紫版推廣互動

作者: 比得大帝 發表于 2010-11-2 22:02:52
23590 285
前文:

tongtony 為求吸引花友, 達到其交換之目的, 以一個Rob's Humpty Doo 十字花苗, 利誘 chanpyhilda 於其交換主題內, 每日發一個帖, 籍以推帖, 其他花友見此, 亦義不容辭, 不斷為 chanpyhilda 打氣, 這種行為, 是
...........................................................................................................................................值得我們仿傚的.

詳情請參考
香港園藝館 » 分享版(送贈&交換) » Rob's Humpty Doo 十字花苗.
http://hkplants.com/thread-64300-14-1.html

因此, 我大膽提意, 將這精神帶來紫版, 請各人來此繼續討論

1. 先儲彈藥, 收集禮品
2. 討論遊戲規則
3. 報名
比得大帝 發表於 2010-11-2 22:05:08 |顯示全部樓層
1. 先儲彈藥, 收集禮品 (請交禮物)
A: 比得大帝 送出 Yukako 開花株

2. 討論遊戲規則 (請提意)

3. 報名 (未知點玩, 唔識死, 報住名都得)
回復

SSCP 發表於 2010-11-2 22:14:01 |顯示全部樓層
好呀...我支持你但係我冇紫羅蘭喎~add14iconadd6icon
回復

比得大帝 發表於 2010-11-2 22:45:05 |顯示全部樓層
好呀...我支持你但係我冇紫羅蘭喎~
SSCP 發表於 2010-11-2 22:14

可以報名先玩 (第三點), 不過依家都未定點玩
回復

SSCP 發表於 2010-11-2 22:47:29 |顯示全部樓層
回復 4# 比得大帝
冇問題,等劉華支持下你add14icon add4icon
回復

tongtony 發表於 2010-11-2 22:47:57 |顯示全部樓層
報名 (未知點玩, 唔識死, 報住名都得)
1.SSCP
2.tongtony (我很怕死,但我要報名)
3.
回復

tongtony 發表於 2010-11-2 22:50:11 |顯示全部樓層
先儲彈藥, 收集禮品 (請交禮物)
1.tongtony (Rob's Humpty Doo 十字花苗1盆)
2.
回復

chanpyhilda 發表於 2010-11-2 23:15:55 |顯示全部樓層
報名 (未知點玩, 唔識死, 報住名都得)
1.SSCP
2.tongtony (我很怕死,但我要報名)
3. chanpyhilda (我絕對喜歡被利誘, 而且都好怕死, 但都一於心口揹返個勇字!!)
回復

GMT+8 發表於 2010-11-2 23:26:37 |顯示全部樓層
B: GMT+8送出 Sinn. Freida 開花株, Hot Summer Day 小苗, Sinn. Caitlin 小苗
回復

chanpyhilda 發表於 2010-11-2 23:43:29 |顯示全部樓層
回復 9# GMT+8

我得大天鵝走莖jar~~~收唔收呀???
回復

nwss54510 發表於 2010-11-2 23:59:49 |顯示全部樓層
我都想送d野出黎, 但我種得唔靚~"~
回復

GMT+8 發表於 2010-11-3 00:02:24 |顯示全部樓層
只要有心, 什麼都可以喔
回復

jo_jo 發表於 2010-11-3 00:32:14 |顯示全部樓層

B: GMT+8送出 Sinn. Freida 開花株, Hot Summer Day 小苗, Sinn. Caitlin 小苗
C: tongtony (Rob's Humpty Doo 十字花苗1盆)
D: jo_jo 送出 Candy Bells 十字花側芽苗, Senk's Vespa Verde 中苗, S. Ozark Pink Popcorn 成株, S. Ozark Blue Popcorn 成株, S. Danielle 成株, S. HCY's Purple Mist 成株 (加貓毛 )
回復

SSCP 發表於 2010-11-3 07:05:21 |顯示全部樓層

大家早晨呀add6icon~我怕死,但係都想玩吓add14icon
咁我送咩好呢~等我睇下先add3icon
回復

adakong 發表於 2010-11-3 10:00:18 |顯示全部樓層

支持add10icon

C: tongtony (Rob's Humpty Doo 十字花苗1盆)
D: jo_jo 送出 Candy Bells 十字花側芽苗, Senk's Vespa Verde 中苗, S. Ozark Pink Popcorn 成株, S. Ozark Blue Popcorn 成株, S. Danielle 成株, S. HCY's Purple Mist 成株 (加貓毛 )
E: adakong送出堇蘭小苗(Sweet Love, Crystal Ice & Xolo)
回復

比得大帝 發表於 2010-11-3 10:35:29 |顯示全部樓層
嘩, 好多彈藥, 點玩都夠

2. 討論遊戲規則 (請提意)
A: 我先提意見: 報名接受後, 每人發一個主題, 可以是分享種植心得或圖覽, 為期1個月, 按回帖數量評分, 發主題要正確分類, 把主題的連結貼在本帖
回復

Tony 發表於 2010-11-3 13:54:11 |顯示全部樓層
按回帖數量評分...吹水嗰d都計?
回復

chanpyhilda 發表於 2010-11-3 14:40:25 |顯示全部樓層
E: adakong送出堇蘭小苗(Sweet Love, Crystal Ice & Xolo)
F: 大天鵝走莖 (加狗毛.....)
回復

chanpyhilda 發表於 2010-11-3 14:44:13 |顯示全部樓層

回復 16# 比得大帝

圖覽? 我c硬!! 品種又少, 攝影技術又c.....
    心得? 又c!! 點到唔夠各大大資深......
    希望個勇字打救到我啦!!!!
回復

doris 發表於 2010-11-3 14:47:54 |顯示全部樓層
遊戲玩法我有提議
版主每個禮拜出一題,例如班葉AV有邊幾種, 又或者噴點花AV又有邊幾種, 等參賽者交出答案之後, 版主又用一個禮拜既時間黎核實答案(苦), 能够列出最多花名既參賽者勝出, 當然就抱得美人歸啦。
呢個遊戲有排玩, 而且玩完之後仲可以整理成全香港最齊全既資料庫, AV新手又唔駛成日問人自己種緊咩, 有得玩又益智。
回復