删除 sailorv 之所有帖子

作者: 比得大帝 發表于 2010-7-26 12:19:32
9183 75
jack872184 發表於 2010-8-1 00:01:08 |顯示全部樓層
回復 60# jeffiau

jeffiau~
We will all miss u for.....22hr5xmins?add12icon
回復

jeffiau 發表於 2010-8-1 00:02:23 |顯示全部樓層
1. 是我回覆你時, 沒看清楚, 以為在回覆緊火星小姐, 對不起
2. 如果其他的都是因為我回帖時阿a當咗阿b而引 ...
比得大帝 發表於 2010-7-31 23:54

你好, 其實這裡真的無人公審你! 我們也是你的好花友, 好草友~~
包括我也是....

這的確全是你回帖時阿a當咗阿b而引起的,
但因無人禁到你言, 你郤可以帶點"語氣"的回覆,
而我呢? 在園藝館的日子, 我多是做CD-ROM的...
但如今CD-ROM的我也快要被禁言了。

我接受你的道歉,也不會怒你的語氣。
我再次回覆,我也只是想重申,我並不是公審你,我很冷靜,
而且一直很欣賞你,支持你...
可惜這已是我最後的留言了~~
很感謝各位, 感謝各位花友草友, 和謝謝PETER你無私的付出
回復

jack872184 發表於 2010-8-1 00:03:49 |顯示全部樓層
最後的留言?
Don't leave here~!add2icon
回復

jeffiau 發表於 2010-8-1 00:12:25 |顯示全部樓層
最後的留言?
Don't leave here~!
jack872184 發表於 2010-8-1 00:03

是啊~~的確是最後了, 如果不是你回應我, 我想也不會再回覆呢^^

不過這裡始總是管理處,
不如我們在談天說地裡, 再慢慢在最後時間談天丫^^

請往http://www.hkplants.com/viewthread.php?tid=57158&extra=
回復

chiman 發表於 2010-8-1 00:12:25 |顯示全部樓層
客觀一點,用字留意一點,氣氛一樣會好和諧。
如今動不動禁言,真的會不安。
文字想法可能會有出入。
回復

比得大帝 發表於 2010-8-1 00:29:51 |顯示全部樓層
可惜這已是我最後的留言了~~

jeffiau 發表於 2010-8-1 00:02

甚麼事, let me see see sin

其實我也明白禁言是很敏感的, 一用就會令其他花友反感, 認為版主尊橫, 真的在無可奈何情況下才會用

因當時我真的睇錯了, 回覆時九唔答八, 而誤導了你, 變成以為你又來玩我, 你原諒我, 多謝你, 講多聲對不起
回復

小寶 發表於 2010-8-1 00:37:38 |顯示全部樓層
回復 56# jeffiau

哦, 原來係誤會, 大家冷靜D, 深呼吸十下, 再等120秒才回覆對方, 咁就唔會出事架喇~

JEFFIAU 大方D, 接受PETER的道歉, 繼續在香草版度玩啦, 好嗎? 小寶鍾意同你KING下香草野喎~
回復

kerorozIL 發表於 2010-8-1 00:43:59 |顯示全部樓層
你好, 其實這裡真的無人公審你! 我們也是你的好花友, 好草友~~
包括我也是....

這的確全是你回帖時阿a當 ...
jeffiau 發表於 2010-8-1 00:02

Good Bye
回復

kerorozIL 發表於 2010-8-1 00:50:20 |顯示全部樓層
這帖子證明:退一步,海闊天空
回復

小白 發表於 2010-8-1 01:04:54 |顯示全部樓層
這帖子證明:退一步,海闊天空
kerorozIL 發表於 2010-8-1 00:50

Yes...  每個花友來自五湖四海, 閱歷有所不同, 對事件處理手法也有不同, 正所謂 "公說公有理, 婆說婆有理", 家下返工壓力咁大, 嚟呢樹吹下水, 種下花咪好囉, 減下壓, 人生苦短, 不要太執著.......  add6icon

