等你等到我心痛

作者: rwgplant 发表于 2020-6-26 16:51:56
5268 87
rayray66 發表於 2020-6-26 19:27:13 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2020-6-26 19:16
大師!教下小雷子,有咩方法可以令佢生活得更happy?

我覺得皮草啲葉紋和型態靚過花,勁多側芽,要經常挑走,型態靚我就Happy 喇
rwgplant 發表於 2020-6-27 00:47:58 來自手機 |顯示全部樓層
rayray66 發表於 2020-6-26 19:10
皮草除了睇花, 葉紋和型態都好靚㗎,才子一定係後宮佳麗太多,皮草打入冷宮,疏於打理,所以生咗好多側芽 ...

ray大冤枉呀,果啲唔係塵呀,係噴完水霧,表面舖滿微細水點,在陽光反射變成灰白色,仲有我唔想拔走側芽,想佢可以一大團,如果拔走又要種多幾盆,好大鑊㗎

我係自然派,懶于造型啫,但絶對唔會封塵ray大送嘅,有相為証
rayray66 發表於 2020-6-27 09:45:38 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2020-6-27 00:47
ray大冤枉呀<span class="emoji emoji1f622"></span>,果啲唔係塵呀,係噴完水霧,表面舖滿微細水點,在陽光反射變成灰白色 ...

唔係喎,如果你啲寶貝AV開始有側芽時你都會挑走啦!不過現在沖完涼嘅皮草好靚啦!葉片閃爍爍
andyman 發表於 2020-6-27 09:50:28 |顯示全部樓層
ray大冤枉呀,果啲唔係塵呀,係噴完水霧,表面舖滿微細水點,在陽光反射變成灰白色 ...

唔使分盆呀, 分享比人就好了
rayray66 發表於 2020-6-27 10:00:53 來自手機 |顯示全部樓層
andyman 發表於 2020-6-27 09:50
唔使分盆呀, 分享比人就好了

讚成呀!還可以見到才子靚仔樣
andyman 發表於 2020-6-27 10:05:50 |顯示全部樓層
rayray66 發表於 2020-6-27 10:00
讚成呀!還可以見到才子靚仔樣

真的嗎, 你令我有啲渴望。
andyman 發表於 2020-6-27 10:24:43 |顯示全部樓層
ray大冤枉呀,果啲唔係塵呀,係噴完水霧,表面舖滿微細水點,在陽光反射變成灰白色 ...

咁多棵一齊影响生長呀, 分盆好啲。
rwgplant 發表於 2020-6-27 10:48:22 來自手機 |顯示全部樓層
rayray66 發表於 2020-6-27 09:45
唔係喎,如果你啲寶貝AV開始有側芽時你都會挑走啦!不過現在沖完涼嘅皮草好靚啦!葉片閃爍爍{:emoji_027: ...

AV唔係一定挑走側芽,例如trail類會留下,繼續養成花球。另外,我無同棵皮草沖涼,衹係中午時用噴霧噴濕,葉片閃令令係燈光反射造成

你都話只留Trail 側芽啦!  發表於 2020-6-27 11:13
rwgplant 發表於 2020-6-27 10:53:37 來自手機 |顯示全部樓層
andyman 發表於 2020-6-27 10:05
真的嗎, 你令我有啲渴望。

既然andy大都開得口講ray大令你有渴望,一于揾佢要側芽,佢有咁多皮草又唔留側芽,再加佢都係美鮮肉,你一定要見
andyman 發表於 2020-6-27 10:58:34 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2020-6-27 10:53
既然andy大都開得口講ray大令你有渴望,一于揾佢要側芽,佢有咁多皮草又唔留側芽, ...

我渴望你啲花啫, 又唔係個人
andyman 發表於 2020-6-27 11:00:31 |顯示全部樓層
既然andy大都開得口講ray大令你有渴望,一于揾佢要側芽,佢有咁多皮草又唔留側芽, ...

仲有, 我都好奇心發作, 才子係咩樣子的
rwgplant 發表於 2020-6-27 11:05:26 來自手機 |顯示全部樓層
andyman 發表於 2020-6-27 10:58
我渴望你啲花啫, 又唔係個人

好彩你要嘅係花啫,如果你要嘅係人,ray大未必肯犧牲自己幫你解渴
wingwing2009 發表於 2020-6-27 11:05:31 來自手機 |顯示全部樓層
原來呢棵都係皮草黎架?咁我都有一棵

我有棵永福死左lu....無端端爛心
rayray66 發表於 2020-6-27 11:08:56 來自手機 |顯示全部樓層
既然andy大都開得口講ray大令你有渴望<span class="emoji emoji1f602"></span>,一于揾佢要側芽,佢有咁多皮草又唔留側芽, ...

我都話唔留側芽!一見有兩塊小葉便挑走呀!你啲側芽咁靚咁大棵,你話怕分盆無地方種,一於分享俾大家啦!一定好多人排隊。
rwgplant 發表於 2020-6-27 11:22:22 來自手機 |顯示全部樓層
andyman 發表於 2020-6-27 11:00
仲有, 我都好奇心發作, 才子係咩樣子的

你咪聽佢地亂講,我咪一個普通大叔咁,見到令你失望,略爲帶點神秘咪仲好,不過少少似韓星咁啫
rwgplant 發表於 2020-6-27 11:27:26 來自手機 |顯示全部樓層
rayray66 發表於 2020-6-27 11:08
我都話唔留側芽!一見有兩塊小葉便挑走呀!你啲側芽咁靚咁大棵,你話怕分盆無地方種,一於分享俾大家啦! ...

搣走側芽無根喎,送俾人養唔養到㗎
rayray66 發表於 2020-6-27 11:36:43 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2020-6-27 11:27
搣走側芽無根喎,送俾人養唔養到㗎<span class="emoji emoji1f914"></span>?

你再影清楚你盆近鏡,有4塊葉以上應該無問題嘅
小雷子 發表於 2020-6-27 11:46:45 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2020-6-27 11:22
你咪聽佢地亂講,我咪一個普通大叔咁,見到令你失望,略爲帶點神秘咪仲好,不過少少似韓星咁啫 ...

吓…………大叔??你咁謙呀?
韓星……即係單眼皮+瘦身型+唇厚+粗眉???
嘩!不得了!不得了!靚仔到不得了!
rwgplant 發表於 2020-6-27 11:57:41 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2020-6-27 11:46
吓…………大叔??你咁謙呀?
韓星……即係單眼皮+瘦身型+唇厚+粗眉???
嘩!不得了!不得了!靚仔到 ...

有相俾你睇㗎啦,乜野單眼皮瘦身厚唇啫
rwgplant 發表於 2020-6-27 12:00:50 來自手機 |顯示全部樓層
rayray66 發表於 2020-6-27 11:36
你再影清楚你盆近鏡,有4塊葉以上應該無問題嘅

E隻側芽可以搣出來試下,睇下有無人唔怕無根都收留佢