返回列表 發新帖

龍猫師姐雷大幫下眼(花開了)

作者: rwgplant 发表于 2020-7-7 15:28:49
3935 47
rwgplant 發表於 2020-7-24 15:34:22 來自手機 |顯示全部樓層
花終於開喇,果然係同藍天堂無分別,龍猫師姊你點睇呢?
我就有些少失望,藍天堂基因太強,另外,花嘅持久力太短,一日就玩完,未來得切影全開照就謝咗,祇能用昨天早上剛開時相片俾大家睇下
chuyat10 發表於 2020-7-24 15:48:13 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2020-7-24 15:34
我就有些少失望,藍天堂基因太強,另 ...

靚就幾靚,紅顏薄命啊!
kinkitotoro 發表於 2020-7-25 11:57:28 |顯示全部樓層

花未能全開睇唔到裡面,花期得一日又太短
(見圖)母株花身外面係有一條條顏色的紋,而這朵後代未見有紋出現
rwgplant 發表於 2020-7-25 13:23:07 來自手機 |顯示全部樓層
kinkitotoro 發表於 2020-7-25 11:57
花未能全開睇唔到裡面,花期得一日又太短
(見圖)母株花身外面係有一條條顏色的紋,而這朵後代未見有紋 ...

師姐,等過兩三日後再有花開,我仔細將花多拍幾個角度俾你睇
Calico 發表於 2020-7-30 09:45:59 來自手機 |顯示全部樓層
好嘢,我估中咗!
小雷子 發表於 2020-7-30 09:59:51 來自手機 |顯示全部樓層
Calico 發表於 2020-7-30 09:45
好嘢,我估中咗!

Cal姐叻叻!
Ming36 發表於 2020-7-30 12:11:55 來自手機 |顯示全部樓層

原來又係一日花!
現在真相大白,都唔錯呀!了咗個心願。
我的藍天堂及藍色尼羅河,今天都未開花,可能要等出年了
B17 發表於 2020-7-30 14:06:20 來自手機 |顯示全部樓層

唔關基因強弱,不同物種不兼容,結到果可能係本身花粉成功傳播而成