AV 小苗種植比賽2020 (如果知道這AV名字,請指點)(截)

作者: chestnut007 发表于 2020-11-6 14:47:20
8735 171

參賽者獲發AV小苗。開花如圖。
名額:4名
第一位參賽者的AV 開花為勝出。
勝出者可獲十字花S698+ Ness Dream Maker 小苗一盆。

交收方法:只限郵寄,郵遞風險,恕不負責

重要事項:
*非先到先得,抽籤決定參賽者
*公布名單後,成功申請者請盡快PM郵寄地址,否則申請會被取消
*收到戶口號碼後48小時內,將HK$6(郵費及包裝費)存入本人銀行戶口,否則申請會被取消
*入數後請發帖或PM通知入數時間,請勿貼出收據

版規
* 收到分享物品後必須在本版面中回覆確認
*本人不保証品種、花色。
*請自行換泥消毒,如植物有蟲害,本人不會負責。
* 送出與否,本人有最後之決定權

公布參賽者名單:
1.MasterTT 栗子大大搞比賽阿!
2.Ming36 唔係想贏獎品,只想能種到開花
3. Polly888 未種過,不過想試下 thanks!
4. chinghong 新手玩開水培, 都想試下.

得獎名單
Ming36
chestnut007 發表於 2020-11-6 14:51:49 來自手機 |顯示全部樓層
申請參加者:
1.
2.
MasterTT 發表於 2020-11-6 15:34:48 |顯示全部樓層
申請參加者:
2.
Ming36 發表於 2020-11-6 15:53:22 來自手機 |顯示全部樓層
申請參加者:
2.Ming36 唔係想贏獎品,只想能種到開花

Ming36 發表於 2020-11-6 15:54:08 來自手機 |顯示全部樓層
Wahahaha, 栗子小姐,又係孖T大和我排頭位報名抽籤啊
小雷子 發表於 2020-11-6 16:06:50 來自手機 |顯示全部樓層
我都想玩喎!
Ming36 發表於 2020-11-6 16:19:15 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2020-11-6 16:06
我都想玩喎!

一齊玩啦!平時妳搞活動,而家做參加者,感覺非一般啦!
趁着秋冬天,唔使冷氣風扇
小雷子 發表於 2020-11-6 16:27:34 來自手機 |顯示全部樓層
Ming36 發表於 2020-11-6 16:19
一齊玩啦!平時妳搞活動,而家做參加者,感覺非一般啦!
趁着秋冬天,唔使冷氣風扇 ...

我剛種死一棵137
Ming36 發表於 2020-11-6 16:40:20 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2020-11-6 16:27
我剛種死一棵137<span class="emoji emoji1f62d"></span>

我每次都好俾心機,培育修葉成小苗,往往分株之後就出事,趁這機會好好學習,請花友們在旁鞭策我

咁大件事?  發表於 2020-11-6 16:52
Ming36 發表於 2020-11-6 16:41:08 來自手機 |顯示全部樓層
我剛種死一棵137<span class="emoji emoji1f62d"></span>

啱啱也送走超小AV葉片926
小雷子 發表於 2020-11-6 16:52:12 來自手機 |顯示全部樓層
Ming36 發表於 2020-11-6 16:41
啱啱也送走超小AV葉片926<span class="emoji emoji1f625"></span>

今年死左好多棵,我家可能太熱!雖然已入秋,但仍然有30度!
chestnut007 發表於 2020-11-6 16:54:35 來自手機 |顯示全部樓層

我有葉,瑩妖姬,要不要?
chestnut007 發表於 2020-11-6 16:55:46 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2020-11-6 16:52
今年死左好多棵,我家可能太熱!雖然已入秋,但仍然有30度!<span class="emoji emoji1f616"></span> ...

我的369在公司長得很好,在家養就死。分別在於溫度。
chestnut007 發表於 2020-11-6 16:58:45 來自手機 |顯示全部樓層
勞煩你哋幫我問問高人,這花叫什麼名字。發叔花,應該插錯牌,但好靚,好有仙氣。無左名份好慘架。
小雷子 發表於 2020-11-6 17:10:41 來自手機 |顯示全部樓層
chestnut007 發表於 2020-11-6 16:54

我插左兩棵苗都過唔到今年夏天,唔知佢係咪比其他AV更怕熱!
Ming36 發表於 2020-11-6 17:13:21 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2020-11-6 16:52
今年死左好多棵,我家可能太熱!雖然已入秋,但仍然有30度!<span class="emoji emoji1f616"></span> ...

仲有30度
有開冷氣嗎?
一早一晚好涼,我哋夜晚瞓覺要冚被了!
小雷子 發表於 2020-11-6 17:14:01 來自手機 |顯示全部樓層
Ming36 發表於 2020-11-6 17:13
仲有30度<span class="emoji emoji1f630"></span>
一早一晚好涼,我哋夜晚瞓覺要冚被了!

太陽曬到正呀!
Ming36 發表於 2020-11-6 17:30:56 來自手機 |顯示全部樓層

小雷子 發表於 2020-11-6 17:10
我插左兩棵苗都過唔到今年夏天,唔知佢係咪比其他AV更怕熱!

這是愛妖姬,小苗分株之後,就先後在去年炎夏陣亡,令我傷心不已
五月左右,初夏時期,如果唔分,又實在太迫
小雷子 發表於 2020-11-6 17:31:48 來自手機 |顯示全部樓層
chestnut007 發表於 2020-11-6 16:54

要呀!多謝!再試1次,唔得就要放棄!
小雷子 發表於 2020-11-6 17:33:32 來自手機 |顯示全部樓層
Ming36 發表於 2020-11-6 17:30
這是愛妖姬,小苗分株之後,就先復在炎夏陣亡,令我傷心不已

我都種左成年有多啦!