如果只有這三人參選, 你最想邊個勝出為下任特首

作者: 比得大帝 發表于 2011-7-12 17:20:36
2977 24
如果只有這三人參選, 你最想邊個勝出為下任特首

如果三個都唔鐘意, 都冇辦法, 都要選一個冇咁差嘅
單選投票, 共有 17 人參與投票
您所在的用戶組沒有投票權限
KOOKOO 發表於 2011-7-12 17:24:37 |顯示全部樓層
唐啦 冇辦法
回復

avery 發表於 2011-7-12 17:26:43 |顯示全部樓層
唔投 ~  
回復

jellyfishy 發表於 2011-7-12 17:38:31 |顯示全部樓層
如果梁xx 好大機當選, 我實上街遊行~
回復

031504 發表於 2011-7-12 17:42:17 |顯示全部樓層
因為我做唔到李+x所以我唔投唐鷹連
回復

031504 發表於 2011-7-12 17:51:13 |顯示全部樓層
http://www.youtube.com/watch?v=8gMHSpwemxU&feature=related

你睇下佢個狗樣,,叫人點信服佢!!!

真係好狗!  發表於 2011-7-12 20:38
回復

owlcyr 發表於 2011-7-12 17:53:54 |顯示全部樓層
We are all live with x街糖鷹蓮
回復

031504 發表於 2011-7-12 17:58:49 |顯示全部樓層
owlcyr 發表於 2011-7-12 17:53
We are all live with x街糖鷹蓮

X街糖鷹蓮
回復

rrr888 發表於 2011-7-12 19:22:45 |顯示全部樓層

雖然暫時冇得一人一票選特首, 但喺度搞個小型普選都幾有意思.

其實呢個三剎位, 邊個做都俾人鬧到九彩架喇! 要喺听從中央同取悅港人呢個搖搖板上根本好難平衡, 一定會撻落嚟.

本來比較喜歡范太嗰種大公無私, 但有個感覺, 佢旨在執行通過廿三條, 其他嘢佢似乎冇乜魄力. 呢個特首少啲心力同精力都分分鐘會做到累低呀.

雖然其他兩位都一定會執行廿三條, 但似乎梁x英對港人較為關注嘅樓巿同民生方面, 見解暫時幾啱听. 雖然當年八萬五被千夫所指, 但其實只係香港禍不單行 (金融風暴, 911, 沙士) , 賴得就賴. 新加坡都以組屋為房地產主要巿場啦. 根本將主脈靠哂地產, 遲早都會出事.

唐x年, 睇個款, 只想得到做特首嘅榮耀, 但又唔想負上做特首嘅責任. 而呢排佢頻頻講錯嘢, 如果佢唔喺個巴別塔行落嚟都幾難會有改進. 佢咁冇政治智慧, 俾佢做到, 咪盞害咗佢.

+3  發表於 2011-7-13 13:51
+2  發表於 2011-7-12 20:55
+1  發表於 2011-7-12 19:41
回復

rrr888 發表於 2011-7-12 19:28:06 |顯示全部樓層

另外, 歡迎比得大帝搞多啲理性嘅政治議題討論.

本人支持任何理性, 和平, 合法, 合情, 合理, 非暴力, 不影響他人嘅表達.

最近見到堵塞馬路, 衝擊, 謾罵, 人身攻擊式嘅非理性抗爭行為, 真係目不忍堵. 呢種風氣咁擴散落去, 就算畀佢哋爭取到, 到時香港只會變成一個「亂港」.

好似七一哪天, 我覺得大家行完就已經足夠, 靜坐都可以, 但揀個盡量唔影響人嘅位置, 馬路顯然唔係一個好嘅選擇. 雖然有人話當天係警方迫到佢哋要用此方法. 但係如果警方唔清場, 由得佢哋瞓喺馬路, 可能會瞓到唔願走嗰喎! 到時肯定更多港人會咒罵佢哋. 而佢哋話要做一啲嘢出嚟喚醒港人, 吸引大家關注, 但而家似乎得到反效果. 另外, 佢哋亦唔多接受反對意見, 咁同共x黨又有何分別?

抗爭呢啲嘢唔需要話即時達到乜嘢效果.而用呢種作對式嘅抗爭, 只會大家冇計傾, 及挑起非理性嘅激憤情緒. 一個唔留神, 都好易中招, 我都要時刻提醒自己. 唔好再講咩「林公公」, 「鼠王芬」, 「特衰政府」, 呢啲冇乜建設性, 純粹發洩嘅說話.

更何況, 打機都應該打大佬. 茅頭應該指向共x黨. 而唔係特區政府呢個傀儡.

