香港園藝館第四屆非洲紫羅蘭展覽

作者: george 發表于 2008-1-19 23:45:00
12315 59

各位花友:

承大家支持,香港園藝館第四屆非洲紫羅蘭展覽即將舉行,詳情如下:

日    期:二零零八年三月十五日(星期六)
        時    間:下午三時至六時
        地    點:荔枝角區樓上咖啡店(會以短訊通知地址)
        人    數:四十人
        費    用:九十元(包括茶點、小食及禮物)
        報名日期:即日起至三月五日(會發帖供各位報名)

參加資格:

1. 必需為香港園藝館註冊會員

注意:

1. 每人必需 1~3棵自己栽種的非洲紫羅蘭植株作參展用(至少親自種植兩個月)
        2. 請各位於花展前做妥所有殺蟲及消毒工作
        3. 參展名單請於三月十日前以短訊通知 Krista
        4. 所有報名參加花展的花友,需於二月十四日前以銀行轉賬方式繳付費用,賬戶
            詳情會於報名後以短訊通知
        5. 歡迎各參加者捐贈小苗,捐贈者可於三月八日前以短信通知Grace有關名單

若各花友有任何問題,歡迎在本帖發問。
三月十五日花展見!

香港園藝館非洲紫羅蘭版版主
George

八王爺 發表於 2008-1-21 06:33:21 |顯示全部樓層
三月十四 至 廿四 日  是 香港花卉展 ....... 有點分身不下!
回復

水滸女子 發表於 2008-1-21 09:04:09 |顯示全部樓層
佐治哥 , 潛完水  浮上岸  攪攪0野  落山玩
回復

noel 發表於 2008-1-21 10:20:13 |顯示全部樓層
原帖由 八王爺 於 2008-1-21 06:33 發表
三月十四 至 廿四 日  是 香港花卉展 ....... 有點分身不下!

王爺,一個下晝啫~ 你得嘅~
回復

noel 發表於 2008-1-21 10:21:01 |顯示全部樓層
原帖由 水滸女子 於 2008-1-21 09:04 發表
佐治哥 , 潛完水  浮上岸  攪攪0野  落山玩
你嚟唔嚟啊?
回復

水滸女子 發表於 2008-1-21 13:39:05 |顯示全部樓層
原帖由 noel 於 2008-1-21 10:21 發表
你嚟唔嚟啊?

要我出山現身!!  睇吓有咩江湖好漢到場先啦???
回復

george 發表於 2008-1-21 14:22:50 |顯示全部樓層
原帖由 水滸女子 於 2008-1-21 13:39 發表

要我出山現身!!  睇吓有咩江湖好漢到場先啦???

你咪就係非洲堇版大姐大囉
回復

george 發表於 2008-1-21 23:18:04 |顯示全部樓層
各位請緊記:
每人必需帶 1~3棵自己栽種的非洲紫羅蘭植株作參展用~
回復

水滸女子 發表於 2008-1-22 00:12:57 |顯示全部樓層
原帖由 george 於 2008-1-21 14:22 發表

你咪就係非洲堇版大姐大囉

不敢當   我係男定係女 大家都唔知 又點可以叫 大姐大呢 ???  不過.....
近三個月 山上更新高科電腦程式 水滸女子天資不足 忙於加強訓練 勤於學習 所種植的 死傷不計其數 唔好話要花無花 就連葉都 唉!!! 唔好提~~~~
回復

ErineBB 發表於 2008-1-22 00:31:57 |顯示全部樓層
Pleae count on me.. thx
But I may come at 3pm I off at 1pm sir... see you guys

回復

noel 發表於 2008-1-22 00:44:38 |顯示全部樓層

回復 10# 的帖子

bb ~ you come ga ma?
I still owe you the "running nose" ga~~
回復

noel 發表於 2008-1-22 00:48:04 |顯示全部樓層
原帖由 水滸女子 於 2008-1-22 00:12 發表

不敢當   我係男定係女 大家都唔知 又點可以叫 大姐大呢 ???  不過.....
近三個月 山上更新高科電腦程式 水滸女子天資不足 忙於加強訓練 勤於學習 所種植的 死傷不計其數 唔好話要花無花 就連葉都 唉!!!  ...

練功咁耐, 係時侯下山咯~
回復

Fonica 發表於 2008-1-22 01:18:35 |顯示全部樓層
原帖由 george 於 2008-1-21 23:18 發表
各位請緊記:
每人必需帶 1~3棵自己栽種的非洲紫羅蘭植株作參展用~

好想嚟,不過屋企全部都係草,唔見得人
回復

george 發表於 2008-1-22 03:10:27 |顯示全部樓層
各花友如欲報名,
請自行到報名處
謝謝合作!
回復

george 發表於 2008-1-22 03:11:41 |顯示全部樓層
原帖由 Fonica 於 2008-1-22 01:18 發表

好想嚟,不過屋企全部都係草,唔見得人

Fonica,
屆屆花展都有花友拎無開花既紫羅蘭黎,
一樣玩得開心~
回復

george 發表於 2008-1-22 03:13:34 |顯示全部樓層
原帖由 水滸女子 於 2008-1-22 00:12 發表

近三個月 山上更新高科電腦程式 水滸女子天資不足 忙於加強訓練 勤於學習 所種植的 死傷不計其數 唔好話要花無花 就連葉都 唉!!!  ...

花死花還在,
大哥大/大姐大如果唔嫌棄,我可以送D紫羅蘭比你,
好讓你/妳可以東山再起
回復

candyafr 發表於 2008-1-22 11:35:54 |顯示全部樓層
版主,

係咪見者有份?
回復

tata 發表於 2008-1-22 12:01:27 |顯示全部樓層
原帖由 candyafr 於 2008-1-22 11:35 發表
版主,

係咪見者有份?

Candy,

係呀, 往年都有啲花友會捐啲小苗出嚟架, 真係可能到者有份架
回復

heiheimama 發表於 2008-1-22 17:14:00 |顯示全部樓層
又話月尾既?3月15號公司攪大conference呀,朝8晚8呀!嗚嗚 !!我有花哂架 !!嗚嗚!!
回復

tata 發表於 2008-1-22 17:15:51 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-1-22 17:14 發表
又話月尾既?3月15號公司攪大conference呀,朝8晚8呀!嗚嗚 !!我有花哂架 !!嗚嗚!!

派hei hei嚟呀, 我幫你照顧佢
回復

123下一頁