比得大帝辭去所有版主職務

作者: minmin 發表于 2011-6-15 08:11:10
7058 56
jellyfishy 發表於 2011-6-15 15:46:34 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2011-6-15 15:38
唔駛唔拾得我喎, 我冇走喎
可能冇背住版主嘅包袱, 會講多d嘢添

我諗起無做立會的政客飛哥~  

首詩, 我攺歌詞咋~ 邊有咁叻~
回復

比得大帝 發表於 2011-6-15 16:33:57 |顯示全部樓層
點解George重未上任?
又點解我的用戶組還是超級版主?
回復

小諸 發表於 2011-6-15 18:03:02 |顯示全部樓層
多謝比得大帝的努力。
回復

Karine 發表於 2011-6-15 18:47:38 |顯示全部樓層
咁你仲會唔會約食早餐同午餐, 我仲唸住揾日食大d 影定相等你約:'(
回復

caca8j 發表於 2011-6-15 19:07:58 |顯示全部樓層
都可以繼續約早午晚餐&宵夜卦?
PETER兄又唔係唔上園藝館...
可?
回復

比得大帝 發表於 2011-6-15 19:35:21 |顯示全部樓層
Karine 發表於 2011-6-15 18:47
咁你仲會唔會約食早餐同午餐, 我仲唸住揾日食大d 影定相等你約 ...

幾時再約食早餐都得啦
你都可以主動約我地咖
回復

Karine 發表於 2011-6-15 19:41:04 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2011-6-15 19:35
幾時再約食早餐都得啦
你都可以主動約我地咖

無人so我架啦,約親都係嗰三兩件,唔夠熱鬧嘛!你而家得閒d不如過唻記錄吹下水啦。
回復

比得大帝 發表於 2011-6-15 19:43:58 |顯示全部樓層
Karine 發表於 2011-6-15 19:41
無人so我架啦,約親都係嗰三兩件,唔夠熱鬧嘛!你而家得閒d不如過唻記錄吹下水啦。 ...

What is 唻記錄?

等我update一下自己先
回復

Karine 發表於 2011-6-15 19:50:08 |顯示全部樓層
你作死定喇,以前做版主有冇去樓下個地方視察下架,要留意下水怪們有冇整古做怪架嘛:

http://hkplants.com/home.php?mod=space&do=doing&view=all

呢度咪記錄囉,我留底好多口水响呢度架啦
回復

llaus 發表於 2011-6-15 20:23:37 |顯示全部樓層
好似管理處變左吹水站咁
你做超主時一定會出來維持/管理下,
只怕日後無超主會理囉
回復

比得大帝 發表於 2011-6-15 20:42:48 |顯示全部樓層
Karine 發表於 2011-6-15 19:50
你作死定喇,以前做版主有冇去樓下個地方視察下架,要留意下水怪們有冇整古做怪架嘛:

http://hkplants.co ...

佢話我冇權限發表喎
回復

hugopoodle 發表於 2011-6-15 21:16:21 |顯示全部樓層
謝謝彼得大帝對園藝館的貢獻~
我們這些新手真是受益不少~
感激不盡~
回復

蕙蕙 發表於 2011-6-15 21:58:29 |顯示全部樓層
曾經出現過唔少火爆場面, 可見大帝是一個有堅持的人~
過去的日子, 辛苦了, 現在你更可自由自在, 暢所欲言啦!

原來資深花友好多野都做唔倒架!  發表於 2011-6-15 22:39
回復

Kennetho 發表於 2011-6-15 22:53:27 |顯示全部樓層
謝謝彼得大帝,雖然我加入園藝館(其實只係紫版)才幾個月。 見各版友都互相尊重、分享種植樂趣,做版主的管理實功不可沒! 現在大帝無 "官" 一身輕,但請繼續多發言指點吓我哋一啲新會員啊!
回復

比得大帝 發表於 2011-6-15 23:11:28 |顯示全部樓層
Kennetho 發表於 2011-6-15 22:53
謝謝彼得大帝,雖然我加入園藝館(其實只係紫版)才幾個月。 見各版友都互相尊重、分享種植樂趣,做版主的管 ...

我無料咖
不過好彩我哋哩度好多高人, 你有問題隨便發問啦
回復

yorkie 發表於 2011-6-16 07:52:23 |顯示全部樓層
一睇個標題,真係嚇親!好彩....
感激比得大帝分享,繼續唔好嫌我們煩著你問嘢!
回復

jellyfishy 發表於 2011-6-16 08:49:22 |顯示全部樓層

近日看到很多花友婉惜peter 不做版主和超版, 我也婉惜沒有peter超版的日子, 然而, 看字裡行間, 似乎有花友不滿其他超版的表現, 我想問下, 係咪我地無能? 大家對我們有甚麼不滿, 可以直接提議出來.

自問我沒德無能, 唔知點解做左超版, 平時多管理吹水閒時娛樂區, 種植區有其他能力高的版主和超版看管, 所以我很少過問其他版面~ 有時見forum system 出事, 花友求救, 我會立即致電minmin 處理. 平時見垃圾帖, 也會立刻刪除.

不好意思, peter, 因為在不止一個有關你的帖見到有花友似乎不滿其他版主的工作表現, 所以借了有關你的帖查詢.
回復

llaus 發表於 2011-6-16 09:02:45 |顯示全部樓層

水母超主好
妳可以試下開個新貼來問下囉
回復

jellyfishy 發表於 2011-6-16 09:14:45 |顯示全部樓層
llaus 發表於 2011-6-16 09:02
水母超主好
妳可以試下開個新貼來問下囉

我本人就不會開新帖了, 我已解釋, 既然大家在peter 的帖表達對其他版主的不滿, 我就借他的帖查詢, 方便查閱. 如果大家對各版主有何意見, 亦可另開新帖討論.
回復

比得大帝 發表於 2011-6-16 09:38:03 |顯示全部樓層
打個比喻, 在一個機構裏, 我等於一個辭職的主管, 其他同事都會過來打個招呼道別, 稱讚兩句, 當時想到的是這個主管好的地方, 不好的也不計較了, 稱讚說話中可能會誇大他的功勞, 也可能會將他和其他主管比較, 在這個情況下其實是對其他主管不公平的.  不過其他主管也明白[人死為大]嘛.

這個主管當然也有很多做得不好的地方, 也當然有同事為某些事仍耿耿於懷, 但他明白到, 如果他這個時候出來指責這個主管, 或指出其他主管比這個主管好, 就會給人看得很小氣.

回復