作者: lamkaicheung 發表于 2019-11-4 20:34:28
12875 130
freddywongdy 發表於 2020-11-30 18:26:25 |顯示全部樓層
lamkaicheung 發表於 2020-11-29 00:40
偏離航道都要說一說當年往事

嘩!好形呀!真係成個劉德華咁呀!
啟大而家d後生仔條牛仔褲褲頭高到上心口,
原來以前你已經走左時代尖啄喎!
回復

lamkaicheung 發表於 2020-11-30 21:26:27 來自手機 |顯示全部樓層
Ming36 發表於 2020-11-30 14:04
話時話,王子,你有冇劉華穿白Tee牛仔褸嘅造型呀?

牛仔褸有嘅,但就未着過用來騎車,我通常會着件印晒廣告商logo花紋,成件衫都花花碌碌,着住一望就知係飄車騎友,件風褸超好睇我巧鍾意!
至今件褸仲係衣櫃倒,試個攞翻出嚟着上,拉埋拉鏈個肚腩都鼎晒出來,吽到黃晒我都唔捨揼,因為係我夫人送的,所以留翻來做紀念望下都一樂也!

回復

lamkaicheung 發表於 2020-11-30 21:31:45 來自手機 |顯示全部樓層
freddywongdy 發表於 2020-11-30 18:26
嘩!好形呀!真係成個劉德華咁呀!
啟大而家d後生仔條牛仔褲褲頭高到上心口,
原來以前你已經走左時代 ...

我唔識得點回應你好啦~freddy 大!
回復

Ming36 發表於 2020-11-30 21:37:10 來自手機 |顯示全部樓層
lamkaicheung 發表於 2020-11-30 21:26
牛仔褸有嘅,但就未着過用來騎車,我通常會着件印晒廣告商logo花紋,成件衫都花花碌碌,着住一望就知係飄 ...

件䄛,就真係好有青春的印記、浪漫的證明,千祈唔好掉呀!
係咪即係好似Top gun Tom Cruise 著嗰啲噤,有晒logo有晒徽章,型到核爆呀!
回復

lamkaicheung 發表於 2020-11-30 22:14:49 來自手機 |顯示全部樓層
Ming36 發表於 2020-11-30 14:02
嗰個年代,新年聽演唱會,真係好多人封利是俾啲歌星㗎!
以前與同學儲咗好耐零用錢,晨咁早去排隊買第一 ...

又睇唔出喎ming 大,原來你都咁瘋狂㗎!
老實講,去得睇演唱會,仲係坐前個幾排嗰隻喎,啲粉絲仲唔企起身大叫偶像過來握手咩,俾著我都一樣會做!
喺呢ming大,嗰次你去睇邊個偶像?
回復

lamkaicheung 發表於 2020-11-30 22:19:40 來自手機 |顯示全部樓層
Ming36 發表於 2020-11-30 21:37
件䄛,就真係好有青春的印記、浪漫的證明,千祈唔好掉呀!
係咪即係好似Top gun Tom Cruise 著嗰啲噤,有 ...

係~係ming 大,就係你形容嗰款咁喇!
回復

Ming36 發表於 2020-11-30 22:47:48 來自手機 |顯示全部樓層
lamkaicheung 發表於 2020-11-30 22:14
又睇唔出喎ming 大,原來你都咁瘋狂㗎!<span class="emoji emoji1f601"></span>
老實講,去得睇演唱會,仲係坐前個幾排嗰隻 ...

Alan、學友、王菲、Eason、Lady Gaga 都買過飛睇。另外有啲是朋友或主辦單位送飛的,最難忍受的就是楊CW, 我們9:30就離場,聽佢唱現場實在太辛苦了!林YL 唱現場好得!這也是青春的印記
回復

lamkaicheung 發表於 2020-12-1 01:00:00 來自手機 |顯示全部樓層
Ming36 發表於 2020-11-30 22:47
Alan、學友、王菲、Eason、Lady Gaga 都買過飛睇。另外有啲是朋友或主辦單位送飛的,最難忍受的就是楊CW, ...

