義賣~水母手工皂 (沽清)

作者: jellyfishy 发表于 2011-3-29 10:35:13
4861 81
Fleur 發表於 2011-3-30 01:05:46 |顯示全部樓層
Apple818 發表於 2011-3-29 18:23
Jellyfish 你D手工皂好靚呀, 我又想學整, 可以嗎?

小諸

唔該預埋我, 其實我以前都整過, 仲從外國訂購材料, 好好玩呀.
jellyfishy 發表於 2011-3-30 08:53:56 |顯示全部樓層
Fleur 發表於 2011-3-30 01:05
唔該預埋我, 其實我以前都整過, 仲從外國訂購材料, 好好玩呀.

我d 香薰油大都直接在外國訂回來, 主要澳洲驗證, 訂多d 平d 麻~
原來fleur 係diy手工皂前輩, 不如你俾d 意見我地, 教下我地啦~
其實呢度好多高手, 我真係無資格教人架~
jellyfishy 發表於 2011-3-30 08:55:03 |顯示全部樓層
Sylvia 發表於 2011-3-29 11:47
我又要

你要邊隻?
Sylvia 發表於 2011-3-30 09:13:15 |顯示全部樓層
隻隻都想要
jellyfishy 發表於 2011-3-30 09:22:06 |顯示全部樓層
Sylvia 發表於 2011-3-30 09:13
隻隻都想要

現只有寒春和紅棕櫚橄欖修護乳皂, 你要那種?
Sylvia 發表於 2011-3-30 09:30:07 |顯示全部樓層
隻都要
N-Blythe 發表於 2011-3-30 09:33:12 |顯示全部樓層
寒春 1 件   1139721pyvy9wuo6w.gif
N-Blythe 發表於 2011-3-30 09:40:28 |顯示全部樓層

jellyfishy 發表於 2011-3-30 08:53
    我d 香薰油大都直接在外國訂回來, 主要澳洲驗證, 訂多d 平d 麻~
    原來fleur 係diy手工皂前輩, 不如你俾 ...

回復 jellyfishy 的帖子

一班人齊齊學、齊齊玩,大家分享心得,一樂也 8071114m4world3ne8.gif
jellyfishy 發表於 2011-3-30 09:48:24 |顯示全部樓層
N-Blythe 發表於 2011-3-30 09:40
jellyfishy 發表於 2011-3-30 08:53
    我d 香薰油大都直接在外國訂回來, 主要澳洲驗證, 訂多d 平d 麻 ...

打皂始終有風險, 人多比較危險, 實在聽唔少朋友打皂時, 彈到手面, 或通風不足, 攪到頭暈頭痛, 甚至有小朋友在家, 很易因為小朋友好奇而出事.
所以我平時都係一條友在家才會打皂~
jellyfishy 發表於 2011-3-30 09:50:49 |顯示全部樓層
死喇~~~ Sylvia 和 N-Blythe 一齊話要寒春, 我得番一件咋, 邊個要好呀?
Apple818 發表於 2011-3-30 09:54:05 |顯示全部樓層
我要 "紅棕櫚橄欖修護乳皂" x 2
flower 發表於 2011-3-30 09:56:22 |顯示全部樓層
3. ~紅棕櫚橄欖修護乳皂~ (中乾性皮膚, 修補表皮傷口和粗糙皮膚, 安眠, 夏天用尤佳)

成份:橄欖油, 棕櫚核油, 紅棕櫚油, 椰子油, 蓖麻油, 牛奶
添加物: 澳洲黑礦物泥,澳洲珊瑚紅礦物泥
Essential oil: Peppermint, Lavender (清涼, 舒緩)

存貨 (訂購時,請copy以下表格,並填上自己名):
3 件  (每件$38, 約 90g)
3.1 - flower
3.2 -
3.3 -

半小時前 上傳下載附件 (53.29 KB)
jellyfishy 發表於 2011-3-30 09:57:06 |顯示全部樓層
Sylvia,不如預一件紅棕櫚橄欖修護乳皂給你,讓一件"寒春”給 N-Blythe,好嗎?
jellyfishy 發表於 2011-3-30 09:57:32 |顯示全部樓層
Apple818 發表於 2011-3-30 09:54
我要 "紅棕櫚橄欖修護乳皂" x 2

多謝支持~~~
Sylvia 發表於 2011-3-30 10:02:15 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2011-3-30 09:57
Sylvia,不如預一件紅棕櫚橄欖修護乳皂給你,讓一件"寒春”給 N-Blythe,好嗎? ...

好, 無所謂, 反正我唔捨得用多
jellyfishy 發表於 2011-3-30 10:05:10 |顯示全部樓層
flower 發表於 2011-3-30 09:56
3. ~紅棕櫚橄欖修護乳皂~ (中乾性皮膚, 修補表皮傷口和粗糙皮膚, 安眠, 夏天用尤佳)

成份:橄欖油, 棕 ...

連我原本留俾自己用個件都留俾你啦~ 希望你喜歡~
jellyfishy 發表於 2011-3-30 10:05:31 |顯示全部樓層
Sylvia 發表於 2011-3-30 10:02
好, 無所謂, 反正我唔捨得用多

你真順得人~~ thank you 晒~~~
Sylvia 發表於 2011-3-30 10:13:50 |顯示全部樓層
我都係跟您啫
flower 發表於 2011-3-30 10:27:05 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2011-3-29 10:45

成份:橄欖油, 棕 ...

謝謝割愛, 即係$38 +$38 = $76, 面交定入戶口呢 ? 如果入戶口, 交收時我比收條你得嗎? 因不方便上傳收條. 謝謝 !

睇漏咗....... 面交 .....
待收齊款項後我張貼捐款收據[/size]
jellyfishy 發表於 2011-3-30 10:35:27 |顯示全部樓層
flower 發表於 2011-3-30 10:27
謝謝割愛, 即係$38 +$38 = $76, 面交定入戶口呢 ? 如果入戶口, 交收時我比收條你得嗎? 因不方便上傳收條. ...

係呀~ 面交呀~ 寄皂危險, 我試過寄失.... 心痛啊~
順便到時現金交收~