[團購]日本珠石 (價錢有變, 另起主題, 重新報名)

關閉 [複製鏈接]
作者: 比得大帝 发表于 2011-4-20 17:27:30
7183 70
比得大帝 發表於 2011-5-15 21:31:37 |顯示全部樓層
回復 貝貝 的帖子

商品名 ビーナスライト7号
容量 50リッター
規格 5~7mm

比得大帝 發表於 2011-5-15 00:04:46 |顯示全部樓層
回復 貝貝 的帖子

【国産・黒曜石パーライト】 20L×10袋セット (約20kg)

即一袋約2kg.  

多數會在花墟交收.
Milocrab 發表於 2011-5-15 13:09:38 |顯示全部樓層

唔好意思,我今日先知有團購,希望趕得切。
我想訂6袋,M-7號
(已加落下面條list)

請問係如何比錢? 定落訂?

請確認: 6袋, 每袋 20L. 即是 120L. 約hkd1,020. 你是否真的訂這麼多?  發表於 2011-5-16 10:22
ivo 發表於 2011-5-15 13:57:23 |顯示全部樓層
e! 呢到既7號, 係咪等於花寶既5號?
我係想要花寶既5號既size.....
Milocrab 發表於 2011-5-15 13:56:54 |顯示全部樓層

碼 = 5號 = 2-3mm(每袋20L)
比得大帝   1袋
Elainemama    1袋
蕙蕙        1袋
athernas    1 袋
oio               1袋
chunyiumun   1袋
sukyee          1袋
貝貝        1袋
累計 = 8袋

M碼 = 7號 = 5-7mm  (每袋20L)
Childplay   1袋
kookoo     1袋
ivo          1袋
Chutou     1袋
蕙蕙          1袋
dd_dd      1袋
patricia    2袋
Adore       1袋
比得大帝   2袋
Elainemama   1袋
hkgary      1袋
oio              6袋
beebee      1袋
sukyee       1袋
貝貝      1袋
Milocrab.   6袋
累計 = 29袋
heidi224hk 發表於 2011-5-15 13:49:47 |顯示全部樓層
比得大帝   1袋
累計 = 8袋

比得大帝   2袋
beebee      1袋
sukyee       1袋
貝貝      1袋

heidi224hk   1袋

累計 = 23袋
貝貝 發表於 2011-5-15 14:39:18 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2011-5-15 00:04
回復 貝貝 的帖子

thank you
比得大帝 發表於 2011-5-16 10:57:12 |顯示全部樓層
各位已訂珠石的花友:

先多謝支持團購, 按目前訂購數目, 29+8袋, 共27袋, 即740L.  太多, 送貨後至發貨前, 沒地方安置, 除原本之運費只包括船運, 還有本港的運費文件費等, 總費用可能遠超出我們的目標價.

現在研究其他途徑, 希望可以維持最終價HKD170/20L, 如果超出這個數目, 只好向各位已訂購者說對不起.  
貝貝 發表於 2011-5-16 11:35:24 |顯示全部樓層

sorry, 我見到 38樓個post, 佢唔知係咪買呢. . .

===================================================
初登記花友, 積分 2, 距離下一級還需 8 積分  38#
發表於 5 天前 |只看該作者
1 袋, 謝謝!

謝謝你. 不過已通知她按名單填寫, 不會個別去follow up.  發表於 2011-5-16 11:48
Milocrab 發表於 2011-5-16 12:42:57 |顯示全部樓層
To 比得大帝:係呀,我要6袋。
比得大帝 發表於 2011-5-18 11:10:44 |顯示全部樓層
回復 Milocrab 的帖子

係噃, 佢個網真係話得囉
可唔可以煩你幫我到check埋運費, 即
1. 30袋M碼+10袋S碼, 寄旺角.
2. 10袋S碼, 寄旺角

可以嗎
KOOKOO 發表於 2011-5-17 17:28:41 |顯示全部樓層
回復 比得大帝 的帖子

我等緊?
希望唔好取消啦,可唔可以每人限買數量,
beebee 發表於 2011-5-17 18:14:39 |顯示全部樓層
其實我都唔需要一袋 (每袋20L),半袋都有多。因為我見每人都訂一袋方便計數,所以才訂一袋,如果有花友可以同我分就最好﹗
蕙蕙 發表於 2011-5-17 22:03:22 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2011-5-16 10:57
各位已訂珠石的花友:

先多謝支持團購, 按目前訂購數目, 29+8袋, 共27袋, 即740L.  太多, 送貨後至發貨前,  ...

Peter, 其實max. 訂幾多至可以維持到你原先講個價呢? 會唔會可以諗諗按原來個價盡訂番黎再大家分呢?
據講花x呢排都缺貨, 所以有得團購就會好d羅……thx!
Milocrab 發表於 2011-5-18 12:39:03 |顯示全部樓層
我都問下佢寄唔寄海外先啦。不過我d日文係有限公司,佢話寄先算。
因為我住好遠,如果旺角拿貨後我自己call車返屋企都要200-300元;咁所以如果可以自己訂貴少少送到我屋企我都ok的。不過如果唔得我就繼續join大家團購~
比得大帝 發表於 2011-5-18 11:53:25 |顯示全部樓層
回復 Milocrab 的帖子

計算了一下, 運費好似好貴

就是大批訂購, 每袋10L
每袋10L: YEN650
60袋 = YEN39,000
每袋1KG = 總共60KG
每30KG運費: YEN26,200 = 60KG總共 YEN52,400
60袋成本+運費 = YEN91,400
1袋成本+運費 = YEN1,524 = HKD145.  (10L)  (貴過花寶)

而且佢重話可能體積大而增加運費.

江江 發表於 2011-5-18 12:13:11 |顯示全部樓層
Peter大哥
日本郵費一向是好貴的
日本廣告啇在中國印刷完, 再在中国寄回日本給宣傳客户, 也比曰本 本土寄價平宜
比得大帝 發表於 2011-5-18 12:19:11 |顯示全部樓層
江江 發表於 2011-5-18 12:13
Peter大哥
日本郵費一向是好貴的
日本廣告啇在中國印刷完, 再在中国寄回日本給宣傳客户, 也比曰本 本土寄價 ...

係呀, 我而家搵緊其他溝道
Milocrab 發表於 2011-5-18 10:55:44 |顯示全部樓層
我係"help"度搵到關於海外配送既資料:
http://event.rakuten.co.jp/borde ... e/zh-tw/index.shtml
我試下email問佢珠石接唔接受個別海外訂購。
Milocrab 發表於 2011-5-18 09:00:59 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2011-5-16 10:57
各位已訂珠石的花友:

先多謝支持團購, 按目前訂購數目, 29+8袋, 共27袋, 即740L.  太多, 送貨後至發貨前,  ...

我睇咗樂天個網, 原來係有國際配送, 咁我其實可以自己買開嘅...
橫掂我都住得遠, 仲有其他野想買;
咁我取消我嗰6袋啦。

Revised list:
比得大帝   1袋
累計 = 8袋

比得大帝   2袋