拍幾张照片分享

作者: taxitang 发表于 2019-12-7 16:31:46
3468 23

趁今日星期六有半日休息,退有小小光照,拍幾张看看,和之前晚上拍的確有分别。

taxitang 發表於 2019-12-7 16:40:48 |顯示全部樓層
真係唔識玩新的上傳相片,次序控制不了
Forumdata 發表於 2019-12-9 11:04:51 來自手機 |顯示全部樓層
萬象高低起伏靚
taxitang 發表於 2019-12-10 13:41:40 |顯示全部樓層

謝謝!硬化未夠一年,希望未來持續進步。
lamkaicheung 發表於 2019-12-14 16:43:43 來自手機 |顯示全部樓層
taxitang 發表於 2019-12-7 16:40
真係唔識玩新的上傳相片,次序控制不了

幾隻都養得好肥吓,色水又靚!
喺呢taxi 兄係咪用手機版傳相片㗎?
taxitang 發表於 2019-12-14 19:22:39 |顯示全部樓層
lamkaicheung 發表於 2019-12-14 16:43
幾隻都養得好肥吓,色水又靚!
喺呢taxi 兄係咪用手機版傳相片㗎?
...

多谢!
是啊,用手機上傳相片,但往日次序只不過前後倒轉,但現在不知為何,先後次序不順序、亂晒籠,難明。
lamkaicheung 發表於 2019-12-14 19:46:20 來自手機 |顯示全部樓層
taxitang 發表於 2019-12-14 19:22
多谢!
是啊,用手機上傳相片,但往日次序只不過前後倒轉,但現在不知為何,先後次序不順序、亂晒籠,難 ...

照片撈相後,相片通常會方格下位置, 打好框框內要出文字,然後要到去下一行,就是放相位置,點選相片揀選後,相片代號就會出現就不要在打文字這行倒, 想在次打上文字就要去新一行進行!
Screenshot_20191214-163120_Samsung Internet.jpg
taxi 兄你再試試!
lamkaicheung 發表於 2019-12-14 19:56:50 來自手機 |顯示全部樓層
taxi 兄留意翻我上傳的照片83375是先前被我選中的是方格下最右第三張相片,但我將它放上後最高位置,當點發回覆後就會變成第一張出現眼前!
taxitang 發表於 2019-12-14 20:04:34 |顯示全部樓層
test,測試

圖一

圖一

圖二

圖二

圖三

圖三
taxitang 發表於 2019-12-14 20:07:30 |顯示全部樓層
往日選相是遂一選,現在在手機相薄一次選,先後次序亂晒,我再試手機的手機版看看
taxitang 發表於 2019-12-14 20:09:57 來自手機 |顯示全部樓層
測試測試
taxitang 發表於 2019-12-14 20:12:32 |顯示全部樓層
用手機版的上傳四張,只出一張,下次慢慢試,應該遂張上傳會好些,
lamkaicheung 發表於 2019-12-14 20:25:29 |顯示全部樓層
taxitang 發表於 2019-12-14 20:12
用手機版的上傳四張,只出一張,下次慢慢試,應該遂張上傳會好些,

4得1
要再諗諗辦法!
little_stone 發表於 2019-12-14 21:36:51 來自手機 |顯示全部樓層
橙色嘅錦都好靚呀,係唔係黃色曬多咗會變橙色?定本身就係橙色架?
我用手機版都只可以一次揀一張相嘅~~
taxitang 發表於 2019-12-14 22:28:43 |顯示全部樓層
little_stone 發表於 2019-12-14 21:36
橙色嘅錦都好靚呀,係唔係黃色曬多咗會變橙色?定本身就係橙色架?
我用手機版都只可以一次揀一張相嘅~~ ...

係呀!通常受陽光影響斑錦的顏色,由白轉黃再轉紅,紅之前是橙。看看呢兩棵玉扇苗仔,色彩幾豐富,幾喜歡。

兩棵苗仔合照

兩棵苗仔合照

玉扇錦B背面

玉扇錦B背面

玉扇錦B正面

玉扇錦B正面

玉扇錦A側面

玉扇錦A側面

玉扇錦A正面

玉扇錦A正面

玉扇錦A背面

玉扇錦A背面

呢棵是克錦,受光照影響斑色,上圖是初上盆原色,下圖是養定後受光照多了轉紅色 ...

呢棵是克錦,受光照影響斑色,上圖是初上盆原色,下圖是養定後受光照多了轉紅色 ...
lamkaicheung 發表於 2019-12-14 22:59:24 來自手機 |顯示全部樓層
taxitang 發表於 2019-12-14 22:28
係呀!通常受陽光影響斑錦的顏色,由白轉黃再轉紅,紅之前是橙。看看呢兩棵玉扇苗仔,色彩幾豐富,幾喜歡 ...

在電腦版睇到taxi 兄有介紹相片形容字句,但來到手機版面就冇晒文字介紹,好奇怪的!
little_stone 發表於 2019-12-14 23:37:34 來自手機 |顯示全部樓層
係呀!通常受陽光影響斑錦的顏色,由白轉黃再轉紅,紅之前是橙。看看呢兩棵玉扇苗仔,色彩幾豐富,幾喜歡 ...

啲顏色真係好靚
taxitang 發表於 2019-12-15 06:48:37 |顯示全部樓層
lamkaicheung 發表於 2019-12-14 22:59
在電腦版睇到taxi 兄有介紹相片形容字句,但來到手機版面就冇晒文字介紹,好奇怪的! ...

咁怪,電腦呢家嘢,識就好易,唔識就好似我咁攪唔掂
taxitang 發表於 2019-12-15 06:59:05 |顯示全部樓層

除了貪她色彩多姿彩外,易種易養,大得慢唔阻地方。
freddywongdy 發表於 2019-12-15 10:26:18 |顯示全部樓層

顏色好靚呀!再種肥美d就更極品!
12下一頁