各位... 以上唔啱聽... 唔好打頭 add7icon
回復

lameric 發表於 2010-8-1 01:14:14 |顯示全部樓層
你哋關於 sailorv 單嘢好長篇,我冇心機睇晒佢...我淨係知道最近 又有疑似係"五代同堂茄" 嘅(新會員)出現,相信老一輩(我唔係話你哋老,係講喺園藝館嘅日子耐姐!)嘅花友都知道呢個"茄"幾痳煩... 實在非筆墨所能形容!!
- 其實就算禁言,取消會籍,block IP 都未必阻止倒要攪事嘅人. 大家隨時隨地可以諗到幾廿個方法再上嚟攪事同埋有所企圖啦.
- 本人除咗懶之外,都係怕咗呢啲好似""五代同堂茄"嘅花友, 都好耐無做分享喇..(雖然分享出嚟嘅植物唔係咩嘢勁嘢)
- 總之而家可能有"五代同堂茄"再現,我奉勸各花友作分享買賣交換嘅時候要小心俾人玩嘢同埋欺騙.
- 我提議今後花友不如將所有分享改為"義賣", 既可做善事, 亦可防止不良企圖或欺騙....等等....

純粹個人意見,若有冒犯,對不起.

我打字好慢! 暫此掛筆.

我係五代, 唔同"堂茄".
回復

比得大帝 發表於 2010-8-2 09:27:03 |顯示全部樓層

點解你講講下sailorv會講咗五代同堂茄嘅?add3icon

唔通你你感覺到 ?  add3icon

anyway, 請留意發展add14icon
回復

比得大帝 發表於 2010-8-2 10:53:00 |顯示全部樓層

你哋關於 sailorv 單嘢好長篇,我冇心機睇晒佢...我淨係知道最近 又有疑似係"五代同堂茄" 嘅(新會員)出現,相信老一輩(我唔係話你哋老,係講喺園藝館嘅日子耐姐!)嘅花友都知道呢個"茄"幾痳煩... 實在非筆墨所能形容!!
我就係你所講老一輩的了, 點會唔記得佢有幾麻煩!  單係睇投訴佢啲pm都已經好唔得閒, 禁咗佢, 佢又用千方百計去攪事, 廣發武林帖(pm)叫人去睇佢個人空間, 禁閉期滿後, 佢完全冇反省, 冇改過, 女厠犯規, 最後只好無限期禁制, 如果五代同堂茄係阿茄第一代, 到依家個"疑似係五代同堂茄", 可能真係有五代了.  可能佢真係有自知之明, 會被人一代一代咁禁落去. (絶冇影射你的意圖 add12icon)
- 其實就算禁言,取消會籍,block IP 都未必阻止倒要攪事嘅人. 大家隨時隨地可以諗到幾廿個方法再上嚟攪事同埋有所企圖啦.
同意, 禁咗佢, 佢大把方法攪攪震 (不過我諗唔到卄個方法咁多), 最好就係大家唔好理佢, 不過....俾我講埋哩句啦, 慘在有人聲援佢, 佢咪更覺自已做得好啱, 禁佢果個咪變咗衰人囉, 無言
- 本人除咗懶之外,都係怕咗呢啲好似""五代同堂茄"嘅花友, 都好耐無做分享喇..(雖然分享出嚟嘅植物唔係咩嘢勁嘢)
唔應該俾佢影響咗你, 唔應該為佢打擊咗你分享的意欲, 分享時選擇一下囉
- 總之而家可能有"五代同堂茄"再現,我奉勸各花友作分享買賣交換嘅時候要小心俾人玩嘢同埋欺騙.
- 我提議今後花友不如將所有分享改為"義賣", 既可做善事, 亦可防止不良企圖或欺騙....等等....
好意見吖, 義賣得到就算得到一蚊, 兩蚊, 都係幫到有需要啲人吖
純粹個人意見,若有冒犯,對不起.
完全感覺唔到

我打字好慢! 暫此掛筆.
我打字好快, 不過成日打錯字, 都係慢d好

我係五代, 唔同"堂茄".
我知, "五代同堂茄", 係一個人, "五代"同"堂茄", 原則上係兩個人, 不過阿"堂茄"尚未出現啫
回復

比得大帝 發表於 2010-8-2 10:54:54 |顯示全部樓層
註: 我知你講緊啲疑似係"五代同堂茄" 唔係指 sailorv
回復

prodorothyhkg 發表於 2010-8-2 13:21:04 |顯示全部樓層
如果証實,咁呢次苦了首領,"奶"晒野
回復

Jesation 發表於 2010-8-2 16:51:31 |顯示全部樓層
義咦?冇戲睇嗱?add12icon

我多口建議Peter一句,proofread先出街好d。
睇倒你話要禁jeffiau果刻,真係諗唔係o卦……咁都禁?會唔會有d……

不過,冇o野就好。

雖然冇戲睇,哎吔,唔好打面。add5icon
回復