桐.....................誌~^^21/05更新 幾隻海盜's

作者: maywong918 發表于 2010-8-10 14:16:57
36845 722
KOOKOO 發表於 2011-5-30 00:22:26 |顯示全部樓層
D花好靚啊!!!
回復

maywong918 發表於 2011-5-30 00:23:19 |顯示全部樓層
天氣熱,好多走晒樣~
來認花喇~
PICT5118 (Small).JPG
PICT5119 (Small).JPG
PICT5117 (Small).JPG
PICT5121 (Small).JPG
PICT5122 (Small).JPG
PICT5123 (Small).JPG
PICT5125 (Small).JPG
PICT5126 (Small).JPG
回復

maywong918 發表於 2011-5-30 00:30:00 |顯示全部樓層
KOOKOO 發表於 2011-5-30 00:22
D花好靚啊!!!

并非我要果隻呀~
回復

KOOKOO 發表於 2011-5-30 00:32:16 |顯示全部樓層
唔好喊啦, 有咁多靚花陪你, 我都未學識種.
回復

maywong918 發表於 2011-6-5 14:04:49 |顯示全部樓層
又來updated下︰
PICT5137 (Small).JPG
PICT5148 (Small).JPG
PICT5153 (Small).JPG
PICT5169 (Small).JPG
PICT5170 (Small).JPG
PICT5177 (Small).JPG
回復

maywong918 發表於 2011-6-5 14:07:03 |顯示全部樓層
天氣太熱,公主中暑了?面色發綠?
PICT5154 (Small).JPG
PICT5173 (Small).JPG
PICT5176 (Small).JPG
回復

maplejoe 發表於 2011-6-6 00:42:14 |顯示全部樓層
maywong918 發表於 2011-6-5 14:07
天氣太熱,公主中暑了?面色發綠?

快傳太醫~
回復

GMT+8 發表於 2011-6-6 00:47:45 |顯示全部樓層
回復 maplejoe 的帖子

不用傳太醫了
就讓她一直病下去, 永遠都開成這個樣子就好了

同感呀~ 一於想辦法搞搞佢~  發表於 2011-6-8 00:01
回復

GMT+8 發表於 2011-6-6 00:49:20 |顯示全部樓層

回復 maywong918 的帖子

呢棵翠翠公主好正呀
今年真係好多驚喜!

期待你果D驚喜多d...............XP  發表於 2011-6-8 00:00
回復

sobean 發表於 2011-6-5 18:37:55 |顯示全部樓層
綠色好靚呀~邊位公主咁靚呀??
回復

maywong918 發表於 2011-6-7 23:59:25 |顯示全部樓層
多謝各位賞花,天氣熱,好多迷岩都變面~
開4瓣既Sinn. 'Maybe Baby'
PICT5181 (Small).JPG

Sinn. 'Nora's Cheerful Rose'
PICT5182 (Small).JPG
Sinn. 'Martha's  Lemka x Royal Raspberry '失而復得,多謝aj姐~
PICT5184 (Small).JPG
回復

maywong918 發表於 2011-6-15 20:19:13 |顯示全部樓層
又來更新下~
PICT5189 (Small).JPG
PICT5204 (Small).JPG
PICT5205 (Small).JPG
PICT5206 (Small).JPG
PICT5209 (Small).JPG
PICT5214 (Small).JPG
PICT5220 (Small).JPG
PICT5221 (Small).JPG
回復

cherrylwy 發表於 2011-7-6 02:05:19 |顯示全部樓層
maywong918 發表於 2011-7-4 03:05
又來更新下~

好多點點呀﹗第五幅最靚~

係nora's流沙~  發表於 2011-7-13 21:44
回復

george 發表於 2011-6-21 17:42:09 |顯示全部樓層
may姐~借位來貼花~用IPhone匆匆拍下的~

Sinningia 'An’s Sparrow Blue'

george 呢隻迷岩好靚~~  發表於 2011-6-21 22:40
回復

maywong918 發表於 2011-6-21 23:13:32 |顯示全部樓層
george 發表於 2011-6-21 17:42
may姐~借位來貼花~用IPhone匆匆拍下的~

種得好靚喎,朵花睇來好大?
回復

蕙蕙 發表於 2011-6-21 23:49:02 |顯示全部樓層
may姐, 你d迷岩成日開咁多靚花, 羨慕c人咩
回復

maywong918 發表於 2011-6-21 23:53:30 |顯示全部樓層
蕙蕙 發表於 2011-6-21 23:49
may姐, 你d迷岩成日開咁多靚花, 羨慕c人咩

NO喇,近排天氣熱,無咩花開呀,就算開,都好易開K~ 所以好多花苞都俾我摘左,呢几朵係漏網之魚喇~

PICT5270 (Small).JPG
PICT5271 (Small).JPG
PICT5272 (Small).JPG
回復

蕙蕙 發表於 2011-6-21 23:55:53 |顯示全部樓層
maywong918 發表於 2011-6-21 23:53
NO喇,近排天氣熱,無咩花開呀,就算開,都好易開K~ 所以好多花苞都俾我摘左,呢几朵係漏網之魚喇 ...

起碼你都有lum可摘丫, 我個d成日都冇lum架
回復

maywong918 發表於 2011-6-21 23:56:10 |顯示全部樓層
maywong918 發表於 2011-6-21 23:53
NO喇,近排天氣熱,無咩花開呀,就算開,都好易開K~ 所以好多花苞都俾我摘左,呢几朵係漏網之魚喇 ...

仲有一張︰Nora's 三姊妹
PICT5240 (Small).JPG
回復

maywong918 發表於 2011-7-4 03:05:40 |顯示全部樓層
又來更新下~
PICT5271 (Small).JPG
PICT5272 (Small).JPG
PICT5273 (Small).JPG
PICT5276 (Small).JPG
PICT5286 (Small).JPG
PICT5287 (Small).JPG
PICT5328 (Small).JPG
PICT5330 (Small).JPG
PICT5338 (Small).JPG
PICT5342 (Small).JPG
PICT5344 (Small).JPG