返回列表 發新帖

為咗六千蚊攪到滿城風雨, 不如捐俾日本

作者: 比得大帝 发表于 2011-3-14 12:24:06
4729 33
八王爺 發表於 2011-3-24 10:27:16 |顯示全部樓層
菅直人 哩個人品差!
[wendy] 發表於 2011-4-13 23:16:34 |顯示全部樓層
人品差唔差就唔清楚,淨係知佢救災唔合格。
jose666 發表於 2012-8-17 20:35:07 |顯示全部樓層
唔會全數~
比得大帝 發表於 2012-8-20 09:11:38 |顯示全部樓層
jose666 發表於 2012-8-17 20:35
唔會全數~

生 命 的 價 值 其 實 不 在 乎 它 的 多 少,

而 在 於 它 的 內 涵 是 否 充 滿 了 快 樂
八王爺 發表於 2012-8-20 17:27:47 |顯示全部樓層
好久不見大帝上來。
一齊吹吹水。
maybabe 發表於 2012-8-20 22:47:58 |顯示全部樓層
咁耐既post都會浮返上黎既,
比得大帝你好呀
比得大帝 發表於 2012-8-20 23:08:01 |顯示全部樓層
當然啦, 這裏是我的家.  不過比較忙.
loveting1230 發表於 2012-10-1 20:58:10 |顯示全部樓層
比邊個都好... 吾好比日本!
cklife 發表於 2012-10-3 13:10:34 |顯示全部樓層
日本有咁多閒錢買釣魚島...唔洗我地捐啦...

我地中國本身都仲有好多窮人,係都幫番同胞先啦...
Christopher 發表於 2012-10-3 22:19:18 |顯示全部樓層

完成唔贊成, 日本人系果D搶人地D野然後自己喊窮既國家, 佢地都識咩叫窮? 應該流放佢地去中國D窮鄉辟壤, 有錢都唔益佢地啦!

仲有好多更家值得捐既地方, 幾時輪得到日本? 我地中國都好多連食連讀書都冇囉!

仲有佢地有D人仲無良到唔 PASS 輻檢既菜肉, 冒充系第2個地區照賣, E D 同賣地溝油有咩分別?

你有冇睇《海豚灣》果套片? D 日本仔殘殺大量海豚, 仲用海豚肉冒充其他魚生, E D 同黑心食品都冇咩分別啦! 仲好Q殘忍添! 殺海豚系犯法架! 因為海豚都屬 "鯨魚" 類, 國際法 "鯨魚" 系唔殺得架! 佢地仲賣去其他國家!

美國做既野比日本更甚呀  發表於 2012-10-18 13:57
好憎日本人殺鯨,仲用研究做借口!  發表於 2012-10-17 19:34
gunbuster363 發表於 2012-10-17 09:50:05 |顯示全部樓層
點解要比日本仔? 佢地大把錢, 冇錢咪問佢大佬美國佬借LOR
Christopher 發表於 2012-10-17 10:00:35 |顯示全部樓層
gunbuster363 發表於 2012-10-17 09:50
點解要比日本仔? 佢地大把錢, 冇錢咪問佢大佬美國佬借LOR

日本仔比美國佬有米呀, 美國D國債自己都未攪掂!

日本自己人都唔幫自己人, 仲又攪釣魚台又攪獨島, 冇奶油幫D感既強盜囉!
HK_HO 發表於 2012-10-29 10:10:16 |顯示全部樓層
唔比日本是最正確,連去日本旅行也取消,費事益佢。
faylo 發表於 2012-10-30 21:05:42 |顯示全部樓層
我成日都林吾明,強國有二萬億reserve,總理又咁有錢,點解次次都要一方有難,十方支援,而好多事除天災因數外,其實人禍糸將問題擴大