近日受到pm的滋擾.

作者: natsuki 发表于 2010-8-20 22:22:30
17781 137
peter1953 發表於 2010-8-28 19:44:40 |顯示全部樓層
解決問題, 對事不對人

1. 所收款項已匯給供應商, 因此沒法退款, 而且做人答應了的事情就要負責任, 因為個 ...
比得大帝 發表於 2010-8-28 16:32

我係1953喎,唔係1314呀,好彩冇變 5354!算啦,我都退出呢件事啦,想唔到件事越睇越唔簡單?
kerorozIL 發表於 2010-8-28 19:50:01 |顯示全部樓層
如果佢唔要既,就分享比其他花友,反正係用佢的錢買
P.S:唔知佢而家點樣"追究到底"
oneonewe 發表於 2010-8-28 20:17:34 |顯示全部樓層
其實我都中o左招
佢join團時我都估到會出事
我收到o既pm同natsuki差唔多
不過唔同o既係我仲可以改單
所以答應退款俾佢(廢事煩)
不過我仲未退款
使唔使hold住先?
tsoiyiu1009 發表於 2010-8-28 21:20:43 |顯示全部樓層
回復 63# oneonewe

oneone~你應承左佢退款就退俾佢~
以免招人話柄話:出爾反爾,不守承諾,話你係奸商~
小白 發表於 2010-8-28 21:56:24 |顯示全部樓層
回復  tsoiyiu1009

若是用退款結就不會特意開個帖出來訢說不滿
就是有不滿...才會出來說....
我不說我的 ...
kenwong 發表於 2010-8-28 14:12

條款  add9icon .............  現在分享版及出售版列出的條款, 99.99999999% 都是因此 "小朋友" "慣犯" 而列出的... 有心攪事.. 防不勝防... 而我在分享版中招.. 可能也是遇上 "慣犯"
比得大帝 發表於 2010-8-29 00:27:47 |顯示全部樓層
我係1953喎,唔係1314呀,好彩冇變 5354!算啦,我都退出呢件事啦,想唔到件事越睇越唔簡單? ...
peter1953 發表於 2010-8-28 19:44

對不起, 因為由#54帖, 開始有人寫錯你係peter1314, 以後個個都quote錯咗
KUNO 發表於 2010-8-29 00:34:18 |顯示全部樓層

我建議暫時解除佢禁言,比佢有機會公開公平討論,就睇下佢有冇意思負上責任好好咁解決問題.

有冇反對或者讚成?
比得大帝 發表於 2010-8-29 00:49:31 |顯示全部樓層
佢已禁言完結, 當時是禁一個月的
KUNO 發表於 2010-8-29 01:04:21 |顯示全部樓層
已經用pm通知佢.

http://www.hkplants.com/viewthre ... p;extra=&page=1
請你到以上的連結禮貌發言,負上你應有的責任討論如何解決問題!
如你肯守規矩有禮貌且負責任的話,我保證不會讓任何人出言攻擊你.
KUNO 發表於 2010-8-29 01:12:14 |顯示全部樓層
在此事先聲明,在 X.X 發言期間若出現言行不太過份的話,就請盡量容忍!
kerorozIL 發表於 2010-8-29 15:06:32 |顯示全部樓層
在此事先聲明,在 X.X 發言期間若出現言行不太過份的話,就請盡量容忍!
KUNO 發表於 2010-8-29 01:12

仲話人以大欺小,看來他真的不明白
llaus 發表於 2010-8-29 16:05:37 |顯示全部樓層
看來各位包括名位版主都好忍手,就著來講,希佢能體會啦
如果換左是隻蛙犯事,
一定俾各位鏟到上天下地囉
比得大帝 發表於 2010-8-29 16:11:06 |顯示全部樓層
看來各位包括名位版主都好忍手,就著來講,希佢能體會啦
如果換左是隻蛙犯事,
一定俾各位鏟到上天下地囉:curs ...
llaus 發表於 2010-8-29 16:05

的確, 各版主對minor花友是多一份容忍, 但各版主都是對事不對人, 不會針對任何人
peter1953 發表於 2010-8-29 19:57:24 |顯示全部樓層
睇完個帖都唔係好明白,即係尼位仁兄佢唔要佢既球根,Peter1314就要左,同埋比錢natsuki退錢比尼位仁兄? ...
kerorozIL 發表於 2010-8-28 07:35

唔怪得啦,你了解力有一點點問題,連peter1953都睇成 peter1314?
其實好簡單,我見一個訂貨後又話都係唔要嘅同學仔,一個係勞心勞力之後又比人話,仲要回水,又要買自己都無訂的球根,又俾個同學仔pm滋擾.......
咁我實際可以做就係當我買個同學仔訂的球根,其實我真係好多植物,就係因為太多,所以多少少都有乜所謂咋,不過白紙黑字都可以俾人有唔同嘅理解,容乜易講講下我都變成衰人?所以最後都係退出呢件事非啦!下次你唔好叫我peter 5354喎?
kerorozIL 發表於 2010-8-29 20:54:29 |顯示全部樓層
叫錯你個名=了解力有一點點問題?
你講既咪我講既囉,當然唔會叫你5354啦,之前有個FD叫XXXX1314,所以又叫你1314
比得大帝 發表於 2010-8-30 09:15:13 |顯示全部樓層
小事, 咁多回帖, 睇錯唔出奇add4icon
綠色兔子 發表於 2010-8-30 10:57:40 |顯示全部樓層
我想作出一個假定, 但又怕被人話誣衊...
比得大帝 發表於 2010-8-30 11:20:15 |顯示全部樓層
我想作出一個假定, 但又怕被人話誣衊...
綠色兔子 發表於 2010-8-30 10:57

同意, 不應作不必要的假設
比得大帝 發表於 2010-8-30 14:25:58 |顯示全部樓層

natsuki 你是否應定個期限

例: 如x年x月x日前不提出交收方法或相方接受的處理方法, 根球將如何如何處理, 所付金額不會發還.......
natsuki 發表於 2010-8-30 14:33:46 |顯示全部樓層
natsuki 你是否應定個期限

例: 如x年x月x日前不提出交收方法或相方接受的處方法, 根球將如何如何處理, 所 ...
比得大帝 發表於 2010-8-30 14:25

今晚回覆.