義賣-- Candy牌DIY護膚品 (全部沽清)(巳貼收據)

作者: candyafr 發表于 2011-3-29 22:44:44
4926 75
candyafr 發表於 2011-3-30 11:25:07 |顯示全部樓層
oneonewe 發表於 2011-3-30 08:55
candy我想要上次整eye cream條配方呀
可以俾我嗎?

不如我幫你整啦,做diy skincare要好多儀器同材料,分分鐘貴過義賣!
回復

candyafr 發表於 2011-3-30 11:26:52 |顯示全部樓層
Sylvia 發表於 2011-3-30 09:16
證明我又手慢  下次唔該"日頭"出帖, 夜晚好多時都無上嚟~

阿太唔洗驚.................見係你,可加限額,你照寫啦!thanks
回復

jellyfishy 發表於 2011-3-30 11:30:00 |顯示全部樓層

我覺得做eye cream 要好好功夫,分量和次序唔錯得,製作者往往要試多次不同的配方,才敢俾人試,candy的心機,錢補唔番,加油啊~~
回復

candyafr 發表於 2011-3-30 11:32:05 |顯示全部樓層
八王爺 發表於 2011-3-30 10:45
$60咁平!!

老實講, d精油我會不計算在內,自己出左就算.................個handcream成本好貴架, d organic 花水要~$1 /ml..........都要落好多ml架,乳化蠟都貴架.....................仲有玟瑰精油,你都知幾貴!
回復

candyafr 發表於 2011-3-30 11:33:43 |顯示全部樓層
JENWU 發表於 2011-3-30 10:57
我都係咁話, 又無喇...有無補貨? 各要一支, ok?

之前應左買俾你..............你照寫落個list度啊, thanks
回復

candyafr 發表於 2011-3-30 11:35:04 |顯示全部樓層
Claraslm 發表於 2011-3-30 11:09
I. 感冒油膏 x 4枝,每枝$50 :  G6PD 缺乏症勿賣

成份: 堅果油, 沙棘油, 杏仁油, 有機蜂蠟

Claraslm,不用後補,照賣給你, thanks!!
回復

candyafr 發表於 2011-3-30 11:35:40 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2011-3-30 11:24
真的嗎? 你放心,我實會找你拿好野~~~ 

好啊!!
回復

jellyfishy 發表於 2011-3-30 11:36:14 |顯示全部樓層
candyafr 發表於 2011-3-30 11:32
老實講, d精油我會不計算在內,自己出左就算.................個handcream成本好貴架, d organic 花水要~$ ...

哎呀~~~ candy total loss~~~~  
我又無靚花俾你,反而成日收你禮物,唔好意思~~~
回復

candyafr 發表於 2011-3-30 11:40:29 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2011-3-30 11:30
我覺得做eye cream 要好好功夫,分量和次序唔錯得,製作者往往要試多次不同的配方,才敢俾人試,candy的心 ...

thanks~~其實我自己都試過好多配方,又失敗過好幾多次,書都睇左好多.......................今次義賣的油膏和handcream係熱製法,我覺得比冷製法更好用,更滑,保存得更耐.............用得煤氣更多
回復

candyafr 發表於 2011-3-30 11:42:14 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2011-3-30 11:36
哎呀~~~ candy total loss~~~~   
我又無靚花俾你,反而成日收你禮物,唔好意思~~~   ...

唔怕啦,做朋友唔計得咁多,最緊要好野你識貨..................
回復

Sylvia 發表於 2011-3-30 11:45:44 |顯示全部樓層
I. 感冒油膏 x 4枝,每枝$50 :  G6PD 缺乏症勿賣

精油: 洋甘菊精油, 尤加利精油, 薄荷精油, 黑胡椒精油,冇光佛手柑精油

(訂購時,請copy以下表格,並填上自己名):

1.  oneonewe
2.  亞太 (差啲睇漏眼, 岩岩感冒, 正用得着)
3.
4.

II. 山茶花玫塊手霜 x 4瓶 , 30g, 每瓶 $ 60

成份: 有機山茶花油, 乳化蠟, 有機玫瑰花水,甘油,純水,玻尿酸
精油: 玫, 花梨木

http://hk.myblog.yahoo.com/candy ... =2523&next=2483

1. oneonewe
2. 小白
3. tsoiyiu1009
4. sukyee
後備 - 1. Claraslm  (手慢咗希望有貨)
5. 亞太
回復

sukyee0227 發表於 2011-3-30 11:54:25 |顯示全部樓層
eye cream 我都想賣呀!
回復

candyafr 發表於 2011-3-30 11:55:34 |顯示全部樓層
唔講大家唔知,沙棘油要$10/cc...............堅果油亦不是平油
回復

Claraslm 發表於 2011-3-30 11:56:06 |顯示全部樓層
candyafr @ thanks
回復

Sylvia 發表於 2011-3-30 12:49:43 |顯示全部樓層
candyafr 發表於 2011-3-30 11:55
唔講大家唔知,沙棘油要$10/cc...............堅果油亦不是平油

我真係唔知架, 淨係知您做一定""
回復

JENWU 發表於 2011-3-30 12:50:58 |顯示全部樓層
回復 candyafr 的帖子

多謝你!

精油: 洋甘菊精油, 尤加利精油, 薄荷精油, 黑胡椒精油,冇光佛手柑精油

3.  jenwu
4.

II. 山茶花玫塊手霜 x 4瓶 , 30g, 每瓶 $ 60

成份: 有機山茶花油, 乳化蠟, 有機玫瑰花水,甘油,純水,玻尿酸

http://hk.myblog.yahoo.com/candy ... =2523&next=2483

1. oneonewe
2. 小白
4. sukyee
5. 亞太
6. Jenwu
回復

sukyee0227 發表於 2011-3-30 13:03:26 |顯示全部樓層
candyafr 發表於 2011-3-30 11:55

可能批發價會平d , 我哋呢d攞少少唔算多实貴 , 批發又要賺錢零售又要賺錢 , 去到我哋到仲貴
回復

oneonewe 發表於 2011-3-30 13:34:37 |顯示全部樓層
candyafr 發表於 2011-3-30 11:25
不如我幫你整啦,做diy skincare要好多儀器同材料,分分鐘貴過義賣!

好啊~
唔該哂糖糖~
上次o個隻eye cream 夜晚搽o黎訓覺好舒服!
回復

卓男媽 發表於 2011-3-30 13:34:49 |顯示全部樓層

3.  jenwu
4.  卓男媽

1. oneonewe
2. 小白
4. sukyee
5. 亞太
6. Jenwu
回復

MilkMilk 發表於 2011-3-30 17:57:31 |顯示全部樓層

3.  jenwu
4.  卓男媽

1. oneonewe
2. 小白
4. sukyee
5. 亞太
6. Jenwu
7. MilkMilk
回復