大家估吓呢隻係咩動物~~~~

關閉 [複製鏈接]
作者: Miranda 發表于 2007-7-17 11:23:23
2423 9
Fonica 發表於 2007-7-17 11:26:28 |顯示全部樓層
一隻肌肉過盛嘅狗 ~ 太殘忍啦
回復

tata 發表於 2007-7-17 11:33:47 |顯示全部樓層
好核突呀~佢食高蛋白奶粉大架?
回復

cross 發表於 2007-7-17 14:07:43 |顯示全部樓層
我之前係報紙睇過
隻狗係有病..
佢雞肉係正常的兩倍
人類也有呢種病
根據報導講佢仲好嗲人tim
回復

Fonica 發表於 2007-7-17 15:24:46 |顯示全部樓層
原帖由 過兒 於 2007-7-17 14:07 發表
我之前係報紙睇過
隻狗係有病..
佢雞肉係正常的兩倍
人類也有呢種病
根據報導講佢仲好嗲人tim

咁有無話有無得醫呀 ~ 好可憐
回復

羊咩咩 發表於 2007-7-17 20:49:34 |顯示全部樓層
似格力狗 ,但個樣咁樣,真係
回復

小餘 發表於 2007-7-17 21:34:19 |顯示全部樓層
原帖由 Miranda 於 2007-7-17 11:23 發表
好醜樣ar

有啲恐怖
回復

cross 發表於 2007-7-17 22:18:22 |顯示全部樓層
原帖由 fonicaho 於 2007-7-17 15:24 發表

咁有無話有無得醫呀 ~ 好可憐

冇講.但我諗都冇..
好似係一生出黎就係咁
正如早前有個外國八歲細路好多雞肉一樣(唔記得係唔係八歲)
回復

Miranda 發表於 2007-7-17 23:23:15 |顯示全部樓層
牠有24塊腹肌,但牠很溫柔。加拿大的惠比特犬「溫」(Wendy),背、腹、頸、腿滿是一塊塊肌肉,渾身是勁,有如狗世界的阿諾舒華辛力加。不要誤會這是去gym健身的成果,「溫」其實是基因突變,令肌肉異常發達。最近牠參與美國一項研究,憑天生異稟,在該國變了大明星。

惠比特犬是一種賽犬,速度可達每小時60公里。現已四歲的狗女「溫」,在薩尼克(Saanich)過無拘無束的生活,最喜歡與同類和馬匹追來追去。牠重達27公斤,是一般惠比特犬的兩倍,小小的頭,配上超健碩的身軀,樣子怪怪,有人還以為牠是鬥牛或獵犬。

基因突變有雙倍肌肉
美國國家健康研究中心指出,惠比特犬如果有一個基因突變,可增加肌肉質量,令牠們跑得更快。如果有兩個基因變異,就會像「溫」一樣,有雙倍肌肉。同類情況在人、鼠、牛、羊身上都出現過。「溫」成為研究對象後,《紐約時報》、全國廣播公司(NBC)的清談節目都報道過牠,令牠成為熱門話題。

外表兇猛的「溫」,其實很「嗲」。牠喜歡被人掃掃背脊、摸摸腹部,晚上會鑽進主人漢森的被窩一起睡。漢森說「溫」很熱情,常會撲到人身上,可能會嚇怕人,但大家「很快就發現牠很友善」。
回復

羊咩咩 發表於 2007-7-18 19:02:12 |顯示全部樓層
惠比特??生得咁高大?成隻格力咁
回復