返回列表 發新帖

冠斑、水培AV ⋯⋯終於有機會開花

作者: Ming36 发表于 2021-2-3 18:21:12
3712 46
Ming36 發表於 2021-4-13 16:34:43 來自手機 |顯示全部樓層
Ison 發表於 2021-2-3 18:30
你好像更加滾動,真真正正死裏逃生,仲開始開花添恭喜晒!知道名字嗎?

Ison 大,我對應到這AV的名字了。
Rob’s  combustible pigeon

小雷子 發表於 2021-4-13 17:03:28 來自手機 |顯示全部樓層
Ming36 發表於 2021-4-13 16:34

有名有姓就高貴好多!
Ming36 發表於 2021-4-13 17:26:32 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2021-4-13 17:03
有名有姓就高貴好多!

就係對應返灣仔店的Facebook找出來的
Ison 發表於 2021-4-13 19:32:27 |顯示全部樓層
Ming36 發表於 2021-4-13 16:34

Rob's  combustible pigeon 同S930 Tiyuan's Glitter 好似喎  

https://hkplants.com/forum.php?m ... 5&fromuid=93064
Ming36 發表於 2021-4-13 20:22:40 來自手機 |顯示全部樓層
Ison 發表於 2021-4-13 19:32
Rob's  combustible pigeon 同S930 Tiyuan's Glitter 好似喎  

https://hkplants.com/forum.php?mod=red ...

嘩!又真係好似喎!
這品花的紫斑點比較細、比較少。
我朋友喺灣仔店買送給我的,所以我去嗰個網頁搵
Ison 發表於 2021-4-13 21:46:03 來自手機 |顯示全部樓層
Ming36 發表於 2021-4-13 20:22
嘩!又真係好似喎!
這品花的紫斑點比較細、比較少。
我朋友喺灣仔店買送給我的,所以我去嗰個網頁搵 ...

唔好怪我成日苦口婆心成日話唔好估名,知道好多人都好希望知道自己盤花什麼名字,但夏冬天開花都會有唔同比兩張相你看是同一盆花都好大分別
Ming36 發表於 2021-4-13 21:48:03 來自手機 |顯示全部樓層
Ison 發表於 2021-4-13 21:46
唔好怪我成日苦口婆心成日話唔好估名,知道好多人都好希望知道自己盤花什麼名字,但夏冬天開花都會有唔同 ...

明白的。多謝Ison大大提點。