花貓出沒(⊙o⊙)

作者: 小雷子 发表于 2021-5-9 17:21:31
250 8
Kohleria'HCY's Magic Elf
斷捨離之後,剩下的貓貓唔多!呢隻好耐冇開過花,開左3朵,影住先!
20210509_152511.jpg 20210509_152457.jpg

上一篇:升球重種的大岩桐
下一篇:Peppermint Carousel 初花
小雷子 發表於 2021-5-10 11:17:27 來自手機 |顯示全部樓層
Kohleria 'HCY's Peach Queen蜜挑皇后
粉橙色+粉黄顏色柔和配搭,恰到好處! 20210510_111033.jpg 20210510_110707.jpg 20210510_110526.jpg

好夢幻的色彩。  發表於 2021-5-11 09:48
小雷子 發表於 2021-5-10 11:42:23 來自手機 |顯示全部樓層
Kohleria 'HCY's Jardin de Monet'莫內花園
呢隻貓,真係玩到我傻,插苗都死左3次,最後死淨返小小芽頭,要救活一啲都唔容易,用盡百般努力同心機先可以救得返,依加睇見佢開花,我嘅努力終於有回報啦!
Scar 發表於 2021-5-10 13:54:38 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2021-5-10 11:17
Kohleria 'HCY's Peach Queen蜜挑皇后
粉橙色+粉黄顏色柔和配搭,恰到好處!

peach望落去好舒服養眼
小雷子 發表於 2021-5-10 14:00:48 來自手機 |顯示全部樓層
Scar 發表於 2021-5-10 13:54
peach望落去好舒服養眼

花大又靚!唔錯的!
v_v217 發表於 2021-5-10 15:12:29 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2021-5-10 11:42
Kohleria 'HCY's Jardin de Monet'莫內花園
呢隻貓,真係玩到我傻,插苗都死左3次,最後死淨返小小芽頭,要 ...

想當年莫奈係我第一棵種既苦科植物, 經常爆花,又靚又勁好生養, 係我至愛既花貓
andyman 發表於 2021-5-11 09:49:33 |顯示全部樓層
蜜桃真的好SWEET
Ison 發表於 2021-5-12 13:19:03 來自手機 |顯示全部樓層
很羨慕你哋可以種到花貓,花貓很靚但一定要有陽光先會種得好、我只可以在網上欣賞了!
小雷子 發表於 2021-5-12 14:07:23 來自手機 |顯示全部樓層
Ison 發表於 2021-5-12 13:19
很羨慕你哋可以種到花貓,花貓很靚但一定要有陽光先會種得好、我只可以在網上欣賞了! ...

如果你有植物燈,就一定種到!