

無名標準型AV4苖
1. graceyeung
3. rockyyip2002 (453 葉片)
4. N-Blythe (Sinn. Tinkerbells 無根側芽 或無名有根花貓側芽http://hkplants.com/home.php?mod ... um&picid=116620
5.

無名標準型AV5苖
1.
2.
3.
4.
5.
回復

sunsunsun 發表於 2011-9-15 23:09:55 |顯示全部樓層
rockyyip2002 發表於 2011-9-13 00:17

多謝各位有心花友
回復

sunsunsun 發表於 2011-9-15 23:10:06 |顯示全部樓層
graceyeung 發表於 2011-9-12 12:19
1.
2.

多謝各位有心花友
回復

yeahyeah 發表於 2011-9-15 23:20:08 |顯示全部樓層
無名標準型AV5苖   最多5份
1. yeahyeah (我有無名AV葉片, "盆AV宜家有花蕾, 不過花未開出黎")
2.
回復

sunsunsun 發表於 2011-9-15 23:52:29 |顯示全部樓層
yeahyeah 發表於 2011-9-15 23:20
無名標準型AV5苖   最多5份
1. yeahyeah (我有無名AV葉片, "盆AV宜家有花蕾, 不過花未開出黎")
2.

好, 咁你會唔會知係乜色架, 會唔會有想睇?

如果你想的話佢開花時我拍比你體, 但應該要下周哦  發表於 2011-9-16 08:37
回復

graceyeung 發表於 2011-9-16 10:41:32 |顯示全部樓層
sunsunsun 發表於 2011-9-15 23:10
多謝各位有心花友

thx brobro, 我會好好養育架喇, 待他日開花之時定必拍照分享喜悅..haha
回復

sunsunsun 發表於 2011-9-16 10:57:11 |顯示全部樓層
graceyeung 發表於 2011-9-16 10:41
thx brobro, 我會好好養育架喇, 待他日開花之時定必拍照分享喜悅..haha

唔洗客氣, av 好怕熱, 全日開冷氣係會好d, 但係電費貴, 唔易養架, 加油啦
回復

graceyeung 發表於 2011-9-16 16:36:06 |顯示全部樓層
sunsunsun 發表於 2011-9-16 10:57
唔洗客氣, av 好怕熱, 全日開冷氣係會好d, 但係電費貴, 唔易養架, 加油啦  ...

我會架喇
回復

sunsunsun 發表於 2011-9-17 12:06:05 |顯示全部樓層
N-Blythe 發表於 2011-9-13 02:06

非常多謝N-Blythe 無施交換, 我會好好照顧佢他架啦,
回復

N-Blythe 發表於 2011-9-17 15:31:56 |顯示全部樓層
sunsunsun 發表於 2011-9-17 12:06
非常多謝N-Blythe 無施交換, 我會好好照顧佢他架啦,

看看跟你交換的AV的小苗,每盆都健康喎,心情也愉快了
~感謝並祝福喲~ MJZ369.gif
回復

sunsunsun 發表於 2011-9-17 23:30:42 |顯示全部樓層
N-Blythe 發表於 2011-9-17 15:31
看看跟你交換的AV的小苗,每盆都健康喎,心情也愉快了
~感謝並祝福喲~
...

大家咁話, 祝工作順利, 身體健康
回復

chingyi724 發表於 2011-9-17 23:32:57 |顯示全部樓層
chingyi724 發表於 2011-9-12 16:46
1.
2.

好開心今日有2位可愛嘅BB加入
有機會再交換過其他品種啦
回復

sunsunsun 發表於 2011-9-19 20:56:22 |顯示全部樓層
chingyi724 發表於 2011-9-17 23:32
好開心今日有2位可愛嘅BB加入
有機會再交換過其他品種啦

好, 下次一定有新野換
回復

p@g 發表於 2011-9-20 22:52:10 |顯示全部樓層
我想450葉片換 crimson ice 小苗 ok嗎?
回復

sunsunsun 發表於 2011-9-20 23:31:36 |顯示全部樓層
p@g 發表於 2011-9-20 22:52
我想450葉片換 crimson ice 小苗 ok嗎?

SORRY, D 苖仲係好細, 換比人唔係咁好, 我要等佢大棵D 先再換

p@g
Ok, 無問題^^  發表於 2011-9-20 23:40
回復