準備新年快樂!

作者: chuyat10 发表于 2021-2-10 13:22:42
2148 26
今年係最忙的春節,唔可以旅遊,唔可以出邊食,兒孫團聚唯有屋企煮,街市人頭湧湧,採購餸菜食料今日已經開始忙著煮,唉!年花都冇買,屋企現成揀幾株扎D紅線挂D利是封就算數,你地如何啊?在此恭祝新年快樂!疫情快D過去。
小雷子 發表於 2021-2-10 15:05:44 來自手機 |顯示全部樓層
今年冇準備要買年花,反而最想個雪櫃常滿,年假冇得出去食飯,街市唔開的話,要買定一箱公仔麵過新年!哈哈!
zoka 發表於 2021-2-10 16:50:58 來自手機 |顯示全部樓層
預祝十大大同各位身體健康、萬事如意、花開富貴(о´∀`о)無得去旅行真係唔慣,放假幾日應該都係踎喺屋企賞肉賞花同玩下兔
babyjon 發表於 2021-2-10 17:11:24 來自手機 |顯示全部樓層
祝新年快樂,泰國也有新年節日氣氛 A7865FBA-38F9-4BB2-B43B-74514F9FEB0C.jpeg 8CA6F344-9A78-40C6-88DF-057BC8ECE242.jpeg
taxitang 發表於 2021-2-10 18:32:59 |顯示全部樓層
早兩日已買年花過年,沒有心中目標,一如以往,全是太太主意,買合眼緣、合心中價就可以。
chuyat10 發表於 2021-2-10 19:10:44 來自手機 |顯示全部樓層
taxitang 發表於 2021-2-10 18:32
早兩日已買年花過年,沒有心中目標,一如以往,全是太太主意,買合眼緣、合心中價就可以。
...

的士大屋企佈置真係好喜慶啊!預祝各位花友新年快樂,生意興隆,萬事如意!
taxitang 發表於 2021-2-10 20:09:25 |顯示全部樓層
chuyat10 發表於 2021-2-10 19:10
的士大屋企佈置真係好喜慶啊!預祝各位花友新年快樂,生意興隆,萬事如意! ...

我地上了年紀的人,多少也要做些事來應節,我也祝各位花友新年快樂,明年勝今年,事事順風順水、一帆風順。
小雷子 發表於 2021-2-10 21:02:35 來自手機 |顯示全部樓層
taxitang 發表於 2021-2-10 18:32
...

大哥挑的桃花很美,充滿喜洋洋的氣氛!春天春回大地,小雷子都祝大家新年快樂,喜氣洋洋,身體健康!
taxitang 發表於 2021-2-10 22:00:24 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2021-2-10 21:02
大哥挑的桃花很美,充滿喜洋洋的氣氛!春天春回大地,小雷子都祝大家新年快樂,喜氣洋洋,身體健康![emo ...

哈!師姐,年花的大事,已注明是太太話事的,我只是負責付款就可以了。
新年快樂。
小雷子 發表於 2021-2-10 23:17:32 來自手機 |顯示全部樓層
taxitang 發表於 2021-2-10 22:00
哈!師姐,年花的大事,已注明是太太話事的,我只是負責付款就可以了。
新年快樂。 ...

快啲幫我讚下大嫂有眼光啦!
taxitang 發表於 2021-2-11 09:54:05 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2021-2-10 23:17
快啲幫我讚下大嫂有眼光啦!

早晨,OK,謝謝妳
扇是中國的吉祥物,借這裡恭祝各位花友牛年快樂。
lc1201 發表於 2021-2-11 13:53:37 |顯示全部樓層
好有氣氛阿! 我仲係公司等緊收爐
waiting 發表於 2021-2-11 14:11:05 來自手機 |顯示全部樓層

祝大家團團圓圓!新年進步!身體健康!
等車時見到好靚嘅花
小雷子 發表於 2021-2-11 14:27:57 來自手機 |顯示全部樓層
waiting 發表於 2021-2-11 14:11
等車時見到好靚嘅花

師姐最近忙着辦年貨,少左見你呢!
祝你團團圆圆,喜喜慶慶過新年!
waiting 發表於 2021-2-11 14:38:47 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2021-2-11 14:27
師姐最近忙着辦年貨,少左見你呢!
祝你團團圆圆,喜喜慶慶過新年!
...

忙住大掃除, 呢幾日都唔得閒上嚟輕鬆一吓.
今朝見到家中的仙人球出緊花環都未得閒影~
taxitang 發表於 2021-2-11 15:39:59 |顯示全部樓層
waiting 發表於 2021-2-11 14:11
等車時見到好靚嘅花

師姐新年快樂,一早見花開好意頭,身體健康。
waiting 發表於 2021-2-11 22:01:02 來自手機 |顯示全部樓層
taxitang 發表於 2021-2-11 15:39
師姐新年快樂,一早見花開好意頭,身體健康。

大家咁話!最希望生活回復正常!開開心心!
babyjon 發表於 2021-2-12 17:57:43 來自手機 |顯示全部樓層
三把靚扇重得整齊又乾淨企企理理
yunge0 發表於 2021-2-12 21:53:55 來自手機 |顯示全部樓層
今年與朋友一起買了箱水仙球浸水仙,順手買了棵迷你蝴蝶蘭,便沒有特地買其他年花了。媽媽把四季開花的紅掌和常綠的富貴竹搬入廳堂,貼個利是封裝飾,便成為年花了。
yunge0 發表於 2021-2-13 08:04:37 來自手機 |顯示全部樓層
祝各位身體健康!祝福滿滿! 喜樂年年!
12下一頁