亂亂種一堆 25 Nov #2094

作者: waiting 发表于 2020-1-20 11:54:40
37424 2093
freddywongdy 發表於 2020-12-28 12:42:39 |顯示全部樓層
waiting 發表於 2020-12-27 17:19
Fred大, 知唔知咩嘢叫做「照騙」?
其實佢地乾到皺晒皮… ...

咁咪好囉!起碼見到佢地有郁動!
我果d唔淋水都唔巢又唔大!都唔知想點!
waiting 發表於 2020-12-28 13:11:05 來自手機 |顯示全部樓層
freddywongdy 發表於 2020-12-28 12:42
咁咪好囉!起碼見到佢地有郁動!
我果d唔淋水都唔巢又唔大!都唔知想點!  ...

Fred大, 你有冇一刻壞疑佢地係假㗎?
waiting 發表於 2020-12-28 13:12:49 來自手機 |顯示全部樓層
zoka 發表於 2020-12-28 12:38
師姐啲屁屁養到咁粉嫩<span class="emoji emoji1f60d"></span>

條根真係好似蟲<span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602"></span>[e ...

屁屁的腰好皺㗎!只係我冇拎入屋, 伸手出窗外影唔到咋.
waiting 發表於 2021-1-4 01:35:22 來自手機 |顯示全部樓層
樓下大裝修, 勁大灰塵, 忍唔住要幫佢地洗白白.
taxitang 發表於 2021-1-4 07:03:58 |顯示全部樓層
waiting 發表於 2021-1-4 01:35

楊枝甘露,昨晚唔凍,今晚我都大淋水,迎接星期四再凍。
waiting 發表於 2021-1-4 11:35:43 來自手機 |顯示全部樓層
taxitang 發表於 2021-1-4 07:03
楊枝甘露,昨晚唔凍,今晚我都大淋水,迎接星期四再凍。

睇過天文台見到過幾日又凍過, 再唔淋就唔知等幾多日…
昨晚一次過淋晒全部肉肉, 拎去企缸淋, 搬嚟搬去攰死人…
chuyat10 發表於 2021-1-4 12:35:51 來自手機 |顯示全部樓層

全部好靚啊!四盆萬象個個肥美。
waiting 發表於 2021-1-4 16:18:51 來自手機 |顯示全部樓層
chuyat10 發表於 2021-1-4 12:35
全部好靚啊!四盆萬象個個肥美。<span class="emoji emoji1f44d"></span><span class="emoji emoji1f44d"></span>

係呀, 十郎大, 佢地開始肥喇!
zoka 發表於 2021-1-5 10:51:33 來自手機 |顯示全部樓層

師姐啲屁屁真係好靚
濕過水顏色仲繽紛左~~
waiting 發表於 2021-1-5 12:09:54 來自手機 |顯示全部樓層
zoka 發表於 2021-1-5 10:51
師姐啲屁屁真係好靚<span class="emoji emoji1f60d"></span>
濕過水顏色仲繽紛左~~

顏色係繽紛, 但養極都唔識肥… 唔知點做好…
waiting 發表於 2021-1-6 12:06:43 來自手機 |顯示全部樓層
唔記得幫棵愛心壽做記錄…
waiting 發表於 2021-1-16 00:53:28 來自手機 |顯示全部樓層
愛心壽生長迅速, 話咁快就長出肥肥白白的根.
waiting 發表於 2021-1-16 00:56:13 來自手機 |顯示全部樓層
兩棵玉扇都生長加快, 可惜給我越種越醜…
taxitang 發表於 2021-1-16 08:36:18 |顯示全部樓層
waiting 發表於 2021-1-16 00:56
兩棵玉扇都生長加快, 可惜給我越種越醜…

有生长,就是好事,玉扇、万象正常来说,最少要五、六年才养出状态来,窗纹,品相,是要时间的。
zoka 發表於 2021-1-16 14:55:11 來自手機 |顯示全部樓層
waiting 發表於 2021-1-16 00:53

終於無俾人當係蟲蟲喇
chuyat10 發表於 2021-1-16 15:26:41 來自手機 |顯示全部樓層
waiting 發表於 2021-1-16 00:53

師姐愛心壽點解要用膠箍住啊?
waiting 發表於 2021-1-16 15:51:43 來自手機 |顯示全部樓層
chuyat10 發表於 2021-1-16 15:26
師姐愛心壽點解要用膠箍住啊?

十郎大, 因為佢冇根, 我又成日拎嚟拎去, 怕佢會跌, 所以咪用保鮮紙箍一箍佢, 冇乜特別嘢㗎.
waiting 發表於 2021-1-16 15:53:15 來自手機 |顯示全部樓層
zoka 發表於 2021-1-16 14:55
終於無俾人當係蟲蟲喇<span class="emoji emoji1f602"></span>

唔係由土鑽出嚟, 冇咁驚嚇.
waiting 發表於 2021-1-16 15:55:43 來自手機 |顯示全部樓層
taxitang 發表於 2021-1-16 08:36
有生长,就是好事,玉扇、万象正常来说,最少要五、六年才养出状态来,窗纹,品相,是要时间的。 ...

最弊係我種到佢地比由Taxi大送來時更醜…
taxitang 發表於 2021-1-16 16:28:50 |顯示全部樓層
waiting 發表於 2021-1-16 15:55
最弊係我種到佢地比由Taxi大送來時更醜…

其實組培出來的,品相非常之參差,要經過老葉枯萎,新葉長出,控形,才可一路有進展,急不來。