紫版推廣互動

作者: 比得大帝 發表于 2010-11-2 22:02:52
23585 285
比得大帝 發表於 2010-11-3 15:28:31 |顯示全部樓層
2. 討論遊戲規則 (請提意)
A: 比得大帝提意: 報名接受後, 每人發一個主題, 可以是分享種植心得或圖覽, 為期1個月, 按回帖數量評分, 發主題要正確分類, 把主題的連結貼在本帖
B: doris提意:  版主每個禮拜出一題,例如班葉AV有邊幾種, 又或者噴點花AV又有邊幾種, 等參賽者交出答案之後, 版主又用一個禮拜既時間黎核實答案(苦), 能够列出最多花名既參賽者勝出, 當然就抱得美人歸啦。呢個遊戲有排玩, 而且玩完之後仲可以整理成全香港最齊全既資料庫, AV新手又唔駛成日問人自己種緊咩, 有得玩又益智。
回復

N-Blythe 發表於 2010-11-3 16:25:17 |顯示全部樓層
報名 (未知點玩, 唔識死, 報住名都得)
1.SSCP
2.tongtony (我很怕死,但我要報名)
3. chanpyhilda (我絕對喜歡被利誘, 而且都好怕死, 但都一於心口揹返個勇字!!)
4. N-Blythe (唔知點玩,可能好好玩,支持齊齊玩!)
回復

oio 發表於 2010-11-3 17:11:52 |顯示全部樓層
1. 先儲彈藥, 收集禮品 (請交禮物)
A: 比得大帝 送出 Yukako 開花株
B: GMT+8送出 Sinn. Freida 開花株, Hot Summer Day 小苗, Sinn. Caitlin 小苗
C: tongtony (Rob's Humpty Doo 十字花苗1盆)
D: jo_jo 送出 Candy Bells 十字花側芽苗, Senk's Vespa Verde 中苗, S. Ozark Pink Popcorn 成株, S. Ozark Blue Popcorn 成株, S. Danielle 成株, S. HCY's Purple Mist 成株 (加貓毛 )
E: adakong送出堇蘭小苗(Sweet Love, Crystal Ice & Xolo)
F: 大天鵝走莖 (加狗毛.....)
G: oio (Cathy Firework、Wild Irish Rose 同 Ethel Explosion 小苗)
回復

tongtony 發表於 2010-11-3 17:26:17 |顯示全部樓層
點解好似送出花花的有心人,add6icon好像比參加的人多add3icon
回復

tongtony 發表於 2010-11-3 17:31:49 |顯示全部樓層
2. 討論遊戲規則
我提議用(種植方法/花名/種植有關的句子)來玩接龍,接得多又出色者勝.
回復

N-Blythe 發表於 2010-11-3 17:57:21 |顯示全部樓層
回復 24# tongtony

標題話要唔識死嗎   20080625_aecf283f69b0f46d7496fZRKkbW3la0Q.gif   
回復

tongtony 發表於 2010-11-3 18:05:48 |顯示全部樓層
回復  tongtony

標題話要唔識死嗎   
報名 (未知點玩, 唔識死, 報住名都得) ...
N-Blythe 發表於 2010-11-3 17:57

這句真的很嚇人!!!!!!!!add12icon add12icon add12icon
回復

puppy 發表於 2010-11-3 18:38:38 |顯示全部樓層
1.SSCP
3. chanpyhilda (我絕對喜歡被利誘, 而且都好怕死, 但都一於心口揹返個勇字!!)
4. N-Blythe (唔知點玩,可能好好玩,支持齊齊玩!)
5. puppy (有得玩就得,我除左唔識死,好多野都唔識架,請多多指教)
回復

比得大帝 發表於 2010-11-3 20:33:47 |顯示全部樓層
A: 比得大帝提意: 報名接受後, 每人發一個主題, 可以是分享種植心得或圖覽, 為期1個月, 按回帖數量評分, 發主題要正確分類, 把主題的連結貼在本帖
B: doris提意:  版主每個禮拜出一題,例如班葉AV有邊幾種, 又或者噴點花AV又有邊幾種, 等參賽者交出答案之後, 版主又用一個禮拜既時間黎核實答案(苦), 能够列出最多花名既參賽者勝出, 當然就抱得美人歸啦。呢個遊戲有排玩, 而且玩完之後仲可以整理成全香港最齊全既資料庫, AV新手又唔駛成日問人自己種緊咩, 有得玩又益智。
C: tongtony提議用(種植方法/花名/種植有關的句子)來玩接龍,接得多又出色者勝.
回復

chanpyhilda 發表於 2010-11-3 21:04:43 |顯示全部樓層
回復 29# 比得大帝

我都有提議過呵!!!
    " 玩投票得唔得呀?
    投票邊個主題最有創意; 邊個d花花最靚; 邊個回帖最多; 邊個回帖/出帖最能幫助其他花友......等等?"
    http://www.hkplants.com/thread-64300-14-1.html
回復

比得大帝 發表於 2010-11-3 21:18:48 |顯示全部樓層
C: tongtony提議用(種植方法/花名/種植有關的句子)來玩接龍,接得多又出色者勝.
D: chanpyhilda 提議 " 玩投票得唔得呀? 投票邊個主題最有創意; 邊個d花花最靚; 邊個回帖最多; 邊個回帖/出帖最能幫助其他花友......等等?"
回復

chanpyhilda 發表於 2010-11-3 21:51:57 |顯示全部樓層
回復 31# 比得大帝

大帝閣下, 我覺得下面呢個帖或類似嘅帖都可以用嚟比賽啊!!  
    即使樓主沒有報名, 但有報名的花友如果可以幫到樓主醫好花花, 都可以造福紫版花友啊!! 又可以吸引花友發帖.  你話係咪呢??  
    但如果大帝閣下採納我呢個提議就真係倒我自己米囉!!!  你咪洗見到我出現囉.....
    http://www.hkplants.com/thread-64987-1-1.html
回復

比得大帝 發表於 2010-11-3 22:10:37 |顯示全部樓層
可唔可以將你嘅提義寫得簡白d囉
回復

比得大帝 發表於 2010-11-3 22:10:50 |顯示全部樓層
可唔可以將你嘅提義寫得簡白d囉
回復

+:栗子:+ 發表於 2010-11-3 23:45:52 |顯示全部樓層
1.SSCP
5. puppy (有得玩就得,我除左唔識死,好多野都唔識架,請多多指教)
6. 栗子 (我要學下個死字點寫啦)
回復

chanpyhilda 發表於 2010-11-3 23:48:45 |顯示全部樓層
回復 34# 比得大帝

我嘅意思係呢....邊個登記左嘅花友可以幫助解決到其他花友的疑難就算羸. 當然問題嘅難度要由大帝嚟定啦!!  咁玩法會唔會好覆雜呢??
回復

chanpyhilda 發表於 2010-11-3 23:49:50 |顯示全部樓層
回復 35# +:栗子:+

栗子, 萬一你學識左請教我寫....
回復

SSCP 發表於 2010-11-4 07:11:04 |顯示全部樓層
早晨呀~add14icon
回復

chanpyhilda 發表於 2010-11-4 07:27:50 |顯示全部樓層
各位, 早晨呀!!
劉華, 早晨呀!!  你一開完SHOW就上嚟啦!?  朝朝都係你最早!!
回復

比得大帝 發表於 2010-11-4 09:50:46 |顯示全部樓層
回復 36# chanpyhilda
明白

D: chanpyhilda 提議 邊個登記左嘅花友可以幫助解決到其他花友的疑難就算羸. 當然問題嘅難度要由大帝嚟定啦!!
回復