如有甚麼不對地方, 歡迎賜教.
回復

nothink 發表於 2011-7-12 19:28:45 |顯示全部樓層

范徐xx 太愛國
梁xx 太牆頭草
唯有揀梁唐xx
回復

031504 發表於 2011-7-12 20:59:01 |顯示全部樓層
rrr888 發表於 2011-7-12 19:28

本人支持任何理性, 和平, 合法, 合情, 合理, 非暴力, 不影 ...

我剩係覺得,,,,香港哩個社會好恐怖

http://www.facebook.com/profile. ... 4/10150371730808206

哩D係7,1前係一D警察FACEBOOK上面COPY落黎GE留言,,
(本身有圖的,但被刪除了)

我相信果班警察大部份都係80後,,,示威者大部份也是80後,,
唉,,,本是同根生~相煎何太急,,,,

回復

031504 發表於 2011-7-12 21:06:25 |顯示全部樓層
如果比糖鷹蓮做到特首香港實永無寧日
回復

windflower 發表於 2011-7-12 21:17:04 |顯示全部樓層
我還有一點良心,所以我極度唔想做李+x,所以唔會投唐xx.
回復

小野貓 發表於 2011-7-12 21:30:40 |顯示全部樓層
rrr888 發表於 2011-7-12 19:28

本人支持任何理性, 和平, 合法, 合情, 合理, 非暴力, 不影 ...

同意~
我唔反對人上街...但那種不理性的過激行動確實令我反感~
另外...謝謝031504...你的“拍肩”令我放下一點不好的感覺...謝謝~
回復

比得大帝 發表於 2011-7-12 21:40:59 |顯示全部樓層
以我看, 唐xx跑出, 香港的官商勾結實會越來越嚴重, 佢一上任就來個免紅酒稅, 免遺產稅, 全部都係為目己.  俾佢坐正實千方百計搬錢入自己袋.

回復

金盞花 發表於 2011-7-13 15:42:55 |顯示全部樓層
sorry, 3個都投唔落手

唐~~~長相討厭乞人僧, 做第2 第3把手時已搵有利益自己嘢去做, 俾佢做到一區之首咪可呼風喚雨  到正經要佢辦事又無能, 就連唔駛佢做只係出嚟講吓嘢都低低能能口窒窒 e.g. 纜車360英文~~~讀作"3 look ling"死未, 車毀人亡論

梁~~~佢好關心時事, 關心低下層, 係咪出於真心定攞人心?! 但有樣嘢係真嘅, 就係個人講說話唔老實.  早年自己已經部署選特首, 記者多次問佢, 自己講到嚟緊日子幾時幾時都唔會(詳情唔記得佢點講, 請好記性人補充) 宜家呢, 就話廚房幾熱都有有心人撲入去.  我會覺得未係時候唔回應冇問題, 唔好講到有生之年都唔會咁樣, 到宜家連班底都有埋.  俾佢做到, 咪又係出嗰招用說話呃住你, 到要做起事嚟咪又做唔嚟.

范~~~形象正面公正嚴明樣, 正因為做咗幾年立會主席, 要公正唔駛表態左中右, 咁究竟佢做起事嚟個心入面係幫市民定聽中央話~~~見唔到.  3個之中原本會選范, 但早排有人問佢你會參選嗎?  又係話唔會, 之後又話俾我2個月時間考慮, 由唔會到考慮用短短2個月可做到決定.  我會覺得佢個人都係口是心非, 根本一心想選, 出嚟同人講2個月只係想放風組班.  (((聽佢講俾2個月我休息然後諗諗, 呢句說話已表明心跡, 如果一路都冇意去選, 應該好快有決定, 仲駛鬼考慮)))

所以話呢, 3個點選得落.  不過, 都係唐架啦! 中央喜歡連商界都講到出口撐, 知道唐廢啫, 中央話仲好夠聽話, 唔駛你做決定, 等我幫你搵d智囊附助你囉.
回復

比得大帝 發表於 2011-7-13 16:09:48 |顯示全部樓層

我係中央都會支持唐啦,  佢似隻狗嘛, 唔但只個樣似, 性格重似, 中央都係想搵隻聽話嘅狗做傳聲筒啫, 最緊要佢夠廢嘛.  隻狗聰明, 容乜易吠返轉頭嫁.  做得嘢嘅人, 中央係唔會接受嘅.

(各位狗狗, 侮辱咗你地, 對唔住)
回復

Jesation 發表於 2011-7-14 14:57:31 |顯示全部樓層

選唐唐為害最少,范太「愛國」,梁太左 & 奸。
回復

比得大帝 發表於 2011-9-13 20:58:23 |顯示全部樓層
maplejoe 發表於 2011-9-13 18:42
只有三個揀,就投范徐xx,唐xx千祈唔好跑出,佢笑又笑得假過人,皮笑肉不笑,而且仲係商家出身。 ...

選佢出嚟真係有失國體
唉, 不過佢跑出的機會最大

agree  發表於 2011-9-14 22:58
回復

12下一頁