【徵求】好辣的辣椒種子

作者: BTFCHAU 發表于 2008-2-26 15:57:48
1409 5
其實呢我吾知佢系咩品種,淨系想揾 D 好辣的辣椒種子。因為我種意 spicy food 請問有冇人有?

萬分感激 ! ! !
amiko_zoo 發表於 2008-2-26 21:35:43 |顯示全部樓層
是否叫指天椒?? 相信呢隻已經非常辣了
可在街市買自取種子
回復

DAVIDYIP 發表於 2008-2-26 22:08:39 |顯示全部樓層
我最近有朋友給我兩隻辣椒,橙色的,據講好辣,辣過"指天椒"。
我食得好辣的,但給他講到我都有些許掙扎
你要種子的話 PM 我,我俾地址你,寄回郵。
回復

BTFCHAU 發表於 2008-2-26 22:56:46 |顯示全部樓層
原帖由 DAVIDYIP 於 2008-2-26 22:08 發表
我最近有朋友給我兩隻辣椒,橙色的,據講好辣,辣過"指天椒"。
我食得好辣的,但給他講到我都有些許掙扎
你要種子的話 PM 我,我俾地址你,寄回郵。 ...

oh really? i love spicy............Thank you very much.
回復

sandy 發表於 2008-2-26 23:41:43 |顯示全部樓層
平時係街市買到非常辣既指天椒. 會唔會拿佢裏面種子落種便ok 呢?  如你需要. 我可以寄隻比你. pm我啦.  我食開果隻都係係辣的. 你可以拿去睇下係你咪要既辣度.
回復

BTFCHAU 發表於 2008-2-27 20:46:39 |顯示全部樓層
原帖由 sandy 於 2008-2-26 23:41 發表
平時係街市買到非常辣既指天椒. 會唔會拿佢裏面種子落種便ok 呢?  如你需要. 我可以寄隻比你. pm我啦.  我食開果隻都係係辣的. 你可以拿去睇下係你咪要既辣度. ...

我已有指天椒la.....多謝晒. 覺得吾夠勁想挑戰下更辣
回復