阿拉伯 沙漠玫瑰 14/9/2021

作者: babyjon 发表于 2021-9-14 15:52:00
274 10

03658B0C-D1E1-43E8-BEDF-1F3A3942770C.jpeg A4A93B0B-3486-4DD7-8838-916CC4D46FCE.jpeg B2FBFF36-95EF-4FAC-8087-EF0DFB6750B1.jpeg 555DDBE2-2814-40BA-BB2E-A0FE027AD41B.jpeg B79E3264-CDEB-4CFF-9BBE-6F245BF1792E.jpeg
平平地玩下

上一篇:海豚公主三爪上弦月
下一篇:碧光環
chuyat10 發表於 2021-9-17 11:38:09 來自手機 |顯示全部樓層
唔知有幾平啊?
babyjon 發表於 2021-9-17 15:24:02 來自手機 |顯示全部樓層
chuyat10 發表於 2021-9-17 11:38
唔知有幾平啊?

大的一盆講不到價600B
細的一盆120B > 100B 攪掂
4算計 HKD 175 兩盆啊
細的成長很好
chuyat10 發表於 2021-9-17 21:57:16 來自手機 |顯示全部樓層
babyjon 發表於 2021-9-17 15:24
大的一盆講不到價600B
細的一盆120B > 100B 攪掂
4算計 HKD 175 兩盆啊

真係好平,香港羊角,阿拉伯都好貴價。希望你幾盆可開唔同色花。
babyjon 發表於 2021-9-17 22:15:26 來自手機 |顯示全部樓層
chuyat10 發表於 2021-9-17 21:57
真係好平,香港羊角,阿拉伯都好貴價。希望你幾盆可開唔同色花。

網上說泰國運進香港的植物運費也貴,香港的店舖又要賺錢,所以就比較貴啊。
我也是要去銀行才出去走走,始終疫情太勁,我都戴兩個口罩,在外面不脫口罩啦。
babyjon 發表於 5 天前 來自手機 |顯示全部樓層
24/9/2021
成長中,花就不知可時見了 894F1F28-5B54-4FD4-B2E9-0CE9BDAB923A.jpeg 6C19D09C-6563-490B-A23F-ECBE1033957F.jpeg
chuyat10 發表於 5 天前 來自手機 |顯示全部樓層
babyjon 發表於 2021-9-24 16:47
24/9/2021
成長中,花就不知可時見了

下圖嗰株好靚,上下腳。
babyjon 發表於 5 天前 來自手機 |顯示全部樓層
chuyat10 發表於 2021-9-24 21:11
下圖嗰株好靚,上下腳。

八爪魚阿拉伯沙漠玫瑰啊
chuyat10 發表於 4 天前 來自手機 |顯示全部樓層
babyjon 發表於 2021-9-24 23:03
八爪魚阿拉伯沙漠玫瑰啊

好少見咁靚造型。
Polly888 發表於 4 天前 來自手機 |顯示全部樓層
大大,你被沙漠玫瑰迷住了, 買咗好多盆啊
wan多肉屋 發表於 8 小時前 來自手機 |顯示全部樓層
好靚的沙玫