甚麼地方做錯了

作者: 比得大帝 发表于 2010-9-27 14:35:46
5399 69
chanpyhilda 發表於 2010-9-29 11:29:15 |顯示全部樓層
回復 56# 比得大帝

哈哈!! 大帝, 我都係呀!! 我當時嘅價錢係唔知幾多錢+兩層樓呀.... ....如果我媽同我老斗肯, 我依家應該响金山呀...
wendy_choy_hk 發表於 2010-9-29 11:32:31 |顯示全部樓層
5記得講我地上報紙頭版都over 4次.
(緊係5好野,上完頭版,發覺每份報報紙都係老作)
chanpyhilda 發表於 2010-9-29 11:35:23 |顯示全部樓層
回復 60# wendy_choy_hk

有個好老公咪好囉!! 我恨ga!!!  我唔只冇, 我對仔女都唔算乖, 只係naughty的算回頭了, 另一個都算上U了.  只有一點同你一樣, 我仲要獨力照顧亞媽, 而且佢仲有腎病!!
jellyfishy 發表於 2010-9-29 11:35:52 |顯示全部樓層
回復  比得大帝

哈哈!! 大帝, 我都係呀!! 我當時嘅價錢係唔知幾多錢+兩層樓呀....   ....如果 ...
chanpyhilda 發表於 2010-9-29 11:29

你地班野,細細個就咁高身價,我無人出價買我喎~~ 
jellyfishy 發表於 2010-9-29 11:37:02 |顯示全部樓層
5記得講我地上報紙頭版都over 4次.
(緊係5好野,上完頭版,發覺每份報報紙都係老作) ...
wendy_choy_hk 發表於 2010-9-29 11:32

我老豆都上過頭版(又係d衰野~)哈哈~~~~

所以係呢樹吹下水分享下幾好~反而老實話真實事仲多~~
wendy_choy_hk 發表於 2010-9-29 11:37:37 |顯示全部樓層
回復  wendy_choy_hk

有個好老公咪好囉!! 我恨ga!!!  我唔只冇, 我對仔女都唔算乖, 只係naughty的算 ...
chanpyhilda 發表於 2010-9-29 11:35

大家加油呀!前途係光明的!
chanpyhilda 發表於 2010-9-29 11:38:02 |顯示全部樓層
回復 65# jellyfishy

可惜賣家唔賣呢....
比得大帝 發表於 2010-9-29 11:38:54 |顯示全部樓層
你現在都幾好啦~ 有花你養有靚夕陽俾你睇,最緊要係有個好太太陪住你,如果你當初做左有錢bb,好大機會遇唔上你太太喇~
jellyfishy 發表於 2010-9-29 11:19

當然啦, 娶到我太太係我最大的幸福, 佢雖唔高, 唔靚, 唔溫柔, 唔有錢

我有今日, 完全係我二家姐
我阿媽當時只有大哥和二家姐, 阿媽要跳樓, 大哥話死就一齊死, 二家姐唔肯死, 大哥同佢講, 我地死咗冇人照顧你, 但佢死都唔肯死

後來講出嚟, 我地笑二家姐怕死, 佢話: 如果唔係我唔肯死, 重有你地呀!
八王爺 發表於 2010-9-29 12:49:07 |顯示全部樓層
香港人的奮鬥史,我真係無嘢講。
因為我父母是初戀成功,又係獨仔獨女,雖然兩家反對,但一直恩愛如今。
又生咗四條化骨龍,捱大晒啲仔女,依家佢地即使退咗休,無乜積蓄都倆口子happy。
所以我真係無經歷過,好似各位的日子。
冧真,要俾一個幸福童年啲小朋友,唔係咁易,但又係咪真係咁必須呢?
poon6000 發表於 2010-10-10 10:14:43 |顯示全部樓層
人生無常中有常.有常本無常。不如意事十常八九.不能盡如人意.但求問心無愧~