心急想見你一面

作者: Scar 发表于 2021-4-1 21:24:38
151 6
大年初七將家裡所有植物換盆換泥重種~~
當中好幾個大薯仔及小薯仔陣亡~~
亦有一些乖豬怒結花冧~~
薯仔一大堆~要等佢地開花先可以認明正身~~
先記它的成長~遲些才補返個靚名比佢~
重種後一個月發現一樣好可愛的花冧~ 20210322_203333.jpg

第40日~發現佢多左4個冧~

第42日~明顯長大左好多~

上一篇:留(斑)
下一篇:急於起飛的黃鳥
B17 發表於 2021-4-1 22:08:56 |顯示全部樓層
我啲都葉仔細細就見冧
Scar 發表於 2021-4-1 23:12:17 |顯示全部樓層
B17 發表於 2021-4-1 22:08
我啲都葉仔細細就見冧

中間標孖冧~肥嘟嘟~真係好可愛呀~~
Ming36 發表於 2021-4-1 23:38:26 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2021-4-1 22:08
我啲都葉仔細細就見冧

今年它早開咗花,B大,你認得艾菲爾嗎?
B17 發表於 2021-4-2 00:07:50 |顯示全部樓層
Ming36 發表於 2021-4-1 23:38
今年它早開咗花,B大,你認得艾菲爾嗎?

是的,石仔-艾菲爾,我的有兩片小葉,離開花還遠,賞花靠你啦
Ming36 發表於 2021-4-2 11:04:32 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2021-4-2 00:07
是的,石仔-艾菲爾,我的有兩片小葉,離開花還遠,賞花靠你啦

我忽略了它一排,差點忘記了,突然間見它有三個花冧,即刻將佢擺喺靚光位,待遇升級
Scar 發表於 7 天前 來自手機 |顯示全部樓層
轉眼就變成了長茄子~按顏色黎睇~佢應該係偏紅的無名紫~