我的套筒垂筒長筒(#143,24/5/2020更新中)

作者: rwgplant 发表于 2019-8-7 10:29:33
11388 149
JM2018 發表於 2019-11-5 18:38:42 來自手機 |顯示全部樓層
如果要估,估埋這個丫,唔該!

好靚喎,是極品雪花肥牛 (^▽^) !  發表於 2019-11-6 10:30
Calico 發表於 2019-11-5 19:02:01 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-11-5 18:38
如果要估,估埋這個丫,唔該!<span class="emoji emoji1f60f"></span>

吾估喇,我每日個腦要記好多公司野,個腦就黎腦衰歇喇。
rwgplant 發表於 2019-11-5 19:06:05 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-11-5 18:38
如果要估,估埋這個丫,唔該!<span class="emoji emoji1f60f"></span>

Cal姐唔估,我估啦,細花就可能係套筒sinn. Silaqui ,大花就可能係套筒 Sinninaia HCY's Momodrama,錯咗當我無講過
rwgplant 發表於 2019-11-9 18:34:09 來自手機 |顯示全部樓層
逸香套筒也是有香味,相比白香岩和柚子糖淡而更清,花也算大,我這盆未夠粗壯,所以花相對較少,有機會以後爆花再更新囉
rwgplant 發表於 2019-11-19 20:24:12 來自手機 |顯示全部樓層
嘻嘻,十郎話佢女神要爆要壯觀,我梗係唔抵得佢威哂,我都要準備要爆喇
rwgplant 發表於 2019-11-25 12:46:44 來自手機 |顯示全部樓層
我開估喇cal姐,佢係Sinn. 'Stargazer'
rwgplant 發表於 2019-11-25 12:54:04 來自手機 |顯示全部樓層
今次輪到佢爆
rwgplant 發表於 2019-11-25 16:07:15 來自手機 |顯示全部樓層
上次長筒開完,挖出蟲蟲重種,依家又開始新一輪花期
chuyat10 發表於 2019-11-26 07:41:53 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-11-19 20:24
嘻嘻,十郎話佢女神要爆要壯觀,我梗係唔抵得佢威哂,我都要準備要爆喇 ...

做乜拖埋我啊?
rwgplant 發表於 2019-11-26 09:34:54 來自手機 |顯示全部樓層
chuyat10 發表於 2019-11-26 07:41
做乜拖埋我啊?

梗係要有你至好玩
哥哥嘅女神都好爆
點解大頭仔佢地仲未出現?
rwgplant 發表於 2019-12-13 15:04:56 來自手機 |顯示全部樓層
Sinn. Party Dress 易種又靚又易爆花,新手一定要試下
freddywongdy 發表於 2019-12-13 15:11:05 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-12-13 15:04
Sinn. Party Dress 易種又靚又易爆花,新手一定要試下

好大棵下喎!不過咁多花真好靚!
rwgplant 發表於 2019-12-13 15:13:17 來自手機 |顯示全部樓層
freddywongdy 發表於 2019-12-13 15:11
好大棵下喎!不過咁多花真好靚!

多謝賞花,套筒中佢算細,其他仲大
小雷子 發表於 2019-12-13 18:13:11 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-12-13 15:04

仲有好多,好多,好多,好多,花冧!
真係變左花千樹!
rwgplant 發表於 2019-12-13 18:17:39 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-12-13 18:13
仲有好多,好多,好多,好多,花冧!
真係變左花千樹!<span class="emoji emoji1f60d"></span>

嘻嘻,E排我啲花猫和套筒猛開花
迷岩就開畸花多,唔見得人,係咪迷岩到冬天都會咁,頭一年過冬,都無乜經驗
小雷子 發表於 2019-12-13 18:22:45 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-12-13 18:17
嘻嘻,E排我啲花猫和套筒猛開花
迷岩就開畸花多,唔見得人,係咪迷岩到冬天都會咁,頭一年 ...

我啲剛回復狀態,但發覺迷岩好易中左蟎,所以我一有時間就噴霧水,減少病發!
rwgplant 發表於 2019-12-14 09:26:21 來自手機 |顯示全部樓層
艷麗,花如其名,越開越艷麗
rwgplant 發表於 2019-12-20 14:31:00 來自手機 |顯示全部樓層
E棵係party dress 二號,都開花啦
rwgplant 發表於 2020-2-25 12:01:38 來自手機 |顯示全部樓層
25/02/2020 逸香近照
rwgplant 發表於 2020-3-23 21:25:48 來自手機 |顯示全部樓層
23/03/2020 海舞套筒
原本種嘅係Isa's Glamour,最後發現又係錯名,雖然唔係第一次,但總覺得有啲不忿,好彩海舞都係靚女,條氣又順番,大家欣賞下這朶初花啦