紫版推廣互動

作者: 比得大帝 發表于 2010-11-2 22:02:52
23588 285
冰兒 發表於 2010-11-5 17:50:45 |顯示全部樓層
回復  比得大帝

大帝閣下, 我覺得下面呢個帖或類似嘅帖都可以用嚟比賽啊!!  
    即使樓主沒有報名,  ...
chanpyhilda 發表於 3/11/2010 21:51

多謝Chanpyhilda,其實我都覺得滿奇怪,通知版友就算不太懂得,都會猜想一下是什麼問題,可是除了版主,居然沒有人對這件事有興趣。>_<
回復

冰兒 發表於 2010-11-5 18:12:11 |顯示全部樓層
報名 (未知點玩, 唔識死, 報住名都得)
1.SSCP
2.tongtony (我很怕死,但我要報名)
3. chanpyhilda (我絕對喜歡被利誘, 而且都好怕死, 但都一於心口揹返個勇字!!)
4. N-Blythe (唔知點玩,可能好好玩,歡樂紫園樂滿Fun,支持齊齊玩!)
5. puppy (有得玩就得,我除左唔識死,好多野都唔識架,請多多指教)
6. 栗子 (我要學下個死字點寫啦)
7. Jodie Chan (十卜十卜是次活動)
8. kobyip (唔理喇, 死就死啦)
9. 冰兒 (一個甚麼都不懂的新人...恭喜你們,你們已經找到人「墊屍底」啦!「屍人皇」就是在下。)
回復

冰兒 發表於 2010-11-5 18:13:20 |顯示全部樓層
咁吖, 先送出第一個奬品俾教授粉的花友.

有冇人報名參加? 先報名, 然後出post講解授粉過程, 圖文並茂, 如 ...
比得大帝 發表於 4/11/2010 23:03

貼書可以嗎?XDDD
回復

SSCP 發表於 2010-11-5 18:22:25 |顯示全部樓層
回復 91# 比得大帝
(只是路過,唔知點玩,又想唔玩又想玩,都係睇吓點玩先!)
回復

+:栗子:+ 發表於 2010-11-5 22:07:46 |顯示全部樓層

1.        先儲彈藥, 收集禮品 (請交禮物)
A: 比得大帝 送出 Yukako 開花株
B: GMT+8送出 Sinn. Freida 開花株, Hot Summer Day 小苗, Sinn. Caitlin 小苗
C: tongtony (Rob's Humpty Doo 十字花苗1盆)
D: jo_jo 送出 Candy Bells 十字花側芽苗, Senk's Vespa Verde 中苗, S. Ozark Pink Popcorn 成株, S. Ozark Blue Popcorn 成株, S. Danielle 成株, S. HCY's Purple Mist 成株 (加貓毛 )
E: adakong送出堇蘭小苗(Sweet Love, Crystal Ice & Xolo)
F: chanpyhilda: 大天鵝走莖 (加狗毛.....)
G: oio (Cathy Firework、Wild Irish Rose 同 Ethel Explosion 小苗)
H: strawberry送出小苗(Sinn. Country Grace,Kohleria multifolia,Smith. multiflora小鱗莖)
I: kobyip (Chirita Tamiana 流鼻涕小苗 X3 分享自kk_kwong 種子)
J: JodieChan (Chirita Tamiana 流鼻涕小苗 + dreampuff 小苗)
K: ,惡死EE AV大清場: 104 (2吋盤), Petite Blarnet  (3吋盤), Coralette( 2吋盤), 以下呢D種在1oz 試飲杯內: Optimana Little Moonstone, A86, Moon Gold, Icybery, Iris Fruit, Dreampuff, Little Rick, Blue Fly Tail
L: nwss54510 : 女兒紅小苗3盆
M: 栗子: 我唔識死, 我d花都唔識死 Sinn. Ozark Red Lightings 一大一小好生養共2盆
回復

fnv234 發表於 2010-11-5 22:27:32 |顯示全部樓層
比tongtony呃咗入嚟,有D唔係好明,不過都支持下
1.SSCP
3. chanpyhilda (我絕對喜歡被利誘, 而且都好怕死, 但都一於心口揹返個勇字!!)
4. N-Blythe (唔知點玩,可能好好玩,歡樂紫園樂滿Fun,支持齊齊玩!)
5. puppy (有得玩就得,我除左唔識死,好多野都唔識架,請多多指教)
9. 冰兒 (一個甚麼都不懂的新人...恭喜你們,你們已經找到人「墊屍底」啦!「屍人皇」就是在下。)
10. fnv234(其實我唔係好明要做乜
回復

fnv234 發表於 2010-11-5 22:28:59 |顯示全部樓層
呢度都支持下,不過我冇乜特別野咋
1.        先儲彈藥, 收集禮品 (請交禮物)
A: 比得大帝 送出 Yukako 開花株
B: GMT+8送出 Sinn. Freida 開花株, Hot Summer Day 小苗, Sinn. Caitlin 小苗
C: tongtony (Rob's Humpty Doo 十字花苗1盆)
D: jo_jo 送出 Candy Bells 十字花側芽苗, Senk's Vespa Verde 中苗, S. Ozark Pink Popcorn 成株, S. Ozark Blue Popcorn 成株, S. Danielle 成株, S. HCY's Purple Mist 成株 (加貓毛 )
E: adakong送出堇蘭小苗(Sweet Love, Crystal Ice & Xolo)
F: chanpyhilda: 大天鵝走莖 (加狗毛.....)
G: oio (Cathy Firework、Wild Irish Rose 同 Ethel Explosion 小苗)
H: strawberry送出小苗(Sinn. Country Grace,Kohleria multifolia,Smith. multiflora小鱗莖)
I: kobyip (Chirita Tamiana 流鼻涕小苗 X3 分享自kk_kwong 種子)
J: JodieChan (Chirita Tamiana 流鼻涕小苗 + dreampuff 小苗)
K: ,惡死EE AV大清場: 104 (2吋盤), Petite Blarnet  (3吋盤), Coralette( 2吋盤), 以下呢D種在1oz 試飲杯內: Optimana Little Moonstone, A86, Moon Gold, Icybery, Iris Fruit, Dreampuff, Little Rick, Blue Fly Tail
L: nwss54510 : 女兒紅小苗3盆
M: 栗子: 我唔識死, 我d花都唔識死 Sinn. Ozark Red Lightings 一大一小好生養共2盆
N: fnv234:大天鵝一盆
回復

