好望角毛氈苔籽

作者: vichim 發表于 2021-3-9 23:21:38
1708 6

份數: 有七菖未結籽(23/3/21)
交收方法: 免郵,但要捐款到指定戶口,不限額

https://www.facebook.com/113615202051315/posts/3819461014800030/?d=n

https://www.hk01.com/sns/article/552806

在這排隊:
1.
2.
3.
4.
5.

評分

查看全部評分

cary1388 發表於 2021-3-11 12:27:28 |顯示全部樓層

在這排隊:
1. cary (巳入數)
2.
3.
4.
5.
回復

己己另 發表於 2021-3-15 21:23:50 來自手機 |顯示全部樓層
路過幫推,一枝花菖有好多好多好多種子可以玩呀!
回復

cary1388 發表於 2021-3-19 11:19:00 來自手機 |顯示全部樓層
收到了,謝謝
回復

cary1388 發表於 2021-4-29 09:45:40 來自手機 |顯示全部樓層
樓主,你送給我的種子發芽了, 請問要等它長高多久才轉盤? 20210428_223143.jpg
回復

己己另 發表於 2021-4-29 23:18:04 |顯示全部樓層
cary1388 發表於 2021-4-29 09:45
樓主,你送給我的種子發芽了, 請問要等它長高多久才轉盤?

我見him大最近少上黎,厚多士搭句嘴。

建議等大D如半年至一年後先分,因為唔係所有小苗都可以長大,依定分定盆可能根本生唔大,浪費了空間。

講多句,黑色種子生出來的才是好望角的幼苗,長身的是雜草。

回復

cary1388 發表於 2021-4-30 09:09:52 來自手機 |顯示全部樓層
己己另 發表於 2021-4-29 23:18
我見him大最近少上黎,厚多士搭句嘴。

建議等大D如半年至一年後先分,因為唔係所有小苗都可以長大,依定 ...

謝謝己己另大人解答。立即移除雜草先
回復