香港園藝館»園藝館 閒時娛樂 園藝茶座 其他園藝查問 育苗箱

育苗箱

作者: ringring1968 发表于 2011-9-8 16:34:08
7409 53

http://item.taobao.com/item.htm?id=12331923362
有冇人用過呀,,,,我係用來種迷岩
marcolmh929 發表於 2011-9-8 17:16:23 |顯示全部樓層
幾好用禁wor^^
karisv3v 發表於 2011-9-10 16:24:00 來自手機 |顯示全部樓層
真係唔錯喎! 你係淘寶買過?
031504 發表於 2011-9-10 23:03:17 |顯示全部樓層
唔錯喎~但高身得濟,,
ringring1968 發表於 2011-9-12 14:02:49 |顯示全部樓層
karisv3v 發表於 2011-9-10 16:24
真係唔錯喎! 你係淘寶買過?

買咗幾個,,,運輸費好貴,,,,
小野貓 發表於 2011-9-12 14:11:40 |顯示全部樓層
唉..早知請你幫我買返兩個啦...分擔下運輸費嘛~
karisv3v 發表於 2011-9-12 18:37:30 |顯示全部樓層
ringring1968 發表於 2011-9-12 14:02
買咗幾個,,,運輸費好貴,,,,

咁你加埋運費買左幾錢? @@
ringring1968 發表於 2011-9-14 18:58:58 |顯示全部樓層
karisv3v 發表於 2011-9-12 18:37
咁你加埋運費買左幾錢? @@

人仔3套$66+運費HK$187,,你話幾貴???
karisv3v 發表於 2011-9-14 19:10:00 |顯示全部樓層
ringring1968 發表於 2011-9-14 18:58

運費187真係好貴 ~_~
GMT+8 發表於 2011-9-15 09:16:58 |顯示全部樓層
ringring1968 發表於 2011-9-14 18:58

運費好貴呀  
佢入面話速遞運費只係廿幾蚊, 我都估到無咁好死...........
ringring1968 發表於 2011-9-15 16:59:06 |顯示全部樓層
GMT+8 發表於 2011-9-15 09:16
運費好貴呀  
佢入面話速遞運費只係廿幾蚊, 我都估到無咁好死...........
...

係呀,,,,速遞運費只係廿幾蚊,,,但到香港要$187,,佢冇話我知呢,,去收件先知呀,,,,
冷夜 發表於 2011-9-15 23:02:25 |顯示全部樓層
ringring1968 發表於 2011-9-15 16:59
係呀,,,,速遞運費只係廿幾蚊,,,但到香港要$187,,佢冇話我知呢,,去收件先知呀,,,,  ...

系啊!因為淘寶主要經營國內市場,近尼幾年先將香港計算在內
但都有好多唔完善葛地方,例如買野通常都沒列香港葛運費,要人手按
一唔小心就踩入陷阱...
monstergary 發表於 2011-9-22 17:02:53 |顯示全部樓層
ringring1968 發表於 2011-9-15 16:59
係呀,,,,速遞運費只係廿幾蚊,,,但到香港要$187,,佢冇話我知呢,,去收件先知呀,,,,  ...

其實可以用集運既,搵間公司係大陸(例如廣州、深圳、東莞咁啦)接晒d貨,然後一次過送o黎香港。
有唔少公司有做呢樣o野,如果怕信唔過,就搵"淘點"都得。
或者買貨時揀d係廣東省既公司買,運輸費平好多呀。我試過係淘寶訂o野,由上海用EMS發貨(香港就郵政署用特快專遞派),已經要收我$90,廣州只係要$30咋。
p@g 發表於 2011-9-22 23:25:27 |顯示全部樓層
我都想買個, 但係知運費一定貴...
不過你果間係鋪北京, 運費一定貴上貴
下次買次前要留意下賣家所在地
同埋可以在綫番message 比佢問清楚運費架
p@g 發表於 2011-9-22 23:26:25 |顯示全部樓層

我見到有個同款, 唔知同你果個一唔一樣, 仲有幾隻size, 地點係深圳, 我估運費平D

http://item.taobao.com/item.htm?id=6226730299&

C.C 發表於 2011-9-23 04:12:00 |顯示全部樓層
咁岩我屋企有1個(個頂無窿架), 係船p自助餐裝野食既, 正想丟左佢添 有無港島區花友要丫? 要既順便送多盆鬼椒...實在無位啦
ringring1968 發表於 2011-9-23 10:01:49 |顯示全部樓層
monstergary 發表於 2011-9-22 17:02
其實可以用集運既,搵間公司係大陸(例如廣州、深圳、東莞咁啦)接晒d貨,然後一次過送o黎香港。
有唔少公 ...

我都知集運冇噤貴,,但我只係買一間,,用唔到集運呢........
ringring1968 發表於 2011-9-23 10:03:05 |顯示全部樓層
p@g 發表於 2011-9-22 23:26
我見到有個同款, 唔知同你果個一唔一樣, 仲有幾隻size, 地點係深圳, 我估運費平D

http://item.taobao.com/ ...

我買嗰時冇呢間呀,,,,,,,
p@g 發表於 2011-9-23 10:07:23 |顯示全部樓層
ringring1968 發表於 2011-9-23 10:03
我買嗰時冇呢間呀,,,,,,,

唔好唔開心啦!
下次買野前係度問下呢度d花友意見,
一齊開心夾價,商量商量
ringring1968 發表於 2011-9-23 10:09:15 |顯示全部樓層
p@g 發表於 2011-9-23 10:07
唔好唔開心啦!
下次買野前係度問下呢度d花友意見,
一齊開心夾價,商量商量  ...

好呀,,,THX
123下一頁