種出個未來<2>………迷岩大賽(白雪公主再戰織女星)

作者: 小雷子 發表于 2019-7-4 14:35:35
17395 310
小雷子 發表於 2019-7-4 22:22:00 來自手機 |顯示全部樓層
Dollarschan 發表於 2019-7-4 22:17
報到先,我收到了,拆開已有2片斷葉,另1片就斷嘅,上盆時斷埋,小苗情況尚好,分了2盆,報告完畢~ ...

情況非常樂觀,葉片好快又生返出嚟!
回復

Calico 發表於 2019-7-5 00:36:34 來自手機 |顯示全部樓層
4/7/2019 小雷子呀我吾制呀! 我棵小苗好似比人分屍咁呀,成棵散晒,頭還頭,身還身。 今次又輸比大頭仔喇!
回復

JM2018 發表於 2019-7-5 07:04:18 來自手機 |顯示全部樓層
Calico 發表於 2019-7-5 00:36
4/7/2019 小雷子呀<span class="emoji emoji1f62d"></span>我吾制呀!<span class="emoji emoji1f62b"></span> 我棵小苗好似比人分屍咁呀
回復

yunge0 發表於 2019-7-5 07:59:39 來自手機 |顯示全部樓層

昨天郵差把郵件誤派到鄰座大廈(大廈名完全不同)。幸好鄰座當值的管理員好人,特地拿過來給我 。今次有驚無險, 失而復得實在是感恩!

再次印證平安收到郵寄的小苗不是必然。
回復

Calico 發表於 2019-7-5 08:35:50 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-7-5 07:04
分屍者咪係你自己囉,原本好哋哋有泥膽完整嘅,你又分到佢哋乾乾淨淨,唉!<span class="emoji emoji1f62a"></span>有泥胆都冇用,D葉已經甩哂。
回復

JM2018 發表於 2019-7-5 08:45:32 來自手機 |顯示全部樓層
Calico 發表於 2019-7-5 08:35
大頭仔<span class="emoji emoji1f62d"></span><span class="emoji emoji1f62d"></span>有泥胆都冇用,D葉已經甩哂。<span class="emoji emoji1f62d"></span> ...

睇怕我同你今次係同病相憐,相相對對了
PS:講明「相相對對」和「一雙一對」是不同,啲塘邊鶴唔好誤會
回復

Calico 發表於 2019-7-5 08:52:47 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-7-5 08:45
睇怕我同你今次係同病相憐,相相對對了<span class="emoji emoji1f62d"></span><span class="emoji emoji1f62d"></span><span class="emoji emoji1f62d"></span>
P ...

同是天涯淪落人,在這傷心通道上同行。
回復

小雷子 發表於 2019-7-5 08:54:29 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-7-5 08:45
睇怕我同你今次係同病相憐,相相對對了<span class="emoji emoji1f62d"></span><span class="emoji emoji1f62d"></span><span class="emoji emoji1f62d"></span>
P ...

你地已經雙雙對對!
恭喜!恭喜!
祝你倆……百花齊開!
回復

小雷子 發表於 2019-7-5 09:09:18 來自手機 |顯示全部樓層
yunge0 發表於 2019-7-5 07:59
昨天郵差把郵件誤派到鄰座大廈(大廈名完全不同)。幸好鄰座當值的管理員好人,特地拿過來給我 。今次有驚無險 ...

非常感恩!
回復

JM2018 發表於 2019-7-5 09:09:41 來自手機 |顯示全部樓層

小雷子 發表於 2019-7-5 08:54
你地已經雙雙對對!<span class="emoji emoji1f631"></span>
恭喜!恭喜!<span class="emoji emoji1f601"></span><span class="emoji emoji1f377"></span>
祝你倆 ...

雷大大一早已講明啦,此「相」不同被「雙」!等我惜圖一用先,
回復

小雷子 發表於 2019-7-5 09:14:22 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-7-5 09:09
雷大大講明啦,此「相」不同被「雙」啦!

Cal姐有講……明咪得囉,洗咩咁着重寫法呢!
唔好再打頭啦!你係咪想C呢!
B大大!有人想挑戰你!
回復

chuyat10 發表於 2019-7-5 09:36:58 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-7-5 09:14
Cal姐有講……明咪得囉,洗咩咁着重寫法呢!<span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602"></span>
回復

faye07 發表於 2019-7-5 13:24:57 來自手機 |顯示全部樓層
好似餘下我未收到,今次甘慢,希望晚上回家可以見到有。
回復

小雷子 發表於 2019-7-5 15:03:43 來自手機 |顯示全部樓層
仲有3個花友未收到小苗!
Yoki
A.leung
faye07
回復

Calico 發表於 2019-7-5 16:57:34 來自手機 |顯示全部樓層
睇黎我D苗最差,小雷子,不如加多一個 "碎屍還魂" 大獎,鼓勵吓D參賽者。
回復

JM2018 發表於 2019-7-5 17:33:52 來自手機 |顯示全部樓層
Calico 發表於 2019-7-5 16:57
睇黎我D苗最差,小雷子,不如加多一個 "碎屍還魂" 大獎,鼓勵吓D參賽者。

我啲苗都差呀!我哋同是天涯淪落人嘛!
回復

Calico 發表於 2019-7-5 17:48:52 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-7-5 17:33
我啲苗都差呀!我哋同是天涯淪落人嘛!<span class="emoji emoji1f917"></span><span class="emoji emoji1f917"></span>

Hehe!!  一齊拎獎
回復

JM2018 發表於 2019-7-5 18:39:48 來自手機 |顯示全部樓層

好丫一齊攞獎
回復

小雷子 發表於 2019-7-5 18:57:15 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-7-5 18:39
好丫一齊攞獎 <span class="emoji emoji1f38e"></span>

甜到漏………小雷子………頂唔住……………啦……………
回復

faye07 發表於 2019-7-5 19:18:40 來自手機 |顯示全部樓層
幾驚,好在都收到,即入盆。多謝雷大分享
回復