可以還我版主身份嗎?

作者: oneonewe 發表于 2010-12-12 10:53:55
8650 66
孖吉 發表於 2010-12-13 16:15:10 |顯示全部樓層
Jesation 發表於 2010-12-13 15:44
... 高級園丁係咪仲可以搞團購o架?11v唔好唔搞啦  ...

都俾人打沉哂啦~
本來好好地,而家都唔知做黎為乜
回復

jeffiau 發表於 2010-12-13 16:23:49 |顯示全部樓層
發生咩事呀?? <---其實我不是第一次咁問

最近好像不少會員都被人降level, 咩事呀?
事前通知都無句?
所有出事的會員都被沒殺了過往的付出,
不好話11v, 一個普通會員都有為個forum付出過,
一係大家全部轉去HK Garden囉, 那你鐘意點話事都得

ps. 我沒有針對任何人, 因小弟至今仍不知所有決定的源頭, 請別對號入坐
回復

Bubu 發表於 2010-12-13 16:33:20 |顯示全部樓層
jeffiau 發表於 2010-12-13 16:23
發生咩事呀??

事前通知都無句?
不好話11v, 一個普通會員都有為個forum付出

呵呵..可構成煽動巅覆罪了嗎 ...(說錯了, 不要打頭圍攻呀)

ps. 我沒有針對任何人, 因小人至今仍以事論事姐, 請別對號入坐
回復

Bubu 發表於 2010-12-13 16:37:10 |顯示全部樓層
Jesation 發表於 2010-12-13 15:44
雖然創立人有權話事邊個係版主邊個唔係,不過本來active o既版主,只係因為一d可以解決o既問題忽然又要另起 ...

祇要符合版面 「團購指引 」 任誰也可作團購發起人
回復

sam2008 發表於 2010-12-13 16:40:10 |顯示全部樓層
好彩大地都在香港
如果在祖國就等...............
其實講到唔平等/公主這家野,
就算在香港都一樣無啦:
有錢/有背境,打警察可以無事.............................................
換轉一個星斗蟻民........

回復

jeffiau 發表於 2010-12-13 16:43:05 |顯示全部樓層
Bubu 發表於 2010-12-13 16:33
事前通知都無句?

引用: [呵呵..可構成煽動巅覆罪了嗎 ...]

小弟學識淺薄, 想請問一下, 閣下所指的煽動巅覆罪, 是甚麼意思?

巅覆乜野? 乜呢度有政權架咩?

乜原來現在我們返左大陸咩?
回復

孖吉 發表於 2010-12-13 16:43:27 |顯示全部樓層
Bubu 發表於 2010-12-13 16:37
祇要符合版面 「團購指引 」 任誰也可作團購發起人

可以 同 願意  有好大分別啵!
回復

Bubu 發表於 2010-12-13 16:46:17 |顯示全部樓層
jeffiau 發表於 2010-12-13 16:43
引用: [呵呵..可構成煽動巅覆罪了嗎 ...]

小弟學識淺薄, 想請問一下, 閣下所指的煽動巅覆罪, 是甚麼意思 ...

你看漏了嗎~~~
(說錯了, 不要打頭圍攻呀)

ps. 我沒有針對任何人, 因小人至今仍以事論事姐, 請別對號入座
回復

Bubu 發表於 2010-12-13 16:48:18 |顯示全部樓層
孖吉 發表於 2010-12-13 16:43
可以 同 願意  有好大分別啵!

衰鬼....
回復

jeffiau 發表於 2010-12-13 16:48:41 |顯示全部樓層
Bubu 發表於 2010-12-13 16:46
你看漏了嗎~~~
(說錯了, 不要打頭圍攻呀)

你看漏了嗎~~~

(小弟學識淺薄, 想請問一下, 閣下所指的煽動巅覆罪, 是甚麼意思?
我是向你請教呀~~~)

回復

Bubu 發表於 2010-12-13 16:51:02 |顯示全部樓層
jeffiau 發表於 2010-12-13 16:48
你看漏了嗎~~~

(小弟學識淺薄, 想請問一下, 閣下所指的煽動巅覆罪, 是甚麼意思?

