返回列表 發新帖

Flamingo dance 春日起舞,夏日跳舞

作者: Ming36 發表于 2021-3-18 14:37:32
2343 25
Ming36 發表於 2021-5-12 18:38:31 來自手機 |顯示全部樓層
Ison 發表於 2021-5-12 13:10
好靚又好幸福得到栗子小姐真傳,下轉會更靚,加油!

啱啱返嚟開冷氣比佢哋,希望今年能夠順順利利啦
真係有啲擔心
回復

Polly888 發表於 2021-5-12 19:31:44 來自手機 |顯示全部樓層
Ming36 發表於 2021-5-12 18:38
啱啱返嚟開冷氣比佢哋,希望今年能夠順順利利啦
真係有啲擔心

Ming大你種得好好呀 ,唔使擔心啦 。
我有耐都未返到屋企 ,實熱死佢哋啦, 我發覺而家佢哋生得好慢, 應該係太熱啦
回復

Ming36 發表於 2021-5-12 19:51:38 來自手機 |顯示全部樓層
Polly888 發表於 2021-5-12 19:31
Ming大你種得好好呀 ,唔使擔心啦 。
我有耐都未返到屋企 ,實熱死佢哋啦, 我發覺而家佢哋生得好慢, 應 ...

Polly 大大,依家真係好熱,未返到屋企又冇理由開風扇、開冷氣㗎!
我曾經有諗過,夜晚拎佢哋入房一齊嘆冷氣,但一動不如一靜,要再諗諗辦法
回復

Polly888 發表於 2021-5-12 20:08:22 來自手機 |顯示全部樓層
Ming36 發表於 2021-5-12 19:51
Polly 大大,依家真係好熱,未返到屋企又冇理由開風扇、開冷氣㗎!
我曾經有諗過,夜晚拎佢哋入房一齊嘆 ...

我好環保㗎 ,絕對唔會只是因為佢哋而開冷氣或風扇
適者生存 ,如果佢哋喺冇冷氣風扇下,仍然生存到,就繼續種,如果唔係就會放棄
回復

Ming36 發表於 2021-5-13 17:13:15 來自手機 |顯示全部樓層
Polly888 發表於 2021-5-12 20:08
我好環保㗎 ,絕對唔會只是因為佢哋而開冷氣或風扇 <span class="emoji emoji1f605"></span>
適者生存 ,如果佢哋喺冇冷氣風 ...

係我哋頂唔順,今日就好啲,開風扇都舒服,夜晚瞓覺都要開一陣冷氣

你已成功令av 渡過夏, 所以應該放心好多 。◕‿◕。  發表於 2021-5-13 20:02
回復

Ming36 發表於 2021-6-16 18:24:13 來自手機 |顯示全部樓層
感謝才子提點,第一輪開花後即刻換新泥,葉片重現生機,現在休眠中,希望能順利入秋
回復