園藝用品器材

作者: EddieOR 发表于 2007-7-16 21:46:31
5089 8

原來一部剪草機要成 $3000 多元,勁!
==============
繽X
攝影日期:2007年6月16日
Joyce 發表於 2007-7-16 22:58:25 |顯示全部樓層

我0係度買過吊盆
Tony 發表於 2007-7-16 23:01:01 |顯示全部樓層
園藝用品器材冇buy過,一樓D AV就...
水滸女子 發表於 2007-7-19 11:44:06 |顯示全部樓層
要買剪草機D人 間屋都有番禁上下大啦  幾千蚊 濕濕碎
EddieOR 發表於 2007-7-19 17:37:09 |顯示全部樓層
原帖由 水滸女子 於 2007-7-19 11:44 發表
要買剪草機D人 間屋都有番禁上下大啦  幾千蚊 濕濕碎

正所謂「斬草除根」,咁用手咪仲好,
我之前去農場既時候有教我地除草,佢地話除草之前先澆濕泥土,
之後再用手蚊上黎,咁就冇咁易留有根,而且係比較容易蚊出黎。
所以辛苦一小段時間,之後就可以永逸樂。剪草機就做唔到咁好既效果了。
tata 發表於 2007-7-19 18:08:46 |顯示全部樓層
原帖由 EddieOR 於 2007-7-19 17:37 發表

所以辛苦一小段時間,之後就可以永逸樂。剪草機就做唔到咁好既 ...

唔係喎~啲人用剪草機通常都留番約半cm噃, 咁塊草皮先靚嘛~同埋如果外國嗰啲地方咁大, 用手蚊, 蚊一個星期唔知蚊完未呢? 外國啲人特登種草架~
EddieOR 發表於 2007-7-19 18:11:08 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2007-7-19 18:08 發表

唔係喎~啲人用剪草機通常都留番約半cm噃, 咁塊草皮先靚嘛~同埋如果外國嗰啲地方咁大, 用手蚊, 蚊一個星期唔知蚊完未呢? 外國啲人特登種草架~

睇你有咩用啦!因為我地上次去既農場係種蔬菜既,咁除左雜草就可以唔會搶咁多肥。
如果你係用黎整個足球場,咁就一定唔可以除根啦。
比得大帝 發表於 2007-7-20 09:21:39 |顯示全部樓層
原帖由 EddieOR 於 2007-7-19 17:37 發表

所以辛苦一小段時間,之後就可以永逸樂。剪草機就做唔到咁好既 ...

剪草機是把草剪短, 不是除草.  舖塊草皮細細地都萬萬聲, 自然要修得好好睇睇.

(唔好意思, 原來已經有人回答咗)

EddieOR 發表於 2007-7-20 13:15:01 |顯示全部樓層
原帖由 peter 於 2007-7-20 09:21 發表

剪草機是把草剪短, 不是除草.  舖塊草皮細細地都萬萬聲, 自然要修得好好睇睇.

(唔好意思, 原來已經有人回答咗)

原來係咁……仲以為係方便剪哂所有既草添