紫版推廣互動

作者: 比得大帝 發表于 2010-11-2 22:02:52
23620 285
比得大帝 發表於 2010-11-4 23:03:39 |顯示全部樓層
同意呀,我曾經想試下授粉,但好似無粉授唔到,唔知係咪迷你種太細小我睇唔到呢,好失敗!!
如果培植到,雖然需時,不過我諗會好好玩啦.
puppy 發表於 2010-11-4 19:21

咁吖, 先送出第一個奬品俾教授粉的花友.

有冇人報名參加? 先報名, 然後出post講解授粉過程, 圖文並茂, 如以前有授過粉的, 可以展示授粉成果.

報名者:
xxxxx   想得那一份奬品
回復

Tony 發表於 2010-11-4 23:09:36 |顯示全部樓層
做av定迷岩授粉?
回復

比得大帝 發表於 2010-11-4 23:29:51 |顯示全部樓層
兩樣都得
回復

Tony 發表於 2010-11-4 23:37:05 |顯示全部樓層
av我做咗,係咪可以報
回復

比得大帝 發表於 2010-11-4 23:42:33 |顯示全部樓層
Of course la
回復

SSCP 發表於 2010-11-5 07:23:19 |顯示全部樓層
早晨LAadd14icon
回復

kobyip 發表於 2010-11-5 08:55:56 |顯示全部樓層
交咗禮物, 要另外再報名, 因為不是所送禮的人都參加"玩"
比得大帝 發表於 4-11-2010 14:10

丫呀呀....矇查查添, 乜原來咁玩架add9icon add9icon
回復

kobyip 發表於 2010-11-5 08:57:44 |顯示全部樓層
報名 (未知點玩, 唔識死, 報住名都得)
1.SSCP
2.tongtony (我很怕死,但我要報名)
3. chanpyhilda (我絕對喜歡被利誘, 而且都好怕死, 但都一於心口揹返個勇字!!)
4. N-Blythe (唔知點玩,可能好好玩,支持齊齊玩!)
5. puppy (有得玩就得,我除左唔識死,好多野都唔識架,請多多指教)
6. 栗子 (我要學下個死字點寫啦)
7. Jodie Chan (十卜十卜是次活動)
8. kobyip (唔理喇, 死就死啦)
回復

chanpyhilda 發表於 2010-11-5 09:12:12 |顯示全部樓層
各位, 早晨啦!!!
第一回合已經唔識玩啦~~~
回復

比得大帝 發表於 2010-11-5 09:31:44 |顯示全部樓層
咁多禮物, 怕一個遊戲分唔哂, 暫時先開三個遊戲盤:

遊戲1:
合法層壓式推廣, 於11月19日2359分前呃到最多人入嚟報名玩"唔知玩乜"遊戲的頭三名花友獲勝, 可自選禮物一份 (除十字花, 要留嚟玩重頭戲)
例:
1.SSCP: 呃咗3個:  xxx, xxx, xxx
2.tongtony 呃咗6個 xxx, xxx, xxx,  xxx, xxx, xxx
3. chanpyhilda 呃咗2個 xxx, xxx
(呃到人入嚟玩就把自已及被呃到的名寫上去)
回復

比得大帝 發表於 2010-11-5 09:49:49 |顯示全部樓層
2. 報名口號創意比賽
玩法: 有一個推廣遊戲, 暫叫"唔知玩乜", 歡迎唔識死, 俾人呃都笑得出嘅花友參加, 只要你報名, 就自動參加了2號遊戲"報名口號創意比賽", 於11月26日2359分前, 報名參加"唔知玩乜", 名及提供一個參賽口號就得嘞, 會邀請KUNO及Jellyfishy選出頭三名, 各可自選禮物一份 (除十字花, 要留嚟玩重頭戲"唔知玩乜")

唔知玩乜 (兼報名口號創意比賽), 報名名單 (未寫口號可以隨時加, 寫咗可以隨時改, 冇所謂啦)
1.SSCP
3. chanpyhilda (我絕對喜歡被利誘, 而且都好怕死, 但都一於心口揹返個勇字!!)
4. N-Blythe (唔知點玩,可能好好玩,支持齊齊玩!)
5. puppy (有得玩就得,我除左唔識死,好多野都唔識架,請多多指教)
回復

