領養食蟲植物小苗 (完)

作者: Dtwfung 發表于 2020-4-20 10:52:58
3561 46

領養食蟲植物小苗

名額5個, 每份包括以下小苗 (隨机抽獎, 最"少"每種兩小棵):
  • 寬苞茅膏菜 (Drosea spathulata)
  • 好望角茅膏菜 (D. capensis)
  • 錦地羅 (D. burmannii)
  • 洛弗麗茅膏菜 (D. spathulata var. lovellae )

交收方法/時間: 面交, 下午一至七 油麻地廣華街 (最理想)

注意事項:  
最多可要
  • 一份。
  • 小苗數月前 由 另大 相贈 的種子 萌芽。 (https://hkplants.com/thread-794948-1-1.html)
  • 萌芽成功率高, 所以分享一小部分, 借花敬佛,  希望助人落食蟲坑!
  • 送贈的"不"包括相中 捕蟲堇 及 猩紅瓶,有小量 "豬籠草小苗"也可領養(名額三个,請註明!)
  • 送贈的始終係小生命,希望領養嘅師兄/姐 有事前準備 (我亦唔介意提供協助)

在這排隊:
1.
2.
3.
4.
5.

評分

查看全部評分

Dollarschan 發表於 2020-4-20 11:08:05 來自手機 |顯示全部樓層

在這排隊:
1. Dollarschan,  也喜歡豬籠草小苗, 謝謝分享~
(如申請成功,可以係地鐵站不出閘交收?)
2.
3.
4.
5.
回復

nekotoro 發表於 2020-4-20 11:31:11 來自手機 |顯示全部樓層

在這排隊:
1. Dollarschan,  也喜歡豬籠草小苗, 謝謝分享~
(如成功領取,可以係地鐵站不出閘交收?)
2. Nekotoro, 謝謝分享!我星期六下午可以在油麻地地鐵站交收!
3.
4.
5.
回復

cary1388 發表於 2020-4-20 12:40:13 來自手機 |顯示全部樓層

在這排隊:
2. Nekotoro, 謝謝分享!我星期六下午可以在油麻地地鐵站交收!
3.Cary  喜歡豬籠草小苗及食蟲小苗, 謝謝分享~
4.
5.
回復

新手小農夫 發表於 2020-4-20 14:21:01 |顯示全部樓層
你好,我係新手小農夫,喜歡豬籠草小苗,可今天交收嗎?
回復

新手小農夫 發表於 2020-4-20 14:23:02 |顯示全部樓層
新手小農夫,喜歡豬籠草小苗,可否今天交收?
回復

新手小農夫 發表於 2020-4-20 14:25:28 |顯示全部樓層
有没有都好,謝謝分享。
回復

bells16 發表於 2020-4-20 14:33:29 來自手機 |顯示全部樓層
在這排隊:
4. Bells16  可以油麻地地鐵站嗎?
5.
回復

WinC 發表於 2020-4-20 15:40:55 |顯示全部樓層

在這排隊:
5. WinC 新加入, 有多的話, 給我什麼都可以, 最好能在10: 至6:00 尖沙咀地鈇交收, 謝謝分享!
回復

Dtwfung 發表於 2020-4-20 16:24:08 來自手機 |顯示全部樓層
各位: 請留意 "交收方法/時間: "
(因小弟工作関係)
回復

Dollarschan 發表於 2020-4-20 16:30:30 來自手機 |顯示全部樓層
Dtwfung 發表於 2020-4-20 16:24
(因小弟工作関係)

請問于油麻地地鐵站不出閘交收可以嗎?時間可以互就,謝謝~
回復

Violet 發表於 2020-4-20 16:45:25 |顯示全部樓層
成個下午都登入吾到, 我吾制呀! 我要收留呀,有咩都好,必定照顧周到,錫到佢
回復

WinC 發表於 2020-4-20 17:56:17 |顯示全部樓層
Dtwfung 發表於 2020-4-20 16:24
(因小弟工作関係)

冇問題, 我都要返工, 油麻地至中環線任何一個站唔出閘, 可以, 早D約就得! 麻煩晒!
回復

Dtwfung 發表於 2020-4-20 18:15:11 來自手機 |顯示全部樓層
WinC 發表於 2020-4-20 17:56
冇問題, 我都要返工, 油麻地至中環線任何一個站唔出閘, 可以, 早D約就得! 麻煩晒! ...

交收方法/時間: 面交, 下午一至七 油麻地廣華街 (最理想)
回復

新手小農夫 發表於 2020-4-20 20:35:38 來自手機 |顯示全部樓層
好的無問題,早些通知我便可。
回復

cary1388 發表於 2020-4-21 07:54:29 來自手機 |顯示全部樓層
在這排隊:
3.Cary  喜歡豬籠草小苗及食蟲小苗, 星期一至五, 5點45分可在油麻地交收 謝謝分享~
5. WinC 新加入, 有多的話, 給我什麼都可以, 最好能在10: 至6:00 尖沙咀地鈇交收, 謝謝分享!
回復

Dtwfung 發表於 2020-4-21 14:02:58 來自手機 |顯示全部樓層

用工作関係,只可有以下安排
1. 下午 1~6 (星期六除外), 到廣華街自取 (廣華醫院附近)
2. 本星期五 (24/4),下午7:15, 油麻地港鐵 自取(客服,入閘後)
請以下 6位 C兄/姐,於本星期三 (22/4) 下午 6 時前 (逾時當放棄論),PM 我
(A): (1), (2) 或 放棄
(B): 電話 ( 電話只作交收方便用,之後會delete, 請勿在此帖通知!)
以便安排, 謝謝各位合作
1. Dollarschan
2. Nekotoro,
3.Cary~
4. Bells16
5. WinC
後補 (1): 新手小農夫 ( 視乎有冇人放棄)
回復

Dollarschan 發表於 2020-4-21 14:55:24 來自手機 |顯示全部樓層
Dtwfung 發表於 2020-4-21 14:02
用工作関係,只可有以下安排
1. 下午 1~6 (星期六除外), 到廣華街自取 (廣華醫院附近)
2. 本星期五 (24/4) ...

1. Dollarschan 一>(2),電話#已PM,請查看,謝謝~
3.Cary~
4. Bells16 
5. WinC
後補 (1): 新手小農夫 ( 視乎有冇人放棄)
回復

新手小農夫 發表於 2020-4-21 19:05:34 來自手機 |顯示全部樓層
Dollarschan 發表於 2020-4-21 14:55
1. Dollarschan 一>(2),電話#已PM,請查看,謝謝~
3.Cary~

你好樓主,我應該排第四位,為何我變了後補位?
回復

Dtwfung 發表於 2020-4-21 21:07:41 來自手機 |顯示全部樓層
新手小農夫 發表於 2020-4-21 19:05
你好樓主,我應該排第四位,為何我變了後補位?

你排錯隊 噃 !

請留意原文
。。。 。。。
在這排隊:
1.
2.
...
回復

123下一頁