士多啤梨種子

作者: flora0908 发表于 2009-3-23 20:09:56
2289 17
我琴日(22)去拱北買左包士多啤梨種子,多左d出黎呀,你地有無人要呀,有的請pm我啦,(數量有限)!!!!!!!!!
vicky 發表於 2009-3-24 23:36:57 |顯示全部樓層
好象现在还不是种的时候,不知道我有没有记错
Juna 發表於 2009-3-25 10:00:13 |顯示全部樓層
記得係最早8,9月播種...12月左右開始有果, 因為現在播種, 夏天太熱
小詹 發表於 2009-3-25 15:54:41 |顯示全部樓層
是不是萬佳買
flora0908 發表於 2009-3-25 19:26:58 |顯示全部樓層
小詹: 是不是萬佳買
是的
flora0908 發表於 2009-3-25 19:31:58 |顯示全部樓層
Juna: 記得係最早8,9月播種...12月左右開始有果, 因為現在播種, 夏天太熱
唔鬼理lu,本來我都有唸過衣嫁種好似唔係咁好,但見佢話係發芽適温係15至25度之間所以想試下
Juna 發表於 2009-3-25 19:33:01 |顯示全部樓層
flora0908: 唔鬼理lu,本來我都有唸過衣嫁種好似唔係咁好,但見佢話係發芽適温係15至25度之間所以想試下
我有諗過, 拎返公司有冷氣, 咁夏天就無咁熱...
flora0908 發表於 2009-3-25 19:40:40 |顯示全部樓層
Juna: 我有諗過, 拎返公司有冷氣, 咁夏天就無咁熱...
你想唔想要種子呀我有d多左出黎呀,我覺得係萬佳買戈個牌子好低,我上次係街士買左包士多啤梨種子入面得十幾粒要5蚊,今次係萬佳買100粒只需5.9超低
Juna 發表於 2009-3-25 19:44:59 |顯示全部樓層
flora0908: 你想唔想要種子呀我有d多左出黎呀,我覺得係萬佳買戈個牌子好低,我上次係街士買左包士多啤梨種子入面得十幾粒要5蚊,今次係萬佳買100粒只需5.9超低
咁多... 要幾粒種下...謝謝!
flora0908 發表於 2009-3-25 19:51:02 |顯示全部樓層
Juna: 咁多...要幾粒種下...謝謝!
哈哈哈,點比你好呢
你介唔介意比個地址我寄比你呀,因為我未見過你,都唔知點好
Juna 發表於 2009-3-25 20:09:53 |顯示全部樓層
flora0908: 哈哈哈,點比你好呢你介唔介意比個地址我寄比你呀,因為我未見過你,都唔知點好
應該你, 你唔好介意就真, 寄都好, 唔使專程走出來...哈哈! pm 你
flora0908 發表於 2009-3-26 19:06:30 |顯示全部樓層
Juna: 應該你, 你唔好介意就真, 寄都好, 唔使專程走出來...哈哈! pm 你
咁我聽日寄比你啦
Juna 發表於 2009-3-26 19:08:04 |顯示全部樓層
十分多謝你啊!
flora0908 發表於 2009-3-26 19:10:51 |顯示全部樓層
Juna: 十分多謝你啊!
唔洗客氣
Juna 發表於 2009-3-26 19:11:44 |顯示全部樓層
flora0908: 咁我聽日寄比你啦
萬分多謝你呀!
flora0908 發表於 2009-3-27 18:07:03 |顯示全部樓層
Juna: 萬分多謝你呀!
我岩岩寄左啦,應該好快收到嫁啦
Juna 發表於 2009-3-27 18:20:38 |顯示全部樓層
flora0908: 我岩岩寄左啦,應該好快收到嫁啦
謝謝 !
Juna 發表於 2009-3-30 16:20:47 |顯示全部樓層
幾粒都咁多, 多謝 FLORA
初登記花友

貼文

FANS

聯絡園藝館|手機版|HKplants