貓后 發表於 2010-11-5 09:50:30 |顯示全部樓層
add9icon點解我睇唔明架
回復

比得大帝 發表於 2010-11-5 09:53:23 |顯示全部樓層
可能我文筆唔好, 你睇唔明可能好多人都唔明 add8icon
你講邊度唔明
回復

kobyip 發表於 2010-11-5 09:54:42 |顯示全部樓層
2. 報名口號創意比賽
玩法: 有一個推廣遊戲, 暫叫"唔知玩乜", 歡迎唔識死, 俾人呃都笑得出嘅花友參加, 只要 ...
比得大帝 發表於 5-11-2010 09:49

呢度唔係報名&交禮物咋咩??
遊戲係咪開始左喇??
定會係紫版出過新主題?? 好亂呀add9icon add9icon
回復

貓后 發表於 2010-11-5 09:59:03 |顯示全部樓層
可能我文筆唔好, 你睇唔明可能好多人都唔明
你講邊度唔明
比得大帝 發表於 2010-11-5 09:53

我有讀寫問題,所以其他人一定明白架,我要口語化架add7icon
回復

比得大帝 發表於 2010-11-5 10:03:43 |顯示全部樓層
係有點亂
1. 從來冇人話哩度係交換禮物
2. 報名參加"唔知玩乜", 收齊報名名單後, 各人在紫版別出主題比賽
3. 依家先來個報名口號創意比賽, 即係上面講嘅"遊賽2", 不用另出主題, 報名時寫埋口號就得嘞
4. 同埋來個"合法層壓式推廣"比賽, 即係上面講嘅"遊賽1", 介紹人參加"唔知玩乜",
回復

kobyip 發表於 2010-11-5 10:25:12 |顯示全部樓層

我明白晒喇, 我一向都清楚呢個post唔係交換禮物, 係提交/叫捐贈禮物比大家玩遊戲嘛, 呢個我明白架

我係呢個網年資尚淺, 有關口號創作個part, 如果我edit左, 咁後面用copy果D...好似未必跟到喎
到截止時, 用邊個post去做last評分??
我諗唔通呀

跟住果個<合法層壓式-遊賽2>都好似有同樣問題
回復

比得大帝 發表於 2010-11-5 11:20:02 |顯示全部樓層
有關口號創作個part, 如果我edit左, 咁後面用copy果D...好似未必跟到喎
到截止時, 用邊個post去做last評分??
我諗唔通呀

跟住果個<合法層壓式-遊賽2>都好似有同樣問題
kobyip 發表於 2010-11-5 10:25

1. 例如: 你見到最後有關報名的POST係 tongtony 發嘅:
------------------------------------------------------------------------------------
唔知玩乜 (兼報名口號創意比賽), 報名名單 (未寫口號可以隨時加, 寫咗可以隨時改, 冇所謂啦)
1.SSCP
------------------------------------------------------------------------------------
2. 你發帖時, copy哩個post, 然後edit你自己的部份
1.SSCP
8. kobyip (xxxxxxxxxxxxxxxx)

3. 咁下一個人想加或想改又copy你哩個post囉
回復

kobyip 發表於 2010-11-5 11:44:01 |顯示全部樓層
1. 例如: 你見到最後有關報名的POST係 tongtony 發嘅:
------------------------------------------------ ...
比得大帝 發表於 5-11-2010 11:20

多謝師兄賜教, 明白晒喇
原來係自己一直懶醒, 見到話可以隨時修改, 就以為係去edit返自己個postadd13icon
自己係度鑽牛角尖, 怪得諗唔通啦add11icon
回復

N-Blythe 發表於 2010-11-5 11:51:48 |顯示全部樓層
報名 (未知點玩, 唔識死, 報住名都得)
1.SSCP
4. N-Blythe (唔知點玩,可能好好玩,歡樂紫園樂滿Fun,支持齊齊玩!)
回復