最終擁有百利恆之星啦....Yeah!

作者: wingwing2009 发表于 2020-7-16 21:14:28
1330 16
偶然既機會下比我遇到網友以超級抵既價錢放售美美既百利恆之星,棵星星真係好靚,仲要係用水苔種,啱晒我
小雷子 發表於 2020-7-16 21:31:51 來自手機 |顯示全部樓層
恭喜你,揾到心頭好!
百利恆之星真係好靚,一星難求!
wingwing2009 發表於 2020-7-16 21:40:33 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2020-7-16 21:31
恭喜你,揾到心頭好!<span class="emoji emoji1f604"></span>
百利恆之星真係好靚,一星難求!<span class="emoji emoji1f609"></span> ...

係呀,我搵左好耐,佢同blue heaven一樣好難搵。目標又近左一步
小雷子 發表於 2020-7-16 21:52:20 來自手機 |顯示全部樓層
wingwing2009 發表於 2020-7-16 21:40
係呀,我搵左好耐,佢同blue heaven一樣好難搵。目標又近左一步<span class="emoji emoji1f601"></span><span class="emoji emoji1f601[/emoji ...

Blue heaven你仲未揾到?
Ming36 發表於 2020-7-16 22:24:15 來自手機 |顯示全部樓層
恭喜晒你呀!這株仲有小走莖,唔錯喎
wingwing2009 發表於 2020-7-17 01:43:51 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2020-7-16 21:52
Blue heaven你仲未揾到?

未呀,但有位網友應該遲d可以交換,希望我d小苗生生性性
wingwing2009 發表於 2020-7-17 01:45:15 來自手機 |顯示全部樓層
Ming36 發表於 2020-7-16 22:24
恭喜晒你呀!這株仲有小走莖,唔錯喎

係呀,佢有三棵大同幾條走莖,好大棵,仲養得好靚,我覺得我好lucky
己己另 發表於 2020-7-17 07:25:28 來自手機 |顯示全部樓層
wingwing2009 發表於 2020-7-17 01:43
未呀,但有位網友應該遲d可以交換,希望我d小苗生生性性<span class="emoji emoji1f601"></span>

blue heaven 小苗已分盆悶養一個多星期,進展良好。你有時間可過黎攞。

但昨天係上生見到有一棵,可能買棵大嘅穩陣d。
Ming36 發表於 2020-7-17 09:08:23 來自手機 |顯示全部樓層
己己另 發表於 2020-7-17 07:25
blue heaven 小苗已分盆悶養一個多星期,進展良好。你有時間可過黎攞。

己大大,這也是由種子發苗的嗎?
yunge0 發表於 2020-7-17 09:33:38 來自手機 |顯示全部樓層

小苗狀態唔錯,加油!
wingwing2009 發表於 2020-7-17 09:38:14 來自手機 |顯示全部樓層

請你己大你在何方?  我睇下去唔去到攞bb blue heaven.

另外我d流鼻涕bb都大左,若夾好時間我帶埋佢地黎交換

please check pm  發表於 2020-7-17 13:12
己己另 發表於 2020-7-17 13:12:09 來自手機 |顯示全部樓層
Ming36 發表於 2020-7-17 09:08
己大大,這也是由種子發苗的嗎?

係龍貓師姐嘅分享

https://hkplants.com/forum.php?mod=viewthread&tid=795849&extra=page%3D2&mobile=2
Ming36 發表於 2020-7-17 13:33:27 來自手機 |顯示全部樓層
己己另 發表於 2020-7-17 13:12
係龍貓師姐嘅分享

https://hkplants.com/forum.php?mod=viewthread&tid=795849&extra=page%3D2&mobile=2 ...

由種子種起,真係要耐性。欣賞己大大的毅力與耐心
我由枝條種起,就算今夏極速生長,似乎嘟要出年先有花看
wingwing2009 發表於 2020-7-31 15:09:22 來自手機 |顯示全部樓層
估唔到又出兩個花冧,真係好驚喜

唔知有冇網友咁叻出到星星呢,好期待
wingwing2009 發表於 2020-7-31 15:10:41 來自手機 |顯示全部樓層
第二粒冧
wingwing2009 發表於 2020-7-31 15:11:22 來自手機 |顯示全部樓層
全相都好健康
wingwing2009 發表於 2020-7-31 15:12:39 來自手機 |顯示全部樓層

佢地長大左少少