驚喜?或是失望?…… 的球根

作者: Polly888 發表于 2021-2-18 08:54:42
1615 11
前兩個月買咗三個朱頂蘭球根 ,分別是可開出相中花的樣子:
Polly888 發表於 2021-2-18 09:04:38 來自手機 |顯示全部樓層
栽種後, 近日開花啦 ,卻開出 這樣的樣子, 而且三個都是同一款 ,不知好嬲,定好笑......
回復

freddywongdy 發表於 2021-2-18 09:54:20 |顯示全部樓層
Polly888 發表於 2021-2-18 09:04
栽種後, 近日開花啦 ,卻開出 這樣的樣子, 而且三個都是同一款 ,不知好嬲,定好笑...... ...

掏佬要搵誠信商家阿!

我係喺花墟買㗎  發表於 2021-2-18 18:16
回復

B17 發表於 2021-2-18 22:24:40 來自手機 |顯示全部樓層
Polly888 發表於 2021-2-18 09:04
栽種後, 近日開花啦 ,卻開出 這樣的樣子, 而且三個都是同一款 ,不知好嬲,定好笑...... ...

雖然是普通品種,都幾靚呀!應該唔貴,冇損失!

咁又係,感謝大師指點  發表於 2021-2-19 22:42
回復

Pica 發表於 2021-2-20 18:29:46 來自手機 |顯示全部樓層
係咪太子道賣卅五蚊個/100蚊三個果度買?
回復

Polly888 發表於 2021-2-21 00:37:50 來自手機 |顯示全部樓層
Pica 發表於 2021-2-20 18:29
係咪太子道賣卅五蚊個/100蚊三個果度買?

係呀, 請問大大你有冇買呀?
回復

Pica 發表於 2021-2-21 06:49:53 來自手機 |顯示全部樓層
尋日買咗三個至見到你呢個post
回復

Polly888 發表於 2021-2-21 13:32:51 來自手機 |顯示全部樓層
Pica 發表於 2021-2-21 06:49
尋日買咗三個至見到你呢個post<span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602"></span>

不要緊 。我的是12月尾買的 ,買時已剩下一半了。新年前行花墟時,已不見有賣了,可能已經賣哂, 你的可能是新貨呢。
開花時記得post上嚟看看, 好期待是否對版
回復

Ming36 發表於 2021-2-21 18:01:08 來自手機 |顯示全部樓層
Polly 大大,啲花好靚呀!
可能放牌嗰個,都唔知它們是相同的,下次唔好幫襯佢

多謝Ming大大來賞花  發表於 2021-2-21 20:36
Ming大,你講得有道理  發表於 2021-2-21 20:32
回復

Polly888 發表於 2021-2-23 13:16:12 來自手機 |顯示全部樓層
全部冧開哂啦, 另一小花莖又長出了
回復

Pica 發表於 2021-3-16 12:48:52 來自手機 |顯示全部樓層
Polly888 發表於 2021-2-21 13:32
不要緊 <span class="emoji emoji1f60a"></span>。我的是12月尾買的 ,買時已剩下一半了。新年前行花墟時,已不見有賣了,可 ...

有兩球開咗花成個禮拜,同你啲一樣;完全唔係我要嘅嘢
回復

Polly888 發表於 2021-3-16 18:12:21 來自手機 |顯示全部樓層
Pica 發表於 2021-3-16 12:48
有兩球開咗花成個禮拜,同你啲一樣<span class="emoji emoji1f614"></span>;完全唔係我要嘅嘢<span class="emoji emoji1f44f"></span> ...

下次唔好幫襯佢。 仲有一球未開 ,還有個希望呀,期待
回復