克錦電路板(25/03/2021更新服盆照)

作者: taxitang 发表于 2021-2-28 18:14:11
871 70
superbeginner 發表於 2021-3-5 21:16:16 來自手機 |顯示全部樓層
freddywongdy 發表於 2021-3-4 07:07
仲貴過掏佬喎!
真係好似我朋友講,
而家泰國買平花要入山區d花場賣先得啦!  ...

咁誇張...下次去泰國都去搵下仙人掌先
babyjon 發表於 2021-3-5 22:09:12 來自手機 |顯示全部樓層
superbeginner 發表於 2021-3-5 21:16
咁誇張...下次去泰國都去搵下仙人掌先<span class="emoji emoji1f602"></span>

不是八月不准出境咩?我看youtube 的頻道炸
superbeginner 發表於 2021-3-5 22:56:36 來自手機 |顯示全部樓層
babyjon 發表於 2021-3-5 22:09
不是八月不准出境咩?我看youtube 的頻道炸

香港有排都出唔到境,我都係up下咋
我連香港機場係咩樣都唔記得啦
taxitang 發表於 2021-3-25 22:16:08 |顯示全部樓層
不經不覺原來差不多已有一個月,怪不得用手輕搖有長根感覺,中間新葉也開始飽滿了少少,應該服盆無問題了。
freddywongdy 發表於 2021-3-26 07:10:12 |顯示全部樓層
superbeginner 發表於 2021-3-5 21:16
咁誇張...下次去泰國都去搵下仙人掌先

我又收唔到你訊息通知啦Super大!
泰國d多肉炒貴晒!未必平過香港架!
freddywongdy 發表於 2021-3-26 07:11:11 |顯示全部樓層
taxitang 發表於 2021-3-25 22:16
不經不覺原來差不多已有一個月,怪不得用手輕搖有長根感覺,中間新葉也開始飽滿了少少,應該服盆無問題了。 ...

好明顯有長勢啦!
happychan 發表於 2021-3-26 09:03:43 來自手機 |顯示全部樓層
不經不覺原來差不多已有一個月,怪不得用手輕搖有長根感覺,中間新葉也開始飽滿了少少,應該服盆無問題了。 ...

期待新葉的進化
taxitang 發表於 2021-3-26 09:30:46 |顯示全部樓層

過左服盆發根期後,應該續步向好,期待日後發展。
taxitang 發表於 2021-3-26 09:34:44 |顯示全部樓層

以現在看來,錦不太多,真的要看後續的發展。謝謝!
chuyat10 發表於 2021-3-26 09:37:12 來自手機 |顯示全部樓層

最初真係幾傷,好彩落係的士大高手度咋,真係開始復原,宜家天氣不冷不熱,再過一個月應該完全出狀態了。
taxitang 發表於 2021-3-26 11:10:41 |顯示全部樓層
chuyat10 發表於 2021-3-26 09:37
最初真係幾傷,好彩落係的士大高手度咋,真係開始復原,宜家天氣不冷不熱,再過一個月應該完全出狀態了。 ...

哈!不要誇獎,摸索基本發根原理,十二真的很粗生,砍頭、插葉也玩過,遲些應該可以玩埋授粉,我自己也期待。