可以還我版主身份嗎?

作者: oneonewe 發表于 2010-12-12 10:53:55
8654 66
KandT 發表於 2010-12-13 12:10:32 |顯示全部樓層
一個論壇的成功並不是靠一個人出錢+出力就OK.   我很敬佩出錢出力的人, 但勞心勞力的人也付出不少, 不應該被抺殺/矮化.   

創立係好值得尊重, 但唔係大哂囉.
回復

jellyfishy 發表於 2010-12-13 12:17:20 |顯示全部樓層
管理風格唔夾,已經決定左要”離婚”.
年多之前我第一次遇上呢d情況,當時心情都唔好架(仲要無端端俾人鬧,好似版主去留關我事咁...好無姑姑~).
後來發現好多forum都係咁,有些forum 版主走左都無人知,甚至有forum強控會員,唔熟唔俾你講野,個d仲恐怖啦.見得多,已變得平常心了~
回復

Bubu 發表於 2010-12-13 12:23:56 |顯示全部樓層
國有國法  家有家規
況且 mm 多年來並不是事事都干涉的人  
  此處不留人  自有留人處 ; 合得來 不合則去
如果大家要支持 one 的話   
何不去她另起的 HK Garden 民主言或盡情團購一番
回復

Bubu 發表於 2010-12-13 12:26:32 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2010-12-13 12:17
管理風格唔夾,已經決定左要”離婚”.
年多之前我第一次遇上呢d情況,當時心情都唔好架(仲要無端端俾人 ...

這裏算是民主的一角了
回復

sam2008 發表於 2010-12-13 12:31:56 |顯示全部樓層
所謂: 來說是非者,便是是非人"
請恕我一命
唔好圍插呀
回復

KandT 發表於 2010-12-13 12:32:05 |顯示全部樓層
Bubu,
minmin有說過自己是專權的人嗎? 還是我錯過了他的告白?  你這樣為他"趕客", 我真好奇他有甚麼感想.
回復

sam2008 發表於 2010-12-13 12:32:08 |顯示全部樓層
請恕我一命
唔好圍插呀
回復

jellyfishy 發表於 2010-12-13 12:32:19 |顯示全部樓層
Bubu 發表於 2010-12-13 12:23
國有國法  家有家規
況且 mm 多年來並不是事事都干涉的人  
  此處不留人  自有留人處 ; 合得來 不合則去   ...

minmin 何止”不是事事都干涉”,佢係經常唔見人~
回復

jellyfishy 發表於 2010-12-13 12:32:54 |顯示全部樓層
sam2008 發表於 2010-12-13 12:32
請恕我一命
唔好圍插呀

無人圍插你,來來來,坐低飲杯茶吹下水啦~~ (係喎~ 呢度係管理處,唔係吹水版)
回復

Bubu 發表於 2010-12-13 12:42:42 |顯示全部樓層
KandT 發表於 2010-12-13 12:32
Bubu,
minmin有說過自己是專權的人嗎? 還是我錯過了他的告白?  你這樣為他"趕客", 我真好奇他有甚麼感想. ...
KandT

KandT
發表於 半小時前 |只看該作者
一個論壇的成功並不是靠一個人出錢+出力就OK.   我很敬佩出錢出力的人, 但勞心勞力的人也付出不少, 不應該被抺殺/矮化.   

創立係好值得尊重, 但唔係大哂囉.

KandT
minmin 從來沒有說過他自己是專權的人  

由始到终是你說的
~~大哂和專權有何異同????

「趕客」????
香港是自由開放的地方 , 有麝自然香 ...
正所謂 : 有強姦 冇焗賭   何況脚是生在你自已身上吧了

回復

Bubu 發表於 2010-12-13 12:44:28 |顯示全部樓層
sam2008 發表於 2010-12-13 12:32 "
請恕我一命
唔好圍插呀

傻啦...

誰來圍插呀...
回復

llaus 發表於 2010-12-13 12:54:21 |顯示全部樓層
這樹隻蛙都俾人圍插過啦
回復

Bubu 發表於 2010-12-13 12:56:16 |顯示全部樓層
llaus 發表於 2010-12-13 12:54
這樹隻蛙都俾人圍插過啦

那次差點變成~~田鷄粥
回復

kerorozIL 發表於 2010-12-13 13:58:00 |顯示全部樓層
唉,原本仲以為園藝館係一個美好既地方,喜愛園藝既可以一齊尼聚集.
今次事件我都開始對園藝館失望
回復

sam2008 發表於 2010-12-13 14:07:12 |顯示全部樓層
都是個別版面有問題咋
好多版都好正常呀---因參與都有同一目標囉
回復

KandT 發表於 2010-12-13 14:21:27 |顯示全部樓層
回復 Bubu 的帖子

嗱, 我純粹以事論事, 冇講人名.  人物係你估&對號入座啫.
回復

Bubu 發表於 2010-12-13 14:40:31 |顯示全部樓層
KandT 發表於 2010-12-13 14:21
回復 Bubu 的帖子

嗱, 我純粹以事論事, 冇講人名.  人物係你估&對號入座啫.

咁都得
me too X 2   
回復

tsoiyiu1009 發表於 2010-12-13 14:58:56 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2010-12-13 09:00
上次攪版主選舉, 係我話攪, 非管理員minmin話事. 就算選左, 都要得佢permit.
誰當版主, minmin 是最終決 ...

咁都算係有問過下我地意見丫~
我就最憎講都唔講,24小時通知都無...
咁就action...甚至乎事後連一句抱歉既客套說話都懶得講...
我唔係講緊minmin 狐假虎威之人是也~
咁而家好喇~搞到以後無人再搞團購...開心喇...安樂喇...
回復

孖吉 發表於 2010-12-13 15:10:24 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2010-12-13 12:06
你真到point. 這兒某些區受歡迎,全因個別版主的落力度和支持度.
管理員,佢肯耐不耐幫手執下版面攪下sy ...

如果真係有咁o既一日,而我又未失踨o既,我一定撐你!

但係今日我要撐 11v,因為呢度卦名的版主多蘿蘿, active o既版主剩返冇幾多個!

既然 呢度 而家已經有人喳藤條,應該多幾個人喳旗仔,個 forum 先好玩咖嘛~
回復

Jesation 發表於 2010-12-13 15:44:08 |顯示全部樓層
雖然創立人有權話事邊個係版主邊個唔係,不過本來active o既版主,只係因為一d可以解決o既問題忽然又要另起爐灶,之前有植物園呀,而家又garden,度度要setup過好煩ahma。大家都只係種花,可唔可以河蟹咗就算呀?

btw,高級園丁係咪仲可以搞團購o架?11v唔好唔搞啦 <-- 對唔住我係市儈咗少少。
回復