Chirita Tamiana 流鼻涕種子&小苗 (分享結束)

作者: bchai 發表于 2008-1-20 18:26:05
5473 51
Chirita Tamiana 流鼻涕種子 (共5份)

不用回郵信封,只要登記後PM我

請排隊
1. marrynut(Thanks!)
2. 傻朱朱 (thx!)
3. cvcvcv6  THX~
4. Joyce(THANKS)
5. dolphinwu (thx!)

Chirita Tamiana 流鼻涕小苗 (暫無限額)
只要PM我
交收地點︰星期一至星期五(6:30pm 至6:45pm) 灣仔地鐵站

評分

查看全部評分

marrynut 發表於 2008-1-20 18:48:58 |顯示全部樓層
Chirita Tamiana 流鼻涕種子 (共5份)

不用回郵信封,只要登記後PM我

請排隊
2.
3.
4.
5.
回復

傻朱朱 發表於 2008-1-20 18:50:03 |顯示全部樓層
請排隊
3.
4.
5.

請問這是不是african violet呢?花很美呢...可否給我一份呢?
回復

cvcvcv6 發表於 2008-1-20 18:52:38 |顯示全部樓層
請排隊
3.cvcvcv6  THX~
4.
5.
回復

Joyce 發表於 2008-1-20 18:59:54 |顯示全部樓層
請排隊
5.
回復

dolphinwu 發表於 2008-1-20 19:41:47 |顯示全部樓層
請排隊
5. dolphinwu (thx!)
回復

connie925 發表於 2008-1-20 20:16:23 |顯示全部樓層
bchai - "超級多產保母"又出動了
回復

bchai 發表於 2008-1-21 16:42:43 |顯示全部樓層
原帖由 connie925 於 2008-1-20 20:16 發表
bchai - "超級多產保母"又出動了

其實我好唔捨得d小苗o架,但因為真的太多了,不能為每一棵提供最好的環境,唯有放手 ,好讓他們能過好的生活
回復

little_st 發表於 2008-1-21 17:03:15 |顯示全部樓層
我想問問係室內植物??? 係唔係好難種.... 如果, 難種我就唔要..費時哂左...
回復

heiheimama 發表於 2008-1-21 17:19:59 |顯示全部樓層
原帖由 little_st 於 2008-1-21 17:03 發表
我想問問係室內植物??? 係唔係好難種.... 如果, 難種我就唔要..費時哂左...

如果你連佢係室外定室內植物都唔知,最好還是不要種了,免得失望...(sorry我唔係想吋,係真心咁諗,因為花友都是愛惜他們的花花的,唔想佢地受苦...)
回復

bchai 發表於 2008-1-22 21:37:19 |顯示全部樓層
今晚寄出了,留意信箱啦!

小心開啟呀!
回復

bchai 發表於 2008-1-22 21:48:01 |顯示全部樓層
原帖由 little_st 於 2008-1-21 17:03 發表

其實佢地係室內植物,仲一d都唔難種 ,佢地喜歡光同濕o架 ,有興趣就pm我啦

就係佢地啦
http://hkplants.com/viewthread.php?tid=1387&extra=&page=1

回復

bchai 發表於 2008-1-22 21:49:24 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-1-21 17:19 發表

如果你連佢係室外定室內植物都唔知,最好還是不要種了,免得失望...(sorry我唔係想吋,係真心咁諗,因為花友都是愛惜他們的花花的,唔想佢地受苦...) ...

heiheimama,

你真明白我愛小苗的心
回復

傻朱朱 發表於 2008-1-22 23:57:29 |顯示全部樓層
thank you bchai. 你真係好好人呢...
我會好好努力照顧佢地啦!
回復

bchai 發表於 2008-1-23 23:06:37 |顯示全部樓層
原帖由 傻朱朱 於 2008-1-22 23:57 發表
thank you bchai. 你真係好好人呢...
我會好好努力照顧佢地啦!

不用客氣啦!
回復

Ginny 發表於 2008-1-24 09:29:00 |顯示全部樓層
想問小苗可否郵寄 ??? 因無時間嚟攞 !!
回復

遙日 發表於 2008-1-24 09:46:15 |顯示全部樓層
原帖由 Ginny 於 2008-1-24 09:29 發表

多口說句…
應該是不可以吧?幼苗很脆弱,怎可能承受郵寄時迫在郵袋內的重壓?(不要小看郵袋的重量…)
即使可以,相信大家也不忍幼苗受這樣的苦吧?
如真的時間不合,建議你跟樓主商量可否約其他時間吧﹗
回復

bchai 發表於 2008-1-25 22:04:27 |顯示全部樓層
原帖由 Ginny 於 2008-1-24 09:29 發表

小苗是不能郵寄,一定會死o架! 不如我下回收到種子留一份給你好嗎? (但要等,因為暫無花開 )
回復

bchai 發表於 2008-1-25 22:06:43 |顯示全部樓層
原帖由 遙日 於 2008-1-24 09:46 發表

多口說句…
應該是不可以吧?幼苗很脆弱,怎可能承受郵寄時迫在郵袋內的重壓?(不要小看郵袋的重量…)
即使可以,相信大家也不忍幼苗受這樣的苦吧?
如真的時間不合,建議你跟樓主商量可否約其他時間吧﹗ ...

sorry ar! 我最近都幾 busy,所以未能有其他時間
回復

Ginny 發表於 2008-1-25 22:54:58 |顯示全部樓層

回復 18# 的帖子

Thanks for your arrangement first. Waiting for your seed for next time !
Thanks again!!!
回復

123下一頁