+:栗子:+ 發表於 2010-11-5 22:47:45 |顯示全部樓層
我試緊踢人入會啦
回復

比得大帝 發表於 2010-11-5 23:18:39 |顯示全部樓層
我試緊踢人入會啦
+:栗子:+ 發表於 2010-11-5 22:47

其實我想加埋, 被你(a) 踢入會的人(b), 再拉到人(c)入會, 咁哩個人(c), 都算埋當你(a)嘅數, 即係 =
(a)踢咗兩個入會 (b) and (c)
(b)踢咗一個入會 (c)
咁先係層壓式, 不過怕你地又話太複雜
回復

比得大帝 發表於 2010-11-5 23:20:02 |顯示全部樓層
貼書可以嗎?XDDD
冰兒 發表於 2010-11-5 18:13

得, 不過要貼你寫的書才可以add12icon
回復

hellokitty_971 發表於 2010-11-5 23:24:26 |顯示全部樓層
1.SSCP
10. fnv234(其實我唔係好明要做乜)
11. hellokitty_971(我完全唔明玩咩^0^)/
回復

+:栗子:+ 發表於 2010-11-5 23:27:32 |顯示全部樓層
其實我想加埋, 被你(a) 踢入會的人(b), 再拉到人(c)入會, 咁哩個人(c), 都算埋當你(a)嘅數, 即係 =
(a)踢 ...
比得大帝 發表於 2010-11-5 23:18

所以第一個做層壓式既人先係最賺錢
回復

adakong 發表於 2010-11-5 23:28:34 |顯示全部樓層

1.SSCP
11. hellokitty_971(我完全唔明玩咩^0^)/
12. adakong (唔駛C, 有咁多人陪, 一於攪慶攪興 高高興興)
回復

小女子 發表於 2010-11-5 23:50:44 |顯示全部樓層
1.SSCP
12. adakong (唔駛C, 有咁多人陪, 一於攪慶攪興 高高興興)
13. 小女子(玩下都好,支持紫版)
回復

fanhoiyiu 發表於 2010-11-6 00:50:13 |顯示全部樓層
比tongtony呃咗入嚟,絶對唔明玩乜,不過受人恩惠千年記,一叫到就幫手,支持支持
1.SSCP
14. fanhoiyiu (有得玩齊高興)
回復

siumeow 發表於 2010-11-6 03:40:40 |顯示全部樓層
我唔喺香港, 冇得玩, 但支持.

昨天在網上見到個交換遊戲, 幾得意, 想提議.

Round Robin 交換遊戲:
1. 樓主開一個交換 post , 準備一個盒 (盒內放將作交換的小苗 or 葉片, e.g. 十多棵).
2. 如想參與者, 喺個 post 報名.
3. 所有報名者, pm樓主聯絡地址 or 交收地點.
4. 到截止日, 樓主編排盒子次序 or 交收路線. (郵寄 or 面交)
5. 當收到盒子, 請 make a post (e.g. 已收到盒子, 將於明天郵寄 or 面交 ABC).
6. 當盒子到手時, 可自由挑選盒內小苗 or 葉片. 每取一棵要添回一棵. (取小苗添小苗. 取葉片添葉片).
7. 最後盒子返回樓主手中為止.

- 樓主不需列出盒中所有小苗/葉片名稱, 以增加神秘感. 但可列出一二, 以吸引人參加.

希望唔會太複習.
回復

HI-NAMASTE 發表於 2010-11-6 09:37:41 |顯示全部樓層

比tongtony前輩呃咗入嚟,佢話好易中獎喎, 我成世人都從來無中獎命, 希望今次有獎品攞啦.支持tongtony.
1.SSCP
15. HI-NAMASTE (我完全唔知玩咩, 但係希望今次能夠攞獎品改變命運.)
回復

alexander 發表於 2010-11-6 10:04:58 |顯示全部樓層
比tongtony前輩呃咗入嚟,佢話好易中獎喎, 我成世人都從來無中獎命, 希望今次有獎品攞啦.支持tongtony.
1.SSCP
15. HI-NAMASTE (我完全唔知玩咩, 但係希望今次能夠攞獎品改變命運.)
16. alexander (我真係唔知做乜o架~)
回復

ylee 發表於 2010-11-6 10:51:49 |顯示全部樓層
比tongtony叫咗入嚟, 希望今次有獎品攞啦. 如果中獎真係要多謝tongtony.
1.SSCP
16. alexander (我真係唔知做乜o架~)
17. Ylee (我都唔知做乜o架,不過lai高興吓啦)
回復

ylee 發表於 2010-11-6 10:57:00 |顯示全部樓層
回復 1# 比得大帝

Peter,
D gifts 唔係非洲紫羅蘭及苦苣苔科植物得唔得
回復