小的.....不敢不敢..祇是有感而發 , 一早己說過 ~~說錯了, 不要打頭圍攻呀

呵呵..可構成煽動巅覆罪了嗎 ...(說錯了, 不要打頭圍攻呀)

ps. 我沒有針對任何人, 因小人至今仍以事論事姐, 請別對號入坐
回復

jeffiau 發表於 2010-12-13 16:55:19 |顯示全部樓層
Bubu 發表於 2010-12-13 16:51

你只是引用我的話, 都又無講明我衰乜野,
那小弟想請問一下, 我咁講, 又有構成D咩罪呀?

呢個forum邊條講明話我咁講有問題呀?
是不是不可以讓人表達意見呀?
是不是不可以讓有人提意呀?

我剛剛查過, 版規和香港基本法, 都無人條叫巅覆罪喎!
乜原來現在我們返左大陸咩?喎,

唉小弟無用, 唔識野, 真的想向你請教一下,
如果不是犯左法都不知呀....

小弟無知, 如果有咩講錯, 多多得罪啊
回復

karenclc1 發表於 2010-12-13 16:55:36 |顯示全部樓層
本來好地地, 開開心心交流種吓花, 做咩要攪到甘, 倒頭來一齊都好像源於果5%的問題
回復

karenclc1 發表於 2010-12-13 16:56:31 |顯示全部樓層
Bubu 發表於 2010-12-13 16:33
事前通知都無句?

好彩我無咩level, 降無可降
回復

karenclc1 發表於 2010-12-13 16:58:45 |顯示全部樓層
jeffiau 發表於 2010-12-13 16:55

可能無拿拿派d特工拉你返祖國勞改, 所以岩ge, 有咩講清楚, 唔好估黎估去
回復

Bubu 發表於 2010-12-13 16:59:26 |顯示全部樓層
jeffiau 發表於 2010-12-13 16:55

言重了吧
回復

corina 發表於 2010-12-13 17:03:09 |顯示全部樓層
支持11v,等我去hkgarden睇下先~
回復

Bubu 發表於 2010-12-13 17:08:19 |顯示全部樓層
噢.......
收工了...
Good  Luck  to  everyone
回復

jack872184 發表於 2010-12-13 17:48:46 |顯示全部樓層
恕我有話直說(不會因言獲罪的吧?)
是次事宜,管理員似有濫用職權之嫌,
1.11V沒有收到任何除名通知,而管理員一句"不知你是否沒有收到"就順水推舟,
就了卻不少麻煩.
2."出售事宜"及"管理風格和其它版主不是太磨合之指控實太空洞,令人不明所以
3.11V縱使開設了另一個網站,但與在這裏做版主,有何衝突?
況且11V從未在園藝館宣傳過任何hkgarden的post(我也是現在才得知有hkgarden)
3.管理員亦完全漠視11V為園藝館作過的功勞

同時,管理員亦有以"莫需有"加罪之疑.
為何11V被除名不用大家投票決定,也不先行通知?!
難道有人想用快刀斬亂麻之法以掩人耳目?!

本人對此事深感到失望、痛心。
望管理員可以還11V園藝茶座版主身份.
支持oneonewe!
回復

jellyfishy 發表於 2010-12-13 18:54:01 |顯示全部樓層
唉.... 管理員, 其實即係館長, 等於公司的老板囉.
做一個公司老板, 佢好人史, 大家固然開心, 民唔民主, 我諗未必係呢個館長首要考慮. 11v都post 了佢的pm 出來, 都講得明明白白了, 館長認為和她管理風格唔夾, 也唔鍾意她另開forum~
老板炒人, 佢係咪有私底下warn過當時人, 大家無從證實. 11v和館長以前有無牙齒印, 大家又知嗎? 11v也不是第一次另起爐灶了, 第一次, 館長無炒人, 第二次, 館長唔鍾意, 佢想炒, 誰可以阻止嗎?
當大家還為minmin炒人一事討論紛紛時, 女主角似乎正積極建立她的新屋. 我諗, 如果大家想支持她, 可以去她的新居 house warming 下, 好過在這個post 討論政治這些dirty 東西.

如果因為member 積分問題導致大家不便, 建議另開post 要求minmin 解釋.  

來forum玩, 就好似去茶樓飲早茶一樣,  啱傾的坐埋一枱, 哈哈笑笑又一個早上, 唔啱傾的, 咪行遠d 去第二張枱坐囉, 無人會去死同一張枱~

希望大家開開心心玩, 我又繼續我的新玩意... 打皂去也~~~

評分

查看全部評分

回復