大家都好清楚一張要成幾百蚊,淨係聽到抖氣聲同甩晒嘅音,真係好冇隱,所以你嗰次咁早就散場,我都估到咩一回事!
個人認為去睇演唱會係睇現場氣氛,多過純粹去聽歌,最主要係 artist能唔能夠帶動到觀眾熱烈反應!
有一次係電視睇倒左麟右李,玩到全場都好高漲,無論係現在觀眾、 藝人個個玩到好high ,我淨在係屋企睇電視都感受到嗰種氣氛,不知幾鬼正睇到開心晒!
ming大.,你都好厲害睇咗咁多場演唱會,已經多過我幾倍!
回復

freddywongdy 發表於 2020-12-1 09:21:48 |顯示全部樓層
lamkaicheung 發表於 2020-11-30 21:31
我唔識得點回應你好啦~freddy 大!

你留返長頭髮再做哩個造形啦!
回復

Ming36 發表於 2020-12-1 11:37:03 來自手機 |顯示全部樓層
lamkaicheung 發表於 2020-12-1 01:00
大家都好清楚一張要成幾百蚊,淨係聽到抖氣聲同甩晒嘅音,真係好冇隱,所以你嗰次咁早就散場,我都估到咩 ...

之後風氣轉咗炒黃牛,就冇再睇什麼現場演唱會了。轉去無黃牛票的純音樂演奏會樂、drama舞台劇(是但一個演舞者都好專業)
有時有些贈票也轉贈給年青人了,例如MAMA, 新城/商台年度頒獎典禮。
回復

Ming36 發表於 2020-12-1 11:44:40 來自手機 |顯示全部樓層

返回航道先。
去唔到遠,就行個近近哋,某啲角度,以為自己去咗京都
回復

lamkaicheung 發表於 2020-12-1 12:15:23 來自手機 |顯示全部樓層
Ming36 發表於 2020-12-1 11:44
返回航道先。
去唔到遠,就行過近近哋,某啲角度,以為自己去咗京都 ...

呢倒真係幾靚喎,邊倒呢㗎?
回復

lamkaicheung 發表於 2020-12-1 12:29:43 來自手機 |顯示全部樓層
freddywongdy 發表於 2020-12-1 09:21
你留返長頭髮再做哩個造形啦!

唔啦!短髮清爽易打理!
回復

Ming36 發表於 2020-12-1 12:44:53 來自手機 |顯示全部樓層
lamkaicheung 發表於 2020-12-1 12:15
呢倒真係幾靚喎,邊倒呢㗎?

南蓮園池
要景有景、要花有花,要石有石,行吓當遠足,輕鬆打吓卡
回復

freddywongdy 發表於 2020-12-1 12:45:06 |顯示全部樓層
返回航道先。

志蓮靜苑?
回復

Ming36 發表於 2020-12-1 12:47:27 來自手機 |顯示全部樓層
freddywongdy 發表於 2020-12-1 12:45
志蓮靜苑?

隔離的南蓮園池。
志蓮靜苑唔可以拍攝的,一踏入靜苑嗰邊,禁拍

oic ! 未去過唔知道添!  發表於 2020-12-1 12:51
回復

freddywongdy 發表於 2020-12-1 12:50:36 |顯示全部樓層
返回航道先。

鯉魚門石礦場都好近架Ming大!
回復

Ming36 發表於 2020-12-1 12:59:23 來自手機 |顯示全部樓層
freddywongdy 發表於 2020-12-1 12:50
鯉魚門石礦場都好近架Ming大!

計劃中,但又要聽政府話.......安心出行,又要......留家抗疫。好亂呀
回復

freddywongdy 發表於 2020-12-1 13:03:27 |顯示全部樓層
Ming36 發表於 2020-12-1 12:59
計畫中,但又要聽政府話.......安心出行,又要......留家抗疫。好亂呀 ...

un... 哩排武肺又爆發!都係小心d好!
回復

lamkaicheung 發表於 2020-12-1 13:07:17 來自手機 |顯示全部樓層
Ming36 發表於 2020-12-1 12:44
南蓮園池
要景有景、要花有花,要石有石,行吓當遠足,輕鬆打吓卡

地方ok喎 , 夠晒寬闊開陽,一家大細去行下散下心都唔錯!
咁好介紹danke晒,ming 大‍